Manfaat kesihatan zakar dari senjata rahsia dermatologi di

Manfaat kesihatan zakar dari senjata rahsia dermatologi di

Berjalan kaki menyusuri lorong penjagaan peribadi mana-mana farmasi atau pasaraya mendedahkan puluhan, jika tidak beratus, penyembuhan dan pelembab produk untuk wanita, daripada pelembab untuk removers regangan untuk crèmes anti-kedut. Bagi sebahagian besar, lelaki seolah-olah akan terlepas pandang; Namun lelaki selalunya memanfaatkan Kesihatan krim dan losyen, serta; Malah, Terdapat pelbagai biasa zakar masalah yang boleh dirawat menggunakan minyak kesihatan zakar yang mengandungi bahan-bahan khusus zakar sebagai sebahagian daripada rutin penjagaan harian. Tetapi semua itu pelembap bahan semulajadi yang memberikan khasiat penting dan manfaat penyembuhan bahan utama – mentega shea.

Apakah mentega shea?

Mentega shea adalah minyak yang ditekan dari benih buah pokok shea, yang biasa dilihat di savannahs Afrika. Orang-orang asli telah menggunakan minyak dari buah-buahan shea selama berabad-abad untuk merawat isu-isu yang terdiri dari melecur, parut dan psoriasis kulit kering dan kedutan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, perubatan barat telah datang untuk mengiktiraf kualiti penyembuhan yang banyak daripada mentega shea dan ramuan semulajadi ini boleh dijumpai di barangan kosmetik dan penjagaan kulit yang mewah.

Apakah manfaat kesihatan zakar mentega shea?

Dermatologi terus menyiasat ciri-ciri pelbagai mentega shea, mencatatkan bahawa bahan pelembap ini boleh memberikan kelebihan yang penting apabila ia datang kepada masalah zakar yang biasa dan Kesihatan zakar secara keseluruhan. Zakar krim mengandungi mentega shea sebagai bahan utama yang boleh digunakan untuk menyembuhkan dan melindungi, berkhidmat sebagai rawatan untuk isu-isu yang dinyatakan di bawah:

Kulit zakar kering: kerap melancap, seks yang agresif, dan bahan-bahan kimia dalam sabun komersial dan pembersih banyak boleh menyebabkan pengeringan dan mengelupas kulit zakar; ini boleh menyebabkan kesakitan, gatal-gatal dan ketidakselesaan walaupun semasa seks, serta pinjaman penampilan menarik. Pelembab dan krim Kesihatan zakar yang mengandungi mentega shea boleh membantu untuk menjaga kulit licin dan lembut, terkemuka untuk keselesaan keseluruhan yang lebih baik dan lebih menikmati seks.

Kulit zakar merah: penampilan yang reddened yang tidak hilang dengan serta merta boleh akan membimbangkan, terutamanya apabila ianya ditemani oleh gatal-gatal dan ruam. Manakala pemikiran STD tidak boleh membantu tetapi datang ke fikiran, kulit zakar merah juga mungkin disebabkan oleh hubungan seks yang berpanjangan, jangkitan kulat atau keadaan kulit yang dikenali sebagai psoriasis. Mentega shea pelembab sering dianjurkan untuk memberikan kelegaan untuk kemerahan dan gatal-gatal dan mencegah kerosakan kulit semasa melancap atau persetubuhan.

Berkurangan sensitiviti zakar: lelaki semua peringkat umur boleh notis berkurangan deria rasa pada kulit zakar; dari masa ke masa, kerap melancap dan seks yang agresif boleh menyebabkan kerosakan saraf yang membawa kepada kehilangan sensitiviti. Dengan menyuburkan kulit halus dengan melembap dan zakar krim kesihatan yang direka khusus untuk lelaki, ia adalah mungkin untuk meningkatkan sensitiviti dan mengelakkan kehilangan sensasi zakar.

Zakar sakit atau sensitif kulit: kulit zakar yang sangat sensitif kepada sentuhan mungkin satu tanda jangkitan, tetapi secara umum, ia hanya masalah penggunaan berlebihan. Melancap dan persetubuhan tempat banyak tekanan pada kulit zakar sensitif; mengekalkan kulit yang sihat dan tekstur yang boleh membantu untuk mencegah kerosakan kulit yang disebabkan oleh pengendalian yang kasar. Lelaki yang menggunakan minyak kesihatan zakar yang mengandungi pelembab semulajadi sering melaporkan peningkatan ketara dalam keadaan kulit zakar.

Bagaimana untuk mengelakkan masalah-masalah zakar yang biasa ini

Untuk mengelakkan masalah zakar seperti yang diterangkan di atas, ramai lelaki pakar-pakar kesihatan mencadangkan merawat kulit zakar dengan yang khusus zakar Kesihatan krim (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang boleh membantu untuk mencegah dan menterbalikkan masalah kulit kering, zakar merah, gatal-gatal dan kerengsaan dan hilang deria rasa di hujung dan batang zakar. Ramuan khusus zakar seperti vitamin A, E dan D, antara lain – bersama-sama dengan pelembab semulajadi seperti mentega shea, boleh membantu untuk memperbaiki tekstur dan rupa zakar dan menggalakkan kegiatan seks.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *