Masa sedang berjalan untuk kadar anuiti lelaki yang lebih tinggi

Masa sedang berjalan untuk kadar anuiti lelaki yang lebih tinggi

Di bawah arahan Eropah mengenai kesaksamaan gender yang berkuat kuasa tahun ini adalah tidak mungkin untuk anuiti pembekal untuk menawarkan kadar yang berasingan untuk lelaki dan perempuan.

Anuiti yang merupakan pendapatan tetap yang dibeli selepas bersara dengan sekaligus, biasanya hasil daripada sumbangan kepada Kumpulan Wang pencen seumur hidup. Melainkan jika anda membeli produk anuiti yang tempoh yang tetap, anuiti yang dibeli apabila anda bersara akan biasanya terus membayar sehingga akhir hayat anda. Anuiti adalah laluan paling biasa yang diambil untuk menjadikan sebuah periuk pencen pendapatan yang tetap.

Kini anuiti pembekal akan sering menawarkan lelaki kadar anuiti yang lebih baik daripada wanita semata-mata kerana lelaki mempunyai jangka hayat purata yang lebih pendek berbanding harimau betina. Dari sudut pandangan seorang pembekal anuiti, ini bermakna bahawa mereka mungkin perlu membayar untuk tempoh masa yang lebih pendek dan mereka oleh itu, lazimnya bercakap, mampu menawarkan lelaki anuiti hayat kadar yang lebih tinggi.

Dari 21 Disember pembekal anuiti tahun ini hanya akan dapat menawarkan kadar uni-seks. Hasilnya, kadar anuiti adalah berkemungkinan jatuh untuk lelaki dan memanjat sedikit bagi wanita.

Apa yang perlu saya lakukan jika saya saya mempertimbangkan untuk membeli anuiti untuk tahun akan datang?

Jika anda seorang lelaki anda boleh mendapat manfaat daripada kadar yang lebih tinggi jika anda membeli anuiti yang sebelum Disember 2012, tetapi seperti perkara-perkara yang begitu banyak di pasaran anuiti pada masa ini, ini adalah jauh daripada tertentu kerana kadar anuiti dilaksanakan oleh berbagai pengaruh.

Biasanya pendapatan persaraan, juga dikenali sebagai “kadar anuiti”, anda akan dapat membeli dengan dana pencen anda adalah berdasarkan kepada anda umur, keadaan kesihatan anda dan kadar anuiti yang standard di seluruh pasaran pada masa yang anda membuat pembelian anda, serta jantina anda di bawah peraturan-peraturan semasa. Jadi walaupun jantina mungkin menjadi satu pertimbangan yang usang datang Januari 2013, kadar anuiti mungkin masih meningkat atau berubah-ubah atas sebab-sebab lain.

Manakala arahan Eropah jantina akan maksud keseluruhan kadar anuiti yang mungkin jatuh bagi orang-orang yang mereka juga berkemungkinan akan meningkat sedikit untuk wanita, jadi ianya bukan semua berita buruk bagi orang-orang yang menghampiri persaraan.

Walau bagaimanapun, kesan ke atas kadar anuiti, Walau bagaimanapun kecil boleh dirasai Moment dalam pasaran hari ini yang sukar, dan membeli anuiti yang boleh menjadi salah satu keputusan paling penting yang anda buat di kemudian jadi ia adalah amat penting untuk mempertimbangkan kesemua pilihan anda dengan teliti sebelum anda meneruskan. Membeli-belah dan membandingkan pasaran boleh membantu anda mendapat tawaran yang paling kompetitif untuk keadaan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *