Manfaat pengoptimuman Wan peralatan/peranti

Manfaat pengoptimuman Wan peralatan/peranti

Dalam pasaran berdaya saing diperingkat global hari ini, badan-badan korporat besar dan kecil mengguna pakai kaedah-kaedah yang strategik untuk produktiviti dan kesinambungan perniagaan. Mereka perlukan rancangan perniagaan bersepadu, perkongsian sumber dan komunikasi yang lebih cepat melalui rangkaian global. Banyak syarikat-syarikat ini banyak menggunakan rangkaian kawasan luas (WAN) untuk komunikasi global. Mengikut kajian Infonetics, penggunaan teknologi pengoptimuman WAN dan barangan di pasaran semakin meningkat. Laporan tersebut menyatakan bahawa permohonan WAN menyeberangi tanda $1 bilion dalam tahun 2008, peningkatan sebanyak 29% berbanding tahun lepas.

WAN menghubungkan pejabat diedarkan kepada organisasi utama, pautan data dan aplikasi kepada kakitangan, pelanggan dan rakan-rakan di lokasi-lokasi geografi yang berbeza, saham sumber dan maklumat, dan membolehkan untuk menghantar data perniagaan yang kritikal di seluruh rangkaian. Prestasi optimum rangkaian ini adalah amat perlu bagi organisasi-organisasi perniagaan untuk melaksanakan fungsi-fungsi perniagaan dengan berkesan melalui rangkaian kawasan luas.

Manfaat termasuk
Data yang cepat dan selamat membolehkan kawasan rangkaian (WAN) pelbagai penghantaran melalui rangkaian. Teknologi pengoptimuman WAN menyediakan manfaat yang maksimum kepada perniagaan rangkaian pecutan, pengoptimuman bandwidth dan produktiviti pengguna meningkat. WAN pengoptimuman meningkatkan pulangan ke atas pelaburan (ROI) dan mengurangkan jumlah kos pemilikan pelaburan dan rangkaian mereka. Sebahagian daripada manfaat daripada peranti WAN pengoptimuman ialah:

Meningkatkan kebolehgunaan pengalaman pengguna
WAN pengoptimuman peranti memantau dan mengoptimumkan WAN yang bijak. Mereka mengutamakan, mengurus dan mempercepatkan aliran data dalam rangkaian secara masa nyata. WAN peranti yang menggunakan teknologi pengoptimuman memberi prestasi optimum dan manageability bersama-sama dengan keselamatan hujung-ke-hujung bagi meningkatkan produktiviti pengguna. Sebagai pengguna dalam mendapatkan data dan aplikasi dengan cepat, mereka bekerja dengan cekap meningkatkan produktiviti.

Membolehkan aplikasi untuk melaksanakan merentasi jarak jauh
Bagi banyak syarikat, rangkaian kini merupakan sebahagian yang penting daripada infrastruktur pengkomputeran mereka kerana mereka menyambung jauh pejabat ke pejabat-pejabat pusat yang membolehkan mereka melaksanakan tugas-tugas pejabat yang besar dengan pekerja-pekerja yang lebih kos efektif. Dengan pantas, pejabat-pejabat cawangan, penyumberan luar, merubah, dan pengguna boleh terletak di mana-mana di dunia. Sebagai perniagaan yang ditubuhkan di seluruh geografi yang luas, terdapat keperluan kesambungan yang lebih baik untuk operasi perniagaan terganggu. Data perniagaan yang kritikal seperti sumber maklumat pelanggan atau pelanggan, gaji, dan lain-lain dikongsi melalui rangkaian kawasan luas antara lokasi ini. Penyelesaian WAN pengoptimuman akan digunakan untuk mencegah masalah-masalah seperti rangkaian brown-out yang boleh mengakibatkan kerugian yang besar data yang bernilai dan berwibawa.

Meningkatkan masa urus niaga
Seperti yang kita semua tahu, produktiviti pekerja dan operasi perniagaan yang cekap bergantung pada pemindahan data yang selamat dan tinggi merentasi beribu-ribu batu dari kabel. Kelewatan penghantaran mungkin menjejaskan kecekapan perniagaan. Seperti perniagaan sebarkan workforces mereka bahagian-bahagian yang berlainan dunia, akses yang cepat dan selamat antara ibu pejabat dan cawangan-cawangan serantau adalah kunci kepada peningkatan produktiviti. Perniagaan ini, untuk melaksanakan produktif perlu aplikasi yang semakin canggih dan perkhidmatan. WAN pengoptimuman peralatan memperbaiki masa urus niaga dengan mempercepatkan permohonan pada WAN dan mempercepatkan pemindahan data.

Mengurangkan keperluan jalur lebar yang lebih banyak
Banyak organisasi tidak sedar seperti apa yang ada pada mereka lalu lintas rangkaian. Dalam banyak organisasi perniagaan, rekreasi dan lain-lain tidak perlu trafik menggunakan sejumlah besar jumlah lebar jalur pada WAN ini. Peralatan pengoptimuman membezakan trafik berkaitan perniagaan daripada trafik rangkaian melayari/sosial dan menguruskan lebar jalur mengikut keperluan aplikasi perniagaan. Ia mengawal aliran trafik rangkaian dan memastikan bahawa pengguna, Kumpulan dan permohonan mendapatkan sumber rangkaian yang sesuai.

Menjimatkan
Mengoptimumkan WAN teknologi mengurangkan kos infrastruktur di cawangan-cawangan yang jauh melalui centralizing permohonan, pelayan, sandaran dan menyimpan sumber. Teknik-teknik pengoptimuman WAN seperti pengurusan trafik, cache, mampatan dan pengoptimuman protokol ketara mengurangkan kos lebar jalur.

Mengurangkan bilangan pelayan untuk rangkaian korporat
Yang lebih banyak bilangan pelayan, kurang ekonomik ia menjadi pembelian, pemasangan dan penyelenggaraan untuk perniagaan. WAN pengoptimuman peranti membantu syarikat-syarikat untuk mendapatkan daripada sambungan-sambungan ini mahal. Mereka bukan sahaja menjimatkan kos, tetapi juga meningkatkan Keselamatan, manageability dan faedah fleksibiliti.

Permohonan WAN adalah penting untuk perniagaan moden dan prestasi mereka mempunyai kesan langsung ke atas produktiviti perniagaan. Prestasi tinggi peralatan pengoptimuman WAN menyediakan pengguna meningkat produktiviti yang secara langsung meningkatkan imej syarikat di pasaran. Pada masa kini, penyelesaian yang diperbuat khas yang unik dan berguna bagi fungsi organisasi tertentu juga disediakan di pasaran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *