Masalah dengan membawa Optim Riata ST

Masalah dengan membawa Optim Riata ST

Wayar St. Jude Riata Defibrillator membawa telah menaikkan menyayangi di antara doktor dan pesakit sebagai petunjuk telah dilaporkan untuk menembusi dinding jantung pesakit. Banyak kes menunjukkan bahawa wayar-wayar ini menanggalkan sesuatu dari hati pesakit dan akan penyucukan dinding jantung. Terdapat banyak laporan yang disiarkan dalam jurnal perubatan yang menyokong fakta ini. Walaupun yang diimplan membawa kerosakan jenis ini boleh berlaku dengan sebarang penebat utama, sudah terbukti bahawa penebat Riata ST Optim diketuai oleh St. Jude, menunjukkan kes-kes yang kerap daripada kerosakan tersebut.

Syarikat juga memberi amaran doktor tentang kadar kegagalan yang dikaitkan dengan Riata yang lebih tinggi. Riata mempunyai kadar kegagalan 0.63 peratus. St. Jude datang ke kesimpulan ini berdasarkan angka-angka pulangan dan aduan daripada 9 tahun. Kaedah ini dikenali kerana underestimating kadar kegagalan yang sebenar. Syarikat juga bersetuju untuk fakta ini. Menurut penganalisis Sanford C. Bernstein & Co. Derrick Sung sekitar 20 daripada 25 doktor yang dikaji telah menunjukkan kebimbangan tentang kegagalan penebat plumbum Optim Riata ST. Doktor menyatakan kebimbangan ke atas petunjuk lain oleh St. Jude juga.
Satu artikel yang diterbitkan oleh jurnal perubatan “Rentak” terlalu menyokong fakta. Artikel memberikan perincian empat unsur Riata yang diimplan membawa sesebuah dan poking di dinding hati. Satu contoh tersebut menunjukkan bahawa St. Jude Riata Defibrillator membawa perforated dengan begitu mendalam bahawa ia adalah hanya 7 millimeter tingginya dari kulit pesakit. Dr. Stephen Vlay, kardiologi di Stony Brook Universiti di New York, ciri-ciri masalah dengan Optim Riata ST membawa kepada kecacatan dalam rekabentuk dalam model, yang akan rosak.
Jurnal perubatan lain “Irama jantung” juga dilaporkan mengenai kadar yang lebih tinggi daripada menindik oleh di St. Jude Riata Defibrillator membawa. Artikel Laman web laporan oleh doktor-doktor di Massachusetts General Hospital, yang menyatakan kadar perforation 3.8% – atau 5 daripada 130 – untuk penebat St. Jude Riata Defibrillator membawa. New York Hospital Queens dilaporkan kira-kira 5 kes-kes seperti daripada implan 59 daripada St. Jude Riata Defibrillator membawa. Ia juga berhenti menggunakan petunjuk Riata.

Persiapan yang diimplan adalah wayar nipis, yang digunakan untuk melampirkan diimplan di tengah-tengah untuk tujuan yang diimplan implantasi. Yang diimplan mengeluarkan kejutan elektrik, yang melalui menerajui diimplan akan bergerak ke tengah-tengah dan membantu mengekalkan irama yang. Jika yang diimplan membawa dawai detaches, peranti tidak berfungsi dan ia dapat membuktikan maut untuk pesakit. Pesakit juga boleh mati jika gagal yang diimplan. Beberapa kali ini sesebuah wayar pokes ke dinding jantung boleh menyebabkan pendarahan. Pendarahan ini boleh menyebabkan masalah pada MPS perikardial sekitar Pusat bandar. Pendarahan ini boleh menyebabkan jantung tamponade, yang merupakan suatu masalah kesihatan yang serius. Dalam keadaan perubatan ini tekanan membina seluruh hati dan menewaskan yang menjadi tidak sekata atau tidak teratur.

Di St. Jude Riata Defibrillator membawa menyebabkan jantung perforations yang kebanyakannya model dengan diameter yang nipis. Sebelum ini satu diameter nipis tersebut menyebabkan wayar yang membawa Fidelis Sprint ditarik dari pasaran kerana masalah melambangkan identiti dan menindik di dinding hati. Ia telah dibuat oleh Medtronic Inc. Terdapat andaian bahawa Reka bentuk nipis ini membawa Wayar adalah menyamar masalah melambangkan identiti dan perforation.
St. Jude mata untuk kes-kes di mana pembuangan persiapan Riata dengan konduktor externalized telah menyebabkan kematian dua pesakit dan satu kes kecederaan yang serius. Satu kematian dan kecederaan pesakit juga dilaporkan dengan konduktor externalized, yang tidak berkaitan dengan isu penebat.
Pentadbiran Makanan & dadah A.S. juga disiasat Persatuan diameter dawai yang diimplan plumbum dengan isu-isu keselamatan dan prestasi. Ia dipanggil untuk kelas saya ingat Riata dan Riata ST silikon Defibrillation membawa. Kelas yang saya ingat adalah ketat bentuk tindakan yang diambil selepas dilaporkan banyak kes kematian serius dan memudaratkan mana-mana produk perubatan atau ubat-ubatan.
Untuk lebih banyak maklumat Lawatan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *