Manfaat minyak ikan – bagaimana penting baik kesihatan nutrien ini benar-benar akan

Manfaat minyak ikan – bagaimana penting baik kesihatan nutrien ini benar-benar akan

Para saintis telah mengkaji manfaat minyak ikan untuk masa yang sangat lama sekarang, tetapi ia hanya agak Tempahan yang orang ramai mula menangkap kepada sifat-sifat positif yang banyak DHA dan EPA asid lemak omega 3. Kita mungkin semua telah mendengar ia berkata atau menulis bahawa n-3s yang penting untuk badan, tapi ia telah menjadi perhatian saya bahawa terdapat ramai yang masih tidak tahu betapa penting untuk kesihatan yang baik nutrien ini benar-benar akan dilihat.

Jualan minyak ikan 3 omega DHA ada cara, coattails keputusan kajian terkini menunjukkan bahawa asid lemak n-3 sebenarnya boleh membantu untuk kesihatan kita dengan menghalang perkembangan penyakit keradangan. Kajian ini telah membuktikan bahawa n-3 asid lemak memainkan peranan yang lebih besar mungkin meningkatkan kualiti hidup kita daripada hampir mana-mana satu nutrien Kumpulan lain. Jadi, mengapa tidak semua orang mengambil minyak ikan?

Secara peribadi, saya tidak percaya bahawa Tolak untuk membuat orang sedar manfaat kesihatan amazing minyak ikan telah cukup besar. Sebahagian besar daripada masyarakat tidak lagi mengetahui bahawa pengajian dijalankan menggunakan Alaska dan Denmark Eskimo mengenai kesan makan jumlah yang besar blubber ikan Paus, ikan lemak, dan meterai minyak pada kesihatan manusia menghasilkan beberapa keputusan yang mengejutkan.

Walaupun pengambilan pemakanan lemak jauh melebihi apa yang apa-apa kajian yang diketahui akan menyimpulkan sihat, Inuits yang menikmati hampir keseluruhan kebebasan dari sebarang bentuk penyakit kardiovaskular. Mereka juga tidak kelihatan cenderung mengalami mana-mana penyakit-penyakit keradangan yang lazim di kalangan tiap-tiap orang lain. Bagaimana Bumiputera ini mengusahakan diet yang paling pakar akan membuat kesimpulan bahawa akan membunuh orang yang purata?

Salah satu manfaat utama minyak ikan adalah bahawa DHA dan asid lemak omega-3 EPA mengatasi kesan tinggi kandungan lemak dalam makanan Inuits di makan. Nutrien ini telah terbukti untuk mengekalkan tahap trigliserida tekanan darah rendah, lebih rendah, mengurangkan kadar jantung, mencegah kejadian aritmia jantung yang berpotensi membawa maut, mengelakkan plak melekat ke dinding arteri dan menghalang sebagai platlet darah daripada melekat bersama dan menjadi beku.

Adakah anda sedar bahawa anda perlu mengambil ubat-ubatan preskripsi berbeza 5 atau 6 supaya dapat melakukan segala-galanya bahawa suplemen minyak ikan omega 3 DHA? Manfaat minyak ikan tidak berakhir dengan hati, tetapi dilanjutkan kepada rawatan dan pencegahan daripada semua penyakit-penyakit keradangan yang begitu ramai di antara kita membangunkan. Omega 3s walaupun terbukti bermanfaat dalam rawatan kemurungan dan pelbagai penyakit lain otak.

Membuat kesilapan tidak mengenainya. Banyak manfaat minyak ikan adalah semata-mata terlalu besar untuk mengabaikan, dan saya nasihatkan sesiapa tidak sedang mengambil suplemen asid lemak omega 3 DHA harian untuk menambah kepada rutin harian anda. Anda mempunyai apa-apa kehilangan, dan segala-galanya untuk keuntungan dengan memastikan yang mengambil kualiti yang tinggi, pekat ikan produk minyak. Ia mungkin hanya kira-kira perkara terbaik yang anda pernah melakukan untuk kesihatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *