Manfaat kesihatan zakar mentega Shea

Manfaat kesihatan zakar mentega Shea

Jika anda telah pernah berjalan dengan kaunter kosmetik dari sebuah kedai serbaneka atau turun lorong di farmasi tempatan anda, anda mungkin telah melihat pelbagai produk penjagaan kulit wanita yang mengumumkan mentega shea sebagai salah satu bahan-bahan mereka. Apa yang anda mungkin tidak tahu adalah bahawa kosmetik ini aditif ini bukan sahaja berfaedah untuk memperbaiki kulit nada dan mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan di kalangan wanita; Ia mempunyai pelbagai aplikasi untuk zakar Kesihatan lelaki, serta. Lelaki semakin beralih kepada produk-produk yang mengandungi mentega shea untuk mengekalkan rasa dan kelihatan sihat pada kulit zakar; Baca untuk mengetahui bagaimana anda boleh mengalami faedah-faedah ini semulajadi pelembap, serta.

Apakah mentega shea?

Mentega shea adalah ekstrak kuning lemak dari benih pokok shea (juga dikenali sebagai karite pokok tersebut) yang tumbuh liar di savannahs tengah dan Afrika Barat. Penduduk asli mempunyai diketahui tentang manfaat kesihatan bahan berlemak ini selama berabad-abad, menuai ia digunakan bukan sahaja dalam penyediaan makanan, tetapi juga untuk tujuan perubatan. Mentega shea yang digunakan dalam merawat melecur, parut, psoriasis, kelemumur, dan lain-lain keadaan kulit yang tidak selesa, serta memperbaiki keseluruhan kulit nada dan tekstur. Di samping itu, ia telah terbukti mengandungi asid cinnamic, yang melindungi tubuh dari UV yang berbahaya.

Dalam kebelakangan ini, orang Barat telah datang untuk menyedari banyak faedah kesihatan daripada mentega shea dan permintaan untuk minyak pokok ini telah bertambah pesat berdasarkan keupayaan untuk memberi nafas baru pertumbuhan sel-sel, lancar dan melembutkan kulit penuaan, dan mengatasi kerosakan alam sekitar akibat pendedahan kepada matahari dan lain-lain unsur-unsur berbahaya.

Apakah beberapa keadaan zakar yang biasa yang boleh dirawat menggunakan mentega shea?

Terdapat banyak masalah kesihatan umum yang boleh mengurangkan penampilan zakar, menyebabkan kesakitan semasa dan selepas persetubuhan dan menjejaskan prestasi seksual. Manfaat paling penting zakar mentega shea dihuraikan di sini.

1. Kering, retak kulit: dari masa ke masa, melancap, rangsangan secara manual oleh rakan seksual atau bahkan rubbing secara berterusan terhadap pakaian ketat boleh membentuk microscopic retak pada kulit zakar. Bukaan kecil ini boleh membenarkan bakteria, yang membawa kepada jangkitan yang boleh didapati. Lebih masa, chafed dan retak kulit boleh juga borang callouses, toughening kulit dan mengurangkan sensasi pada zakar. Mentega shea melembutkan kulit dan menggalakkan penyembuhan, meninggalkan perkara yang zakar licin, lembut dan sihat Cari.

2. Merah, jengkel atau mengelupas kulit: lelaki sensitif kulit zakar mengalami reddening atau kesakitan selepas hubungan seks; ini boleh menyebabkan rasa malu serta ketidakselesaan. Mentega shea menyembuhkan kulit yang jengkel dan melindungi dari kerosakan selanjutnya, membantu untuk memastikan penampilan yang sihat dan mengurangkan ketidakselesaan semasa dan selepas seks.

3. Berkedut – mencari kulit: sementara kebanyakan daripada kita mahu percaya bahawa rupa bukan segala-galanya, hakikatnya bahawa wanita sering dimatikan oleh zakar yang kelihatan seperti kering dan berkedut. Menggunakan pelembap yang mengandungi mentega shea boleh memastikan zakar anda mencari lembut dan menarik dengan mengekalkan well-hydrated kulit dan mengurangkan penampilan kedutan.

Di mana saya boleh mencari produk lelaki yang mengandungi mentega shea yang memberikan manfaat kesihatan zakar tertentu?

Manfaat kesihatan daripada menggunakan mentega shea adalah ketara; dengan produk yang betul, anda boleh mengekalkan zakar sihat dan menikmati sensasi yang dipertingkatkan yang membawa kepada peningkatan prestasi seksual.

Kelebihan zakar mentega shea paling mudah diperolehi melalui penggunaan a crème Kesihatan zakar dirumus khas (lelaki profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), yang digunakan secara langsung untuk zakar dan diserap ke dalam kulit untuk keberkesanan yang maksimum. Zakar khusus vitamin, mineral, asid amino dan pelembab menyediakan pelbagai manfaat kesihatan zakar yang membuatkan anda rasa besar dan persembahan terbaik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *