Manfaat kesihatan zakar Alpha Lipoic asid

Manfaat kesihatan zakar Alpha Lipoic asid

Dengan kesedaran yang semakin meningkat daripada pemakanan dan isu-isu kesihatan yang lain, lelaki semakin memberikan perhatian kepada aspek-aspek penting dari kecacatan, termasuk makan lebih, bersenam lebih kerap, dan mempunyai peperiksaan fizikal yang kerap. Walau bagaimanapun, ramai lelaki masih mengabaikan satu aspek yang penting dalam kesejahteraan keseluruhan – Kesihatan zakar mereka. Betul penjagaan zakar adalah penting untuk mengekalkan prestasi seksual dan mengelakkan isu-isu kesihatan yang tidak menyenangkan atau melumpuhkan. Untuk menggalakkan kesihatan zakar yang optimum, pakar-pakar kesihatan lelaki mengesyorkan penggunaan harian crème Kesihatan zakar yang mengandungi semulajadi vitamin dan nutrien lain seperti asid alpha lipoic (profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang telah membuktikan ciri-ciri Kesihatan bermanfaat untuk zakar.

Apa itu alpha lipoic asid?

Alpha lipoic asid (atau ALA) adalah asid amino yang berfungsi sebagai kononnya “bangunan blok” untuk bahan kimia proteins– yang membekalkan badan dengan tenaga. Alpha lipoic asid yang bekerja bersama-sama dengan satu lagi asid amino penting yang dikenali sebagai acetyl L carnitine; ALA tugas utama adalah untuk membantu menukar gula (glukosa) dalam darah kepada tenaga yang boleh digunakan oleh badan. Ia juga memainkan peranan yang penting dalam melawan penyakit.

Manakala alpha lipoic asid yang dihasilkan dalam badan dalam jumlah yang kecil dan boleh dimakan di dalam makanan seperti hijau gelap, sayur-sayuran berdaun, serta organ daging dan nasi bran, kebanyakan lelaki tidak mendapat cukup nutrien penting ini; Selalunya, menambahkan adalah perlu untuk mendapatkan manfaat terbesar ALA.

Apakah faedah-faedah zakar yang paling ketara alpha lipoic asid?

Alpha lipoic asid adalah penting untuk menyediakan tubuh dengan bahan api yang diperlukan untuk melaksanakan aktiviti-aktiviti biasa, serta untuk mengekalkan tahap tenaga untuk meningkatkan aktiviti fizikal seperti hubungan seks. Selain daripada sifatnya yang metabolik, ALA juga menyediakan beberapa manfaat kesihatan zakar khusus:

1. Pencegahan penyakit Peyronie’s: penyakit ini menyakitkan dan disfiguring berlaku apabila tisu parut yang berkembang di bawah kulit pada pangkal zakar. Sebagai bentuk tisu parut, ia boleh menyebabkan zakar bengkok atau arc semasa ereksi, membuat persetubuhan sukar atau pun sakit. Alpha lipoic asid membantu melindungi penebalan dan pengerasan tisu zakar, menjadikan ia penghalang yang penting bagi isu kesihatan seperti penyakit Peyronie’s.

2. Pencegahan terhadap kerosakan sel: ALA mempunyai sifat antioksidan yang kuat yang membantu tubuh untuk melawan kerosakan alam sekitar. Antioksidan membantu melindungi sel-sel zakar daripada ejen-ejen yang berbahaya yang boleh membawa kepada kanser; bahan kimia ini juga terbukti untuk mengurangkan kesan penuaan dan boleh mengelakkan zakar dari mengambil penampilan yang “berkedut”.

3. Peningkatan tenaga: ALA membantu meningkatkan pengeluaran tenaga dalam badan, membekalkan bahan api yang diperlukan untuk usaha-usaha fizikal yang berterusan seperti hubungan seks. Lelaki yang menggunakan sebuah tambahan ALA mungkin mendapati bahawa mereka dapat mengekalkan ereksi yang lebih lama dan menikmati seks yang lebih memuaskan.

Di mana saya boleh mencari produk lelaki yang mengandungi alpha lipoic asid yang memberikan manfaat kesihatan zakar tertentu?

Ada manfaat kesihatan yang ketara akan diperolehi daripada penggunaan makanan tambahan yang mengandungi alpha lipoic asid. Walaupun terdapat banyak suplemen yang mengandungi ALA di rak-rak kebanyakan farmasi, ini adalah dalam bentuk lisan tambahan yang tidak sentiasa well-absorbed oleh badan. Kelebihan zakar alpha lipoic asid paling mudah diperolehi melalui penggunaan a crème Kesihatan zakar dirumus khas seperti Man1 orang minyak) yang digunakan secara langsung untuk zakar dan diserap ke dalam kulit untuk keberkesanan yang maksimum. Zakar khusus vitamin, mineral, asid amino dan pelembab yang terkandung dalam crème khusus ini menyediakan pelbagai manfaat kesihatan zakar yang membuatkan anda rasa besar dan persembahan terbaik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *