Masalah kesihatan lelaki Hydrosil

Masalah kesihatan lelaki Hydrosil

Seperti yang ditunjukkan oleh pelbagai kajian, lelaki dipengaruhi berbeza oleh masalah kesihatan berbanding wanita walaupun semasa mengidap penyakit yang sama. Dan terdapat beberapa penyakit yang tidak termasuk lelaki. Hydrocele adalah seperti biasa. Ianya Patologi pengumpulan cecair serous di sebelah betina atau testis di dalam kerandut yang menjadikan ia diperbesarkan. Hydrocele adalah agak biasa di kalangan lelaki dan bukan kanser. Pembedahan kecil boleh menyembuhkan masalah. Hydrocele yang biasanya berlaku di satu testicle tetapi kadang-kadang ia boleh membentuk ke atas kedua-dua testosterone yang. Ia tidak menyakitkan dan boleh berkembang tanpa sebarang sebab yang jelas.

Testis setiap dikelilingi oleh tisu perlindungan yang tidak biasanya dirasai. Tisu ini secretes jumlah yang sedikit pelincir cecair supaya testis yang boleh bergerak bebas. Cecair yang berlebihan dari Parit ke dalam urat-urat di dalam kerandut di. Apabila mengubah keseimbangan antara jumlah cecair yang dibuat dan jumlah lelah, beberapa cecair mula mengumpul sekitar testis yang membentuk hydrocele yang.

Hydrocele yang tampak dan terasa seperti belon berisi air di dalam kerandut itu. Ia kelihatan licin dan boleh berbeza dari segi saiz. Hydroceles besar boleh ditemui di kalangan lelaki tua yang telah pernah merawat bengkak ini. Besar hydroceles boleh menyebabkan ketidakselesaan yang disebabkan oleh saiz dan boleh menjejaskan aktiviti berjalan kaki dan seksual. Punca sebenar pembentukan hydrocele tidak diketahui dan ia biasanya berlaku di kalangan lelaki selepas umur 45. Beberapa hydroceles boleh membentuk kerana beberapa masalah dalam testis seperti jangkitan, keradangan, kecederaan, tumor atau halangan limfa. Dalam kes-kes yang jarang berlaku, sesetengah bayi dilahirkan dengan hydrocele yang apabila menghidap hernia. Kedua-duanya dianggap selepas kelahiran melalui pembedahan.

Perunding pakar Urologi yang adalah penting apabila testis yang kelihatan berbeza dalam saiz atau seseorang berasa tidak selesa. Diagnosis pakar Urologi yang adalah semata-mata berdasarkan penemuan fizikal. Pemeriksaan yang teliti dalam kerandut dan testis yang termasuk pemeriksaan, palpation dan transillumination diperlukan dalam setiap kes. Jika hydrocele yang besar dan pembedahan tidak boleh didapati, pakar Urologi yang mengalir cecair yang berlebihan dengan jarum dan picagari. Anestetik tempatan digunakan pada kulit overlying agar ia tidak menyakitkan. Kadang-kadang, pakar Urologi yang menasihatkan imbasan dalam testis. Ini membantu untuk mengetahui jika terdapat sebab-sebab yang asas bagi penubuhan apa-apa yang.

Hydroceles boleh diubati dengan mudah melalui pembedahan yang mudah. Jika pembedahan adalah mustahil kerana usia atau beberapa masalah perubatan yang lain, penyaliran bendalir adalah pilihan seterusnya. Walau bagaimanapun, dalam kes itu ada yang menyimpan penyaliran MPS setiap sekarang dan kemudian. Jika terdapat gejala-gejala utama yang ada dan tiada ketidakselesaan, hydroceles boleh ditinggalkan semata-mata. Pembedahan sentiasa boleh dilakukan bila-bila masa ia mula memberi ketidakselesaan.

Salah satu mesti sentiasa meminta nasihat profesional daripada pakar Urologi untuk sebelum memilih mana-mana ubat preskripsi, menukarkan atau ubat-ubatan OTC atau sebarang bentuk rawatan lain. Sesetengah ubat-ubatan yang digunakan dalam merawat hydrocele akan Phenol, Cepastat, Cepastat tambahan kekuatan, berkumur Chloraseptic Chloraspetic mulut sakit semburan, bilas Chloraseptic, Chloraseptic Spray, Chloraspetic Spray untuk kanak-kanak, sakit-A-Lay, Ulcerease dan P & S cecair Phenol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *