Masa untuk menyemak sikap tidak bertoleransi gandum?

Masa untuk menyemak sikap tidak bertoleransi gandum?

Jika anda telah menderita daripada rasa kembung, mengantuk, cecair masalah angin dan pengekalan, anda mungkin mempunyai satu sikap tidak bertoleransi gandum. Gejala-gejala seperti ini adalah disebabkan oleh sebab-sebab yang banyak, tetapi gandum seolah-olah menjadi satu punca yang tertentu dan manakala ramai orang mengabaikan ketidakselesaan yang kecil, untuk orang lain, ia boleh merengsa yang harian.

Anda mungkin juga telah meletakkan jenis masalah fizikal kepada perkara-perkara lain. Over-eating boleh menyebabkan rasa kembung, dan jika anda telah sibuk, mengantuk dan anggota yang berat yang dijangkakan. Retensi cecair, terutama sekali bagi wanita, boleh sebab hormon, terutamanya jika ia yang dialami sekitar masa tempoh.

Merawat masalah-masalah seperti gejala individu mungkin bermakna bahawa anda hanya meletakkan dengan tidak merasa besar secara agak kerap. Sebaliknya, semua isu-isu ini boleh menjadi tanda bahawa masalah sebenar adalah sikap tidak bertoleransi gandum.

Masalah dengan gandum adalah bahawa ia didapati dalam banyak makanan kami. Serta produk-produk yang anda inginkan untuk mengandungi gandum, roti, bijirin dan pasta, anda akan mendapati gandum dalam seolah-olah tidak berkaitan makanan seperti sup yang menggunakan tepung gandum sebagai sebuah thickener, seperti campuran dan sos lain daripada apa yang perlu thickeners dan stabilisers. Sesetengah daging yang disediakan mengandungi produk gandum dan gula-gula malah mungkin mempunyai kandungan gandum. Jenis sikap tidak bertoleransi gandum anda akan menentukan berapa banyak makanan ini akan memburukkan lagi simptom anda – sikap tidak bertoleransi yang lembut masih boleh menghadapi gandum dalam dos yang kecil, manakala seseorang yang amat peka akan perlu untuk mengurangkan gandum daripada diet mereka sepenuhnya.

Mengesyaki bahawa anda mempunyai sikap tidak bertoleransi gandum dan melakukan apa-apa tentang hal itu bukan pilihan yang sihat untuk jangka panjang. Jika anda terus makan sesuatu yang tidak bersetuju dengan anda, ada kemungkinan bahawa anda mungkin akan melakukan lebih banyak mudarat daripada kebaikan. Memandangkan kelaziman gandum dalam diet Barat, ia tidak menghairankan bahawa anda mungkin daunted oleh pemikiran yang anda perlukan untuk benar-benar mengubah cara anda makan, tetapi terdapat lebih banyak dan lebih banyak produk bebas-gandum di pasaran dan restoran-restoran dan kafe adalah jauh lebih sedar bahawa pelanggan yang mempunyai keperluan pemakanan yang tertentu. Dengan itu, ia adalah bernilai meluangkan masa untuk membaca sekitar subjek dan bercakap dengan orang-orang yang telah mengenalpasti masalah gandum mereka.

Bukannya terus menderita, Adakah ia masa anda disemak untuk sikap tidak bertoleransi gandum yang berpotensi supaya anda boleh membuat hidup anda lebih selesa?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *