Manfaat minyak badan untuk kulit anda

Manfaat minyak badan untuk kulit anda

Rasa tidak walaupun wanita Hindi dan Rom purba difahami minyak menjadi faktor penting dalam mana-mana regimen penjagaan kulit yang betul, wanita moden akan mungkin suka pada prospek slathering minyak pada kulit mereka. Tidak hairanlah, memandangkan bahawa pengiklan telah menghabiskan berjuta-juta yang menyebarkan idea yang kulit harus benar-benar bebas minyak. Sesungguhnya, produk-produk kecantikan yang mempunyai matlamat untuk menghilangkan minyak daripada kulit – idea bahawa apabila minyak telah dihapuskan, pelembab boleh digunakan untuk kulit yang tona yang sihat. Walau bagaimanapun, pendekatan ini gagal untuk mengakui kepentingan Pusat minyak dalam Kesihatan kulit.

Sesungguhnya, badan menghasilkan minyak sendiri untuk bertindak sebagai ejen pelindung, waterproofing untuk kulit. Setiap inci badan, kecuali sawit dan tapak, mempunyai beribu-ribu kelenjar minyak. Kelenjar ini menghasilkan minyak sebum, pertahanan semula jadi badan terhadap pencemaran air dan kulit. Komplikasi ini muncul apabila kelenjar minyak seseorang individu akan lebih atau underactive. Menenangkan Mujurlah, kulit kering, jengkel dan kulit berminyak, Jerawat terdedah boleh dapat ketegangan dengan badan minyak seperti Rodin Olio Lusso. Pelembab yang berasaskan minyak seperti Rodin Olio Lusso membantu mengawal pengeluaran sebum yang semulajadi badan.

Kebenaran yang menyedihkan adalah bahawa penyelesaian penjagaan kulit moden yang banyak benar-benar membuat kulit berminyak, jengkel. Dengan benar-benar menanggalkan semua sebum, produk-produk kecantikan yang kontemporari yang banyak menghantar kelenjar minyak ke dalam overproduksi. Kelenjar minyak menendang ke overdrive apabila mereka rasa bahawa minyak tidak terdapat dalam kulit. Gagal ini, ramai wanita hanya memohon lebih banyak produk-produk penjagaan kulit kelak masalah – sekali lagi menekankan kelenjar minyak, dan mencetuskan kitaran ganas penjagaan kulit.

Sebaliknya ini dengan penggunaan minyak sebagai satu pujian kepada pendekatan penjagaan kulit semula jadi badan. Penggunaan kerap produk seperti minyak badan Rodin boleh membantu kelenjar minyak menetap ke dalam irama biasa pengeluaran sebum. Hasilnya, semua jenis kulit yang cenderung untuk mendapat manfaat daripada produk penjagaan kulit yang berasaskan minyak.

Selain itu, kulit bercahaya adalah hasil yang biasa produk-produk kecantikan yang berasaskan minyak yang banyak. Sebagai contoh, badan Rodin minyak minyak badam manis dengan ciri-ciri minyak kernel aprikot, serta minyak calendula dan arnica. Arnica dan calendula yang terkenal sebagai Penyembuhan, menenangkan bahan-bahan, manakala minyak kernel aprikot dan badam manis emollients luar biasa yang melembapkan dan melembutkan kulit. Minyak kernel aprikot terutamanya mujarab – ia cepat menyerap ke dalam kulit, meninggalkan rasa Kering, ketika menyampaikan juga punch yang berkuasa dari vitamin A (untuk memulihkan penuaan, sensitif kulit) dan vitamin E (untuk membantu mengekalkan keanjalan kulit dan mengurangkan kedutan). Minyak adalah pembawa yang sangat baik untuk bahan-bahan semulajadi yang Tempahan penyembuhan di dunia.

Manakala pada mencari minyak kulit-ramah, jangan lupa tentang minyak jojoba. Minyak ini dihasilkan secara semula jadi paling hampir menyerupai minyak sebum yang dihasilkan secara semulajadi oleh kulit. Oleh itu, minyak jojoba adalah satu alat yang luar biasa dalam mengawal pengeluaran minyak. Selain itu, oleh kerana minyak jojoba adalah noncomedogeninc, ia tidak menyumbat liang-liang. Tidak hairan bahawa kecantikan dan Linda Rodin termasuk minyak jojoba beliau Rodin Olio Lusso badan minyak. Rodin badan minyak juga mengandungi minyak pati jasmine, untuk wangian yang mempesona.

Terdapat lain-lain kelebihan utama produk-produk penjagaan kulit yang berasaskan minyak. Pertama, ia adalah selamat untuk digunakan pada keadaan seperti ekzema dan kekeringan menopaus. Kedua, pelembap yang berasaskan minyak yang akan berlangsung sepanjang hari, manakala losyen sering kelihatan disejat hanya satu atau dua jam selepas permohonan. Rodin Olio Lusso

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *