Manfaat zakar Vitamin D-menyokong bagi A sihat semasa

Manfaat zakar Vitamin D-menyokong bagi A sihat semasa

Ia adalah rahsia lagi bahawa vitamin D adalah penting bagi seseorang keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan. Sun pendedahan adalah sumber penting vitamin d, seperti cahaya matahari merangsang pengeluarannya di dalam badan. Semua sistem organ badan memerlukan vitamin D boleh berfungsi dengan betul; Walaupun zakar mendapat manfaat dari nutrien ini penting, kerana ia meningkatkan fungsi sel secara keseluruhan dan membantu menghindari penyakit.

Walau bagaimanapun, terlalu banyak pendedahan cahaya matahari membawa sinaran UV yang berbahaya, yang merosakkan kulit dan menyumbang kepada kanser kulit dan penuaan pramatang. Selain itu, orang-orang yang hidup dalam suasana yang cerah pengayuh mungkin mengalami kekurangan vitamin D. Mujurlah, Terdapat cara lain untuk memperkenalkan vitamin ini kepada badan, termasuk makanan diperkaya, makanan kesihatan dan krim kulit berkubu.

Apakah manfaat Vitamin D?

Vitamin D mempunyai faedah-faedah yang banyak yang diperlukan untuk kesihatan secara keseluruhan. Ia membantu menyumbang kepada tubuh yang sihat dengan cara yang berikut:

• Membina gigi kuat, tulang, dan kuku melalui penyerapan kalsium yang lebih baik;
• Peningkatan dalam fungsi saraf;
• Membantu untuk mencegah osteoporosis;
• Boleh membantu untuk mencegah isu-isu kesihatan mental seperti kemurungan atau skizofrenia;
• Boleh menghalang perkembangan kanser prostat dan usus;
• Meningkatkan dan mengekalkan sistem imun yang sihat;
• Menyumbang kepada kesihatan mata;
• Membantu penyerapan vitamin A dan C, serta kalsium;
• Memperbaiki kulit kesihatan dan penampilan;
• Membantu dalam rawatan kencing manis dan obesiti.

Sumber Vitamin d

Yayasan kanser kulit mengesyorkan individu dapat 600 IU (unit Antarabangsa) vitamin d setiap hari; mereka yang berusia lebih daripada 70 tahun perlu mendapatkan 800 IU. Matahari pendedahan adalah cara mudah untuk mendapatkan satu dos harian vitamin d; Walau bagaimanapun, terlalu banyak masa dalam matahari yang boleh menyumbang kepada kanser kulit, penuaan pramatang dan penampilan kedutan. Dan bukannya bergantung pada matahari sebagai sumber sahaja vitamin d, pelan yang lebih baik mungkin untuk mencari sumber alternatif–oleh noshing pada makanan yang kaya dengan vitamin, mengambil pemakanan tambahan, atau menggunakan crèmes kulit yang diperkaya dengan vitamin. Portabella dan cendawan dari spesies shiitake, salmon, tuna, belut, minyak cod hati, sardin, ikan kembung, hati lembu, kuning telur, dan sudah tentu susu, akan cemerlang semua pilihan untuk menambah lebih banyak vitamin D untuk diet. Walau bagaimanapun, ramai orang mendapati sukar untuk mendapat cukup vitamin D dari diet mereka semata-mata; oleh itu, makanan tambahan adalah pilihan yang lain untuk meningkatkan pengambilan mereka. Vitamin D boleh digunakan dalam bentuk pil suplemen multivitamin atau kalsium, tetapi dengan tambahan lisan mana-mana, mereka harus diambil di bawah bimbingan dan saranan doktor. Vitamin D boleh juga boleh disapu losyen atau crème bagi meraih faedah sihat, kerana ia cepat menembusi kulit.

Vitamin D dan zakar

Penggunaan krim yang kaya dengan vitamin D terus zakar dengan cepat boleh memperbaiki penampilan kulit, sebahagiannya melalui pelembap. Vitamin D diisi kering kulit, meningkatkan keanjalan dan boleh melicinkan garis-garis halus dan kedutan di kulit penuaan. Vitamin D juga digunakan sebagai rawatan untuk psoriasis, iaitu satu keadaan yang sering menyebabkan zakar. Regimen vitamin D boleh membantu mengurangkan masalah gatal-gatal dan flaking yang dikaitkan dengan psoriasis; sifat-sifatnya yang antioksidan juga boleh meningkatkan metabolisme sel kulit dan pertumbuhan yang menyumbang kepada kesihatan kulit zakar.

Crème vitamin zakar yang (kebanyakan pakar mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) makan dengan vitamin D, mineral, asid amino dan vitamin lain, menyuburkan ke zakar dan menggiat semula organ yang sihat, letih. Permohonan harian yang bukan sahaja meningkatkan kesihatan dan berfungsi semasa itu, ia juga boleh meningkatkan aliran darah ke rantau ini, serta meningkatkan kepekaan maksimum sensasi dan responsif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *