Manfaat senaman yang kerap bagi Chinchillas

Manfaat senaman yang kerap bagi Chinchillas

Chinchillas yang diternak pada get ranch dirawat dengan berbeza berbanding chinchillas yang telah ditimbulkan oleh penternak dan pemilik tupai chinchilla. Penternak dan pencinta haiwan kesayangan meningkatkan dan menjaga chinchillas haiwan mereka seperti haiwan peliharaan; petani merawat beliau chinchillas seperti haiwan ternakan. Para peternak yang chinchillas pembiakan, chinchillas ini adalah cara untuk buat duit dan mereka berkemungkinan besar akan peduli senaman kurang mengenai chinchillas yang mempunyai aktiviti cukup atau pun mana-mana jua. Perhatian utama mereka adalah untuk membuat keuntungan pada perbelanjaan haiwan. Tidak memaklumkan pemilik haiwan peliharaan atau ternakan ini. Untuk mengekalkan kehidupan mereka, mereka membuat tertentu bahawa mereka chinchillas haiwan peliharaan mendapat cukup senaman untuk Dapatkannya melalui setiap hari.

Chinchillas benar-benar perlu mempunyai peluang untuk mendapatkan beberapa aktiviti fizikal di luar sangkar tupai chinchilla mereka pada asas tetap. Mereka perlu mempunyai banyak masa untuk menjadi bebas, selagi ada seseorang untuk melihat mereka. Ini mungkin terutamanya berlaku dengan penternak dan pemilik haiwan kesayangan. Orang-orang yang biasa dengan chinchillas menyedari bahawa makhluk-makhluk yang eksotik ini menjadi cemas bila-bila masa, mereka rasa mereka akan menjadi constricted. Tekanan dan kebimbangan boleh dengan mudah menyebabkan mereka menjadi anti-social dan ditarik balik. Mereka mendapat jengkel dan memulakan menggigit bulu mereka. Chinchillas yang diternak di ladang yang tidak mendapat banyak kerana para peternak tidak mengambil sedikit masa bagi mereka untuk mendapatkan latihan fizikal. Jika mereka mendapat peluang untuk berkeliaran, ianya pada kadar siput yang disebabkan oleh penahanan tersebut.

Untuk memastikan chinchilla haiwan kesayangan anda kehidupan yang baik dan seimbang kewujudan, ia adalah penting bahawa tupai chinchilla anda menjadikan ia keluar daripada sangkar yang dan mendapat beberapa jenis senaman fizikal, tanpa mengira jika ia adalah hanya mengembara di sekitar. Chinchilla haiwan peliharaan mungkin akan terus menjadi gembira tetapi anda perlu memastikan bahawa ia akan mendapat senaman yang mencukupi. Oleh itu, jika anda seorang penternak atau mungkin seorang pemilik haiwan kesayangan chinchilla, adalah lebih baik untuk melakukan apa yang anda perlu lakukan untuk membuat ini berlaku. Aktiviti fizikal yang kerap pasti akan mengurangkan tekanan dan juga membantu untuk mengekalkan sistem imun haiwan kesayangan anda dari kerosakan.

Apabila anda benar-benar menjaga chinchilla yang, mereka keseluruhannya sedar akan itu. Mereka memahami sesiapa yang benar-benar mengambil keseronokan mereka dan berminat untuk mereka kesejahteraan. Mereka punya minda yang positif dan mereka boleh bergantung kepada anda dan berkaitan dengan anda juga. Ini benar-benar akan menunjukkan sebaik sahaja anda mengizinkan mereka mempunyai banyak masa dari sangkar tupai chinchilla mereka. Ini akan menghilangkan tindakan berkaitan dengan tekanan lain, seperti menyembur pee atau berperang dengan chinchillas lain yang berdekatan. Ini membantu chinchilla bon dengan chinchillas haiwan peliharaan yang berbeza dan berkait dengan mereka juga. Latihan Tempahan bermanfaat untuk tupai chinchilla anda biasanya akan berjalan dan mendapatkan roda senaman yang terletak di sangkar tupai chinchilla mereka. Bersenam pada roda adalah berkesan dalam mengurangkan tupai chinchilla tersebut plump atau berat.

Terdapat tiada perkara seperti tupai chinchilla yang mendapat latihan fizikal yang berlebihan atau makan berlebihan. Mereka adalah fullyaware masa ini mereka mempunyai cukup jumlah kedua-duanya. Apabila mereka letih, mereka akan berhenti dan berehat. Bersenam secara kerap dapat membantu menghapuskan masa depan kesihatan atau tingkah laku cabaran, termasuk tekanan.

Elemen utama dengan senaman adalah bahawa ia perlu kerap dilakukan secara konsisten. Anda boleh membantu anda chinchilla yang melakukannya dengan menghabiskan tempoh masa yang penting bagi mereka untuk menerima aktiviti yang diperlukan. Anda perlu cuba ingat tidak pernah untuk mengurung mereka seperti penjara yang dalam. Atau lain, mereka boleh kelihatan sedikit tidak sihat seperti orang-orang yang di ladang. Itulah salah satu cara untuk anda tupai chinchilla bukan untuk hidup seumur hidup mereka dijangka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *