Manfaat penuh saiz tilam udara

Manfaat penuh saiz tilam udara

Kebanyakan orang tidak menganggap faedah tilam udara saiz penuh sebagai alternatif kepada mereka semasa spring tilam, tapi pikir apa-apa untuk menghalang untuk katil tetamu tilam udara untuk kegunaan pengunjung. Adakah pengunjung perlu keselesaan kurang berbanding mereka, atau mungkin tetamu ini mendapat tawaran yang lebih baik dan yang lain yang lebih selesa! Ramai memilih untuk tilam udara kepada salah satu daripada yang tradisional Spring dalaman untuk beberapa sebab-sebab yang digariskan di bawah.

Kebanyakan orang tidak memastikan mereka dimaklumkan mengenai kemajuan dalam teknologi Penyaman tilam, dan mungkin masih memandang mereka sebagai apa-apa tetapi beg besar diisi dengan udara yang menggunakan Pam kaki. Jika mereka menyangka bahawa mereka akan benar-benar salah – adalah bahawa anda, atau Adakah anda fait au lebih banyak dengan teknologi dan memahami apa yang diperlukan untuk tidur malam yang baik?

Boleh diselaraskan setiap sisi

Sudah tentu anda, tetapi mungkin anda hanya perlu a quick peringatan daripada manfaat yang tilam udara saiz penuh boleh tawarkan berbanding tilam gegelung spring biasa. Pertama, tilam udara moden bukanlah hanya sebuah beg besar udara! Ia direka dengan teliti petak dalaman yang mengimbangkan tekanan ketika anda berbaring di atas mereka, dan reka bentuk tilam-tilam udara moden membolehkan kekerasan perlu diselaraskan setiap sisi supaya anda dan pasangan anda boleh menetapkan anda sebelah katil untuk hanya sebagai keras atau ringan seperti yang anda suka.

Tidur adalah satu bahagian yang sangat penting dalam hidup anda dan memainkan peranan yang sangat penting dalam membolehkan anda untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Tilam bukanlah sesuatu yang dibiarkan peluang, dan berbeza-beza jarang sekali dua orang dalam satu perkongsian perlu betul-betul keutamaan yang sama. Kebanyakan percaya bahawa saiz penuh tilam udara tidak sepadan dengan yang setaraf musim bunga untuk keselesaan dan ketahanan. Berikut adalah beberapa fakta yang mungkin berubah fikiran.

Walaupun tekanan

Tilam-tilam udara ada teknologi baru daripada Tilam spring yang dibuat daripada bilangan gegelung kecil atau mata air di dalam tilam. Apabila anda berbaring di atas gegelung ini, tekanan tidak tersebar sekata dan gegelung akan dimampatkan mengikut tekanan langsung diletakkan di atas mereka. Badan anda akan cenderung untuk sag bersama-sama dengan mereka kerana gegelung yang mana-mana pihak tidak akan mengambil mana-mana bahagian penting beban – mereka tidak boleh kerana Reka bentuk mereka. Pasti, akan ada Ijazah kecil penyebaran beban tetapi tidak banyak.

Tilam udara yang mengandungi sejumlah pelbagai ruang-ruang udara dan apabila anda berbaring di atas salah satu, sir tekanan di dalam ruang-ruang sekitar kawasan langsung anda berbaring di atas akan mengambil sebahagian besar beban. Udara adalah seperti air – tekanan disetarakan sepanjang poket udara saling, supaya badan anda tidak diberi sokongan bahkan lebih.

Bukan itu sahaja, tetapi udara petak boleh dibahagikan dengan cara yang membolehkan setiap separuh katil secara bebas diselaraskan bagi tekanan supaya anda boleh masing-masing yang telah anda separuh tilam yang ditetapkan pada tekanan yang sesuai untuk anda. Berbeza dengan Tilam spring tradisional, anda tidak perlu berkompromi dengan mungkin tidak anda mendapatkan sesuai tahap keselesaan anda.

Tahan lebih lama

Kehidupan penuh saiz tilam udara adalah lebih besar daripada satu gegelung Spring katil, dan sebab ia akan tahan lebih lama bukan sahaja kerana ia adalah untuk katil tetamu tilam udara yang jarang digunakan. Mata air kehilangan kekuatan mereka dengan penggunaan yang berulang-ulang dan katil boleh sag selepas 2-3 tahun penggunaan berterusan. Tidak begitu dengan tilam udara berkualiti yang self-adjusting mengikut saiz badan anda, berat dan tabiat tidur.

Anda tidak perlu memutar tilam udara saiz penuh untuk memastikan ia berjalan baik sebagaimana yang anda lakukan gegelung yang setara, kerana dalam ruang-ruang udara tidak berubah bentuk atau memakai dengan penggunaan yang berulang-ulang dan berterusan. Mereka bertahan jauh lebih lama dan banyak bercuti mereka untuk lebih banyak tradisi jenis tilam. Atau Adakah anda mendapatkan tahap sag kelebihan yang sama seperti yang anda lakukan dengan tilam Spring, apabila springs di tepi katil dengan memakai melalui berat pekat orang-orang yang duduk di atas mereka. Ya, ada rintangan rendah di pinggir sebuah tilam udara, tetapi tidak terlalu rendah.

Tidur harga apa?

Doktor sering mengesyorkan tilam-tilam udara yang lebih sukar bagi orang-orang dengan syarat-syarat kembali kerana mereka menawarkan sokongan yang lebih banyak dengan kurang kecenderungan untuk sag ketika anda sedang tidur. Anda boleh mempunyai kekerasan Ortopedik-gaya mengiring manakala rakan mempunyai sisi mereka terletak agak lembut. Mungkin saiz penuh tilam udara adalah lebih mahal, terutamanya sangat tinggi kualiti reka bentuk, tetapi fikir apa yang anda mendapat dari segi keselesaan dan menjimatkan dari segi kehidupan tilam. Dalam mana-mana, harga apa Adakah anda meletakkan tidur malam yang baik dan kesihatan anda?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *