Manfaat minyak HEM

Manfaat minyak HEM

Minyak biji HEM telah lama diiktiraf sebagai salah satu sumber asid lemak semua Kingdom tumbuhan yang terkaya. Pakar pemakanan menyedari bahawa minyak biji HEM mengandungi nisbah paling berkesan Omega-3 untuk Omega-6 untuk kesihatan fizikal manusia yang optimum. Alpha Linolenik asid Omega-3 super-unsaturated asid lemak perlu adalah dan boleh ditemui di pelbagai benih lain seperti Noni yang lebih enak, chia dan flaks dalam jumlah yang begitu tinggi. Biji Labu dan canola juga mengandungi LNA tetapi hanya dalam jumlah yang kecil. Orang-orang yang menderita kekurangan LNA mungkin mengalami kesukaran pembelajaran berkurangan, kulit kering, mata-penglihatan terjejas, kadar metabolisme menurun, pucuk imun, peningkatan tekanan darah dan banyak lagi.

Asid linoleic adalah sebenarnya Omega-6 kerana asid lemak perlu. Ini biasanya terdapat dalam makanan lain dan di samping itu di salah satu daripada badan kita, lebih daripada LNA. Ramai orang yang mengalami ketidakcukupan LA boleh mengalami peredaran darah yang buruk, kemandulan lelaki, Osteoartritis dan artritis reumatoid, jerawat fibrosis dan banyak lagi.

Minyak biji HEM bahkan mengandungi kuantiti kecil gamma Linolenik asid, itulah sebenarnya yang Omega-6 kerana asid lemak. Badan kita dengan mudah boleh menghasilkan ini sendiri menggunakan LA walaupun dalam sesetengah keadaan mungkin mendapati sukar untuk berbuat demikian kerana faktor usia, kolesterol yang berlebihan, masalah kencing manis dan sebagainya. GLA adalah penting sudah tentu bagi orang-orang yang telah meningkat jumlah lemak tepu, makanan goreng, alkohol serta gula. Senggugut juga boleh lega melalui meningkatkan GLA anda dalam diet anda.

Minyak biji HEM adalah minyak yang politaktepu yang sensitif kepada cahaya, suhu yang tinggi, dan udara. Minyak terdedah perlu dilindungi daripada pengoksidaan terus melalui proses yang mendesak, pembotolan dan simpanan. Memilih minyak ditekan yang sejuk, yang telah telah ditekan serta botol dalam persekitaran bebas oksigen. Jika anda mengesyaki minyak anda telah mengembara jarak yang besar oleh yang diimport dalam keadaan unrefrigerated, ia adalah mungkin terbaik dielakkan.

Malangnya, Malaysia adalah tempat Barat di dunia yang melarang makan minyak biji HEM dan lain-lain produk benih HEM. Ini mungkin berubah di masa depan. Ia adalah penting bahawa kita semua mengambil kira perbezaan mengenai rendah dan tinggi THC HEM yang membolehkan kita untuk mengubah pendapat yang telah berleluasa HEM selama bertahun-tahun. HEM adalah sihat, ia tidak akan mendapatkan anda tinggi dan kita semua harus mempunyai pilihan untuk dapat mengambil salah satu daripada faktor makanan super yang tertua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *