Masalah bilangan sperma yang rendah

Masalah bilangan sperma yang rendah

Dalam akhir dekad atau lebih lelaki kesuburan isu-isu telah meningkat. Penyelidikan terkini mengesahkan bahawa sperma memerlukan persekitaran yang sangat sihat untuk menghasilkan pada tinggi tahap cukup. Terdapat banyak faktor-faktor persekitaran yang mempengaruhi penghasilan sperma dan banyak sebab-sebab ini untuk kiraan sperma yang rendah boleh membawa ke arah penyelesaian mudah untuk sperma yang rendah masalah kiraan.

Ubat-ubatan herba adalah semulajadi dan atas sebab ini kelihatan ia boleh mengemukakan beberapa kesan sampingan yang ringan tetapi hanya orang-orang yang alah tetapi kepada manusia biasa tidak pernah. Kebanyakan ubat semula jadi menyediakan untuk kesihatan seksual keseluruhan badan dan langkah-langkah yang khusus akan lebih berkesan jenis-jenis gangguan seksual yang ia mensasarkan. Dalam analisis kami meningkatkan sperma kiraan dengan menggunakan herba perangsang perlu penyelesaian terbaik bagi kesusahan anda. Terdapat banyak tumbuh-tumbuhan semula jadi yang boleh membantu anda dengan menggabungkan mereka ke dalam ubat yang lebih kompleks dan berkuasa untuk meningkatkan sperma dalam mengira di kalangan lelaki.

Peningkatan tahap tekanan – kebanyakan lelaki (lelaki Afrika terutamanya) sering berasa sangat tertekan sebaik sahaja mereka telah didiagnosis dengan oligospermia. Pembelajaran bahawa anda akan menembak “peluru kosong” boleh menjadi maklumat yang besar (dan menjengkelkan) untuk kebanyakan lelaki untuk mengambil. Di negara-negara Afrika tempahan, lelaki yang mengalami oligospermia tiba-tiba merasakan bahawa semasa mereka adalah di bawah ancaman yang seterusnya meningkatkan tahap tekanan mereka (ini adalah tidak baik untuk kesihatan mereka secara keseluruhan).

Kiraan sperma yang rendah boleh mempunyai sebab-sebab genetik, tetapi dalam banyak kes, terdapat faktor-faktor lain yang menentukan keadaan ini. Tekanan adalah musuh yang disegani kesuburan lelaki, terutamanya jika ia dikaitkan dengan tabiat seperti Merokok, minum alkohol atau menggunakan dadah rekreasi. Tabiat makan yang tidak sihat juga boleh membawa, masa, kiraan sperma yang rendah kerana mereka melucutkan badan vitamin dan mineral. Vitamin C, Vitamin E dan Vitamin B12 yang penting bagi kesejahteraan sistem reproduktif dan orang-orang yang tidak mendapat cukup mereka dari apa yang mereka makan perlu mengambil makanan tambahan.

Air mani boleh dijangkiti kerana jangkitan tertentu hadir dalam organ-organ reproduktif yang menyebabkan bilangan sperma rendah, selain daripada itu, terlalu banyak pengambilan alkohol, Merokok, Pemanas daripada betina melalui mandian jakuzi, ketat pemasangan di bawah pakaian, duduk lama jam dan berat badan yang berlebihan. Penggunaan steroid anabolik dan ubat-ubatan tertentu juga boleh menyebabkan masalah ini. Penyakit-penyakit seperti varicocele, hydrocele atau jangkitan pada kelenjar tersungkur juga boleh menyebabkan kiraan sperma yang rendah.

Penyakit-penyakit seperti hydrocele varicocele, rosak organ-organ reproduktif, jangkitan pada kelenjar tersungkur, kekurangan air mani dan zink yang dijangkiti boleh menyebabkan kiraan air mani yang rendah. Pendedahan kepada toksin seperti logam berat dan pencemaran alam sekitar, pakaian ketat, Pemanas betina kerana lama duduk jam atau terlalu banyak tab mandi mandi air panas, pengambilan alkohol terlalu banyak, terlalu banyak Rokok, tekanan yang berlebihan dan ejakulasi yang kerap juga boleh menyebabkan pengurangan dalam bilangan sperms yang hadir dalam air mani. Herba tambahan berurusan dengan semua punca sperma rendah mengira secara berkesan dan boleh membantu lelaki dalam mendapat keupayaan untuk impregnate seorang perempuan.

Shilajit adalah herba yang sangat baik yang telah digunakan dalam ubat-ubatan sebagai bahan-bahan dan herba dan makanan tambahan serta untuk merawat segala macam gangguan seksual. Ini adalah Padang mineral yang datang daripada batu-batu di rantau Himalaya dan mengandungi sumber-sumber yang kaya dengan nutrien dan asid amino yang tidak mudah diperolehi menerusi diet yang biasa. Tambahan nutrien penting, vitamin dan asid amino ini boleh mengatasi masalah ini dalam satu tempoh yang singkat. Shilajit juga merupakan rawatan lengkap untuk kiraan sperma yang rendah, ia meningkatkan metabolisma dan menggalakkan tenaga yang menghasilkan tindak balas dalam badan semasa penghadaman.

Kiraan sperma yang rendah adalah punca utama kemandulan di kalangan lelaki dan ia juga dikenali sebagai oligozoospermia. Kadang-kadang ia mungkin kedengaran mengancam, tetapi keadaan tidak seperti terdesak kerana ramai lelaki menganggap. Apabila seorang lelaki mempunyai spermatozoa kurang daripada 20 juta setiap satu ml ejaculate maka ia dianggap bahawa seorang lelaki mempunyai sperma rendah. Tidak ada banyak rawatan yang boleh dipercayai untuk meningkatkan kiraan sperma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *