Mantra Bodhinatha untuk penyembuhan dan mengukuhkan hubungan

Mantra Bodhinatha untuk penyembuhan dan mengukuhkan hubungan

“Tantra sebenar bukanlah teknik tapi cinta. Ia bukanlah teknik tapi sembahyang. Ini tidak berasaskan kepala tetapi dengan komitmen ke dalam hati”Osho

Osho juga berkata bahawa walaupun banyak buku telah ditulis mengenai Tantra, realiti Tantra perlu ‘imbibed’ dan bahawa untuk imbibe Tantra anda akan perlu untuk mengubah pendekatan anda keseluruhan untuk seks.

Kajian menunjukkan bahawa terdapat banyak salah faham tentang Tantra dan belum pernah semakin mendalam minat dalam mata pelajaran yang berkaitan untuk penyembuhan dan mengukuhkan perhubungan.

Perkataan ‘Tantra’ berasal daripada perkataan ‘tan’ yang bermaksud ‘ untuk menyebarkan, menyampaikan, nyata dari’. Bodhinatha perkataan Sanskrit dan menggambarkan pengembangan berterusan tenaga dalam dan di sekeliling kita. Apabila kita menggunakan perkataan kepada hubungan ia mengambil makna yang lain dan disemai dengan rasa tasawuf kerana ia menerangkan hubungan antara kita dan dunia yang kita hidup dalam.

Bodhinatha membantu kita membuka tenaga dalam untuk meneroka untuk mencapai kefahaman yang lebih tinggi daripada diri kita dan dunia kita akan dikaitkan dengan mana-mana. Dengan cara ini, anda boleh menemui atau re-awaken seksualiti anda sendiri. Memberi kuasa sebaik sahaja anda telah menemui dan disambungkan dengan ini sumber tenaga batin ia kepada anda.

Takrif perkataan ‘Tantra’ tradisional ialah “pengajaran mistik dinyatakan kebanyakannya dalam bentuk Dialog antara beberapa kosmik… antara Tuhan dan Shiva Dewi Shakti, adepts Tantric yang lelaki dan perempuan yang telah diturunkan dan dikenali sebagai Tantras.” Adalah dikatakan bahawa ini ‘Tantras’ atau dialog intim mendedahkan rahsia seksual sebagai dialog yang baik pada topik-topik lain.

Terdapat juga Suci Kitab Hindu dan Buddha yang dikenali sebagai Tantras yang memberi arahan tentang pelbagai topik dari teknologi ilmu rohani kerana kepercayaan bahawa Sains dan tasawuf adalah persamaan.

Bodhinatha dalam hubungan heteroseksual meneroka kira-kira batin antara pihak lelaki dan perempuan kita sendiri dan bagaimana mereka memikirkan tentang rakan-rakan kami dalam hidup. Difahamkan dari Buddism, maksiat dan walaupun Jung, penerokaan ini menawarkan yang mengimbangi perlu untuk lelaki dan wanita untuk menyambung secara mendalam dalam cinta dan seks.

Pengamal-pengamal dalam hubungan Tantra peguambela ‘Kesatuan’ yang dicapai menerusi senaman tantric yang mudah seperti sedutan nafas rakan-rakan anda dan transformasi kepada sedar tenaga dalam badan anda sendiri, mempunyai ruang yang anda sebagai pasangan untuk berkongsi, melihat mata rakan-rakan anda dan ungkapan semasa cinta membuat dan memanfaatkan tenaga seksual yang dicipta semasa mukaddimah.

Ia kini menjadi lebih biasa bagi pasangan untuk mencari saluran untuk belajar dan pengalaman Tantra dalam hubungan mereka melalui cuti dan percutian. Satu program percutian itu dipromosikan oleh Deva Premal dan Miten dan diadakan di Corfu atau Costa Rica. Lain-lain percutian tersebut dihoskan seluruh dunia dan bukan semua di lokasi-lokasi yang eksotik itu.

Rafia Morgan adalah terapi spiritual yang mahir dan berpengalaman dan guru. Beliau kini menawarkan kursus-kursus mengenai pasangan Tantra dan beliau melihat intipati hubungan dalam mereka berbelah bahagi dan mengajar pasangan untuk mendapatkan dengan intipati maskulin atau feminin mereka.

“Magnet bertenaga kekutuban antara lelaki dan wanita adalah sesuatu yang kita boleh belajar untuk menghargai, mengukuhkan dan memupuk sedar. Ia menjadi yang sangat tanah kita berfungsi terbaik kami dari. Apabila kita dipotong off dari kekutuban kita biasanya rasa rasa vagueness dalam diri kita dan hubungan kami menjadi sukar. Apabila kita sejajar kami berasa menarik, bertenaga dan Serlahkan bahagia dalam hubungan kami.”

Kursus ini menawarkan:

Mengajar pasangan untuk menggunakan kuasa penyembuhan dan Suci suara untuk memenuhi dan cair dengan yang lain pada tahap yang mendalam

Mengajar pasangan untuk memperkukuh dan memperkasa kekutuban seksual mereka dalam hubungan mereka

Terbuka kepada keintiman dengan rakan-rakan mereka

Membuka saluran tenaga dalam badan dan belajar untuk mengedarkan tenaga itu dengan seorang rakan kongsi melalui membuat sedar cinta

Diperkenalkan kepada wawasan dan pemahaman Bodhinatha

Belajar tantric Tafakur dan amalan

Bagi ramai pasangan, seksualiti menjadi kebiasaan dalam hubungan mereka selepas beberapa tahun dan kadang-kadang, satu atau kedua-duanya, rasa puas hati dengan diri sendiri atau rakan-rakan mereka. Ini dengan sendirinya boleh membawa kepada rasa bersalah, menyalahkan dan kekecewaan yang membawa kepada pemisahan mental dan fizikal.

Kebanyakan ahli-ahli terapi pasangan bersetuju bahawa dalam kebanyakan kes ia hanya bahawa pasangan itu telah ‘hanyut selain’ tetapi bagi ahli-ahli terapi Tantra ia adalah lebih lanjut mengenai pasangan atau mana-mana pihak, bukan sedar dalam hubungan dan ini menggambarkan cinta mereka menjadikan tabiat mencipta kekurangan benar keintiman dan kerukunan rohani.

Isu lain yang memberi kesan kepada hubungan dengan cara ini adalah salah satu kehidupan moden. Dengan ringkas peranan jantina dan jangkaan kami akan muddled. Rafia Morgan meletakkan ia, “sering wanita adalah lelaki yang lebih baik daripada kaum lelaki dan lelaki adalah wanita yang lebih baik daripada wanita.”

Dalam masyarakat hari ini peranan jantina telah membawa dari tradisional menyebabkan perasaan seterusnya atau malah kemarahan. Baki antara lelaki dan perempuan telah upset dan nilai-nilai yang lebih sukar untuk pegangan. Dalam alam semula jadi, hubungan perlu dua polariti. Lebih banyak kekuatan yang ada di antara polariti ini, semakin kuat tenaga yang diperlukan untuk memupuk dan mengekalkan conjoining seksual dan amalan tantric.

Setiap daripada kita, berhubung dengan seksualiti kita sendiri adalah satu perjalanan yang berterusan dan pada masa-masa, yang sukar. Ini adalah sukar terutamanya apabila salah seorang dari kamu berasa kekurangan minat dari yang lain. Ia adalah satu topik yang sukar untuk berbincang dengan pasangan anda dan bagi sesetengah orang, ia juga tidak pernah dibincangkan dan hubungan yang berkembang menjadi Platonik yang statushutan resentments dan ‘peluang yang hilang’.

Mantra Bodhinatha merupakan frasa indah yang menerangkan tempat percutian yang ditawarkan kepada pasangan yang ingin re-awaken hubungan mereka melalui pemahaman yang lebih mendalam daripada kutub dan peranan dalam perhubungan yang memanfaatkan kuasa getaran suara, Bodhinatha, meditasi, lagu, muzik dan kasih sayang mereka sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *