Manfaat rakyat boleh mendapatkan daripada Wolfberries kering.

Manfaat rakyat boleh mendapatkan daripada Wolfberries kering.

Orang mengambil beberapa jenis buah-buahan untuk mendapatkan khasiat pemakanan. Wolfberry adalah buah-buahan yang kaya dengan nutrien penting dan ia mempunyai persamaan dengan sos tomato, cili, terung. China ialah sebuah negara di mana ia telah diusahakan sejak tahun 2000. Ia telah menjadi bahagian tak terpisahkan dari masakan Cina dan ubat-ubatan sepanjang zaman.

Orang Cina suka wolfberry dan nutrien. Selepas kepentingan yang dinyatakan oleh para saintis di dalamnya kadar eksport ke benua-benua lain telah meningkat dengan ketara. Wolfberry yang mengandungi pelbagai jenis macronutrient yang diperlukan oleh tubuh manusia. Ia juga mempunyai khasiat seperti protein, karbohidrat, serat diet dan lemak. Wolfberry purata yang menawarkan nilai untuk keseluruhan kalori 370 dalam setiap hidangan 100 gm.

Walaupun benih wolfberry akan bermanfaat. Mikronutrien yang wujud daripada wolfberry membawa ia kemasyhuran sebagai makanan kesihatan yang berguna. Terdapat lebih daripada 10 mineral penting, 18 asid amino dan vitamin 7 di dalamnya. Wolfberries kering juga mengekalkan sifat-sifat yang bermanfaat seperti buah-buahan segar.

Orang-orang yang mengalami kekurangan kalsium dan perlu mengambil suplemen boleh mendapat manfaat jika mereka mengambil wolfberry. Ia mempunyai jumlah kalsium yang tinggi. Ia mempunyai 112 mg kalsium dalam setiap hidangan 100 gm. Ini sudah cukup bagi hampir 10 peratus daripada had pengambilan yang diperlukan setiap hari.

Kalium pemakanan boleh membantu mengurangkan tekanan darah. Wolfberries menyediakan orang dengan hampir 24% kalium harian yang diperlukan oleh badan. Ianya juga kaya dengan besi. Malah, ia mengandungi dua kali ganda besi yang disediakan oleh kacang soya tersebut. Oleh itu orang-orang yang mengalami anemia dan perlu mengambil makanan tambahan besi akan mendapat manfaat daripada mengambil makanan tambahan besi. Banyak kanak-kanak di dunia mengalami kekurangan zat besi. Mereka juga boleh mendapatkan dari makan wolfberry.

Manusia juga mengalami kerosakan oksidatif yang diakibatkan oleh sinaran UV yang berbahaya atau persekitaran. Sifat antioksidan yang disediakan oleh Wolfberries Selenium dan Vitamin C membantu melawan kerosakan oksidatif. Selain pelbagai khasiat dalam wolfberry orang juga boleh mendapat manfaat dari fitokimia yang hadir dalam buah-buahan. Pada masa ini sifat-sifat Kesihatan-meningkatkan fitokimia ini akan menjalani kajian saintifik.

Wolfberries dikenali kerana mereka rasa seperti kacang dan warna yang ditanam secara meluas di China. Ianya juga digunakan dalam pelbagai jenis minuman. Beri goji yang kering akan dieksport. Pendukung sifatnya bermanfaat mendakwa bahawa ia adalah berguna dalam menentang syarat-syarat antivirus dan meningkatkan kekuatan otot. Mengikut penemuan-penemuan penyelidikan terkini wolfberries telah terbukti berkesan dalam melawan penyakit-penyakit keradangan, kencing manis, penyakit paru-paru, penuaan pramatang dan kekurangan ingatan.

Gabungan unik nutrien penting dan fitokimia memberi wolfberry dengan kuasa penyembuhan. Walau bagaimanapun, tidak semua sifat-sifat yang dituntut telah dibuktikan sehingga tarikh. Tetapi penyelidikan yang berterusan boleh membawa beberapa berita baik. Ia adalah cara yang lebih baik daripada makanan buatan tambahan yang ramai orang ambil untuk meningkatkan kesihatan dan sistem imun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *