Manfaat minum air – muka Care Tips dan banyak lagi!

Manfaat minum air – muka Care Tips dan banyak lagi!

Ia adalah penting untuk menyebut faedah-faedah air minuman, apabila bercakap tentang penjagaan kulit. Air memainkan peranan yang besar dalam Kesihatan seharian kita. Ia membawa nutrien ke setiap sel dalam badan! Jadi, bagaimana boleh saya bercakap tentang penjagaan kulit, tanpa menyebut faedah-faedah air? Saya tidak dapat.

Air meliputi lebih sebanyak 70.9% daripada permukaan bumi. Ia adalah penting bagi semua bentuk kehidupan. Air didapati di banyak tempat yang berbeza: dari paip, dalam botol, telaga, springs, dan lain-lain… Ia didapati dalam makanan: buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin penuh, dan lain-lain… Tubuh manusia terdiri daripada air, berbeza-beza, mengikut umur dan keadaan.

KANDUNGAN air badan: Babies: 78%, orang-orang dewasa: 60%, wanita dewasa: 55%

Jumlah air dalam badan manusia berkurangan dari lahir sehingga usia lebih tua. Penurunan yang berlaku dalam tempoh sepuluh tahun pertama kehidupan. Peratusan yang dinyatakan di atas akan hanya julat. Terdapat tiada nombor statistik, betul-betul, yang sama untuk semua orang. Itu, juga, bergantung kepada keadaan orang. Sebagai contoh, obesiti boleh mengurangkan jumlah air dalam badan, untuk sebagai rendah sebanyak 45%.

Ia adalah penting untuk menyediakan badan dengan jumlah air yang mencukupi. Notis, saya berkata “mencukupi”. Ia boleh menjadi berbahaya untuk minum terlalu banyak air atau air yang tidak mencukupi. Minum terlalu banyak air boleh membebankan sistem peredaran darah anda, menyebabkan tekanan yang dihadapi anda jantung dan / atau buah pinggang, menyebabkan tekanan inter-cranial, menyebabkan Hyponatremia, satu keadaan yang mempunyai terlalu sedikit natrium dalam darah. Minum terlalu banyak air boleh menyebabkan sakit kepala yang ringan pernafasan yang Kurang Upaya penglihatan dan juga kematian. Tidak minum air yang cukup membawa kepada dehidrasi menjejaskan organ-organ penting dalam badan, buah pinggang dan paru-paru. Dehidrasi juga boleh menjejaskan keadaan kulit.

Kulit adalah organ terbesar badan. Ia terdiri daripada sel-sel yang mengandungi air. Jika kulit anda tidak menerima jumlah air yang betul, ia boleh menjadi ketat, kering tab kulit tidak stabil, kurang tahan lasak, terdedah kepada kedutan, membangunkan jerawat dan banyak lagi. Air diisi tisu kulit, melembapkan, meningkatkan keanjalan kulit, rasa keluar toksin, meningkatkan peredaran darah, meningkatkan tenaga dan membantu memberikan kulit yang lebih muda, berseri.

Ketahui Tip-Tip penjagaan muka! Air adalah bermanfaat untuk melegakan jerawat. Air panas mengurangkan saiz liang, membantu untuk menghilangkan bintik hitam. Minum air boleh mengusir toksin yang membina di dalam badan yang menyebabkan jerawat jerawat. Jerawat boleh seolah-olah akan menjadi lebih buruk apabila minum lebih banyak air kerana toksin yang dipam keluar dari kulit. Jangan risau, ini dipertingkatkan keadaan jerawat hanyalah sementara. Anda melawan jerawat dan memperbaiki anda, secara keseluruhannya, kulit keadaan. Jerawat jerawat akan berkemungkinan berlaku kerana toksin disingkirkan daripada kulit. Juga, mempertimbangkan menambah sepotong lemon ke air minuman anda. Ia adalah semula jadi, merangsang, jerawat-pertempuran, minuman!

Ia adalah penting untuk minum jumlah air yang betul dan mengekalkan satu Rejimen. Klinik Mayo mencadangkan “8 x 8” peraturan minum lapan gelas air, 8 auns setiap hari. Ianya tidak hanya penting untuk minum sejumlah air yang betul tetapi untuk menyimpan air dalam sel-sel kulit tersebut! Mengekalkan, air minum Rejimen, setiap hari, akan menyediakan optimum, lebih sihat, kulit.

Terdapat pelbagai jenis air: baik ditapis, tulen, spring, mineral, menyeronokkan, Barbican, dll… Memutuskan mana yang terbaik untuk anda! Anda boleh mempunyai kulit yang cantik dengan manfaat minum air! Jadi, ikut anda rasa dahaga dan mengambil segelas air! Ketahui pelbagai manfaat kesihatan air minuman, hari ini!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *