Mangga penawar kanser payudara

Mangga penawar kanser payudara

Penyelidikan semalam berkata, mangga itu adalah pencegahan yang mujarab dan penawar untuk kanser payudara.
Ujian makmal yang dijalankan, menunjukkan bahawa buah-buahan ini dimuatkan dengan polyphenols. Polyphenols yang anti-oksidan yang radikal sebagai Pemungut dan pembinasa dan menggalakkan kesihatan.
Keberkesanan polyphenols ini telah dinilai pada pesakit-pesakit yang menghidap kanser payudara. Keputusan klinikal menunjukkan bahawa polyphenols yang menunjukkan kesan-kesan berfaedah yang penting dan patut diberi perhatian pada kanser payudara.

Susanne Talcott dan suaminya Steve dijalankan ujian klinikal dan penyiasatan.

Pengurusan kanser payudara

• Langkah awal ke arah pengurusan kanser payudara adalah untuk memahami causative dan faktor-faktor risiko dan beransur-ansur mengelakkan mereka. Sejarah keluarga kanser payudara, kesilapan diet, obesiti, lemah atau tidak fizikal aktiviti akan kukuh menyumbang faktor-faktor yang membawa kepada pembangunan tumor payudara.
• Langkah penting yang seterusnya, adalah baik-pulih pemakanan dan gaya hidup. Menghapuskan makanan tertentu dari diet lemak trans, lemak haiwan, lemak tepu, makanan yang ditapis dan diproses, dan alkohol, mempunyai kesan profilaktik yang besar. Juga, sebanyak mungkin, Hadkan pendedahan anda kepada karsinogen alam sekitar seperti asap rokok kedua tangan, bahan pencemar, dan racun makhluk perosak.
• Meningkatkan pengambilan makanan yang nutrien yang padat dan sesak dengan anti-oksidan. Anti-oksidan adalah pemburu radikal dan pembinasa. Mereka mengatasi kesan maut radikal bebas dan mencegah perkembangan kanser, dengan menghalang kerosakan kepada DNA.

Berhati-hati!
Pengesanan awal Karsinoma payudara adalah kunci kepada pihak pengurusan. Persatuan Kanser Amerika membuat syor-syor tertentu untuk pengesanan awal kanser payudara bagi wanita dalam kumpulan umur 20-39, dan bagi wanita yang berumur lebih 40 tahun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *