Manfaat kesihatan zakar Acetyl L Carnitine

Manfaat kesihatan zakar Acetyl L Carnitine

Kebanyakan lelaki yang sudah biasa dengan istilah “acetyl L carnitine” (kadang-kadang dikenali sebagai ALCAR atau L-carnitine) mungkin ada mendengar ia itu dalam konteks badan bangunan;. Lelaki yang mengambil bahagian dalam sukan ini sering menggunakan suplemen yang mengandungi ALCAR bagi sifatnya sebagai ejen pembakaran lemak. Walau bagaimanapun, kimia ini penting, yang berlaku secara semulajadi dalam badan peringkat terhad, mempunyai banyak manfaat lain, juga. Baru-baru ini, L-carnitine telah menerima pengiktirafan kerana keupayaannya untuk memaksimumkan sensasi zakar dan meningkatkan stamina seksual.

Apakah acetyl L carnitine

L carnitine yang merupakan asid amino, yang penting “building block” digunakan dalam pembentukan protein – bahan-bahan kimia yang membekalkan badan dengan tenaga. Asid amino boleh disintesis dalam badan (terutamanya buah pinggang dan hati) dan juga akan ditelan dalam makanan tertentu, terutamanya daging merah dan bijirin, atau dalam bentuk tambahan. Acetyl L Carnitine amat popular sebagai suplemen untuk pembina badan – ia digunakan oleh badan untuk pengangkutan asid lemak ke dalam mitokondria sel, di mana mereka boleh dibakar sebagai bahan api, sekali gus mengurangkan paras lemak dalam badan dan bekerja untuk peningkatan jisim otot pada masa yang sama.

Selain membakar lemak, acetyl L carnitine mempunyai pelbagai perubatan dan Kesihatan faedah lain. Ia digunakan dalam rawatan gangguan mental tertentu yang bermula daripada kemurungan berkaitan umur untuk Penyakit Alzheimer; Ia juga digunakan dalam merawat pesakit dengan isu-isu emosi, serta orang-orang yang mengalami sakit saraf yang berkaitan untuk kencing manis, dan juga sebagai sebahagian daripada regimen rawatan untuk katarak. Di samping itu, faedah-faedah kesihatan seksual lelaki beberapa telah dikaitkan dengan asid amino yang penting ini.

Apakah faedah-faedah zakar yang paling ketara acetyl L carnitine?

L-carnitine adalah kritikal untuk pembuatan bahan api di dalam badan dan diperlukan untuk menyokong tahap tenaga untuk sengit sesi aktiviti fizikal; Ia juga boleh membantu untuk melambatkan kesan penuaan dan menggalakkan penyembuhan. Faedah-faedah berikut ALCAR adalah khusus untuk kesihatan zakar:

1. Peyronie penyakit: gangguan yang tidak selesa ini berlaku apabila sekaligus tisu parut berkembang pada pangkal zakar, di bawah kulit di bahagian atas atau bawah Turus. Sebagai tisu mengeraskan dan thickens, ia boleh membuat stiffening di pangkalan, menyebabkan zakar bengkok atau arc semasa ereksi dan membuat persetubuhan sukar dan kadang-kadang menyakitkan. L-carnitine melindungi terhadap kejadian penyakit Peyronie’s dan juga boleh membantu mengurangkan parut yang telah pun berlaku.

2. Meningkatkan sensitiviti zakar: L-carnitine melindungi dari kerosakan saraf yang boleh berlaku akibat aktiviti seksual yang kerap dari semasa ke semasa; kiri tidak dirawat, kerosakan saraf zakar boleh membawa kepada penurunan sensitiviti, yang mempunyai kesan negatif ke atas fungsi seksual.

3. “Menopaus”: Selain pengeluaran tenaga, asid amino yang diperlukan untuk sintesis hormon seperti testosteron. Dalam banyak kes, acetyl-L-carnitine telah berjaya dalam rawatan “lelaki menopaus,” istilah yang digunakan untuk merujuk kepada tahap pengeluaran testosteron yang berkurangan.

Di mana saya boleh mencari produk lelaki yang mengandungi acetyl L carnitine yang memberikan manfaat kesihatan zakar tertentu?

Manfaat kesihatan daripada menggunakan acetyl L carnitine adalah ketara; dengan produk yang betul, anda boleh mengekalkan zakar yang sihat, meningkatkan tahap tenaga anda dan menikmati sensasi yang dipertingkatkan yang membawa kepada peningkatan prestasi seksual.

Walaupun terdapat banyak suplemen yang mengandungi ALCAR yang boleh didapati dalam bentuk serbuk, pil dan kocak protein, asid amino dalam suplemen lisan ini tidak sentiasa well-absorbed oleh badan. Kelebihan zakar acetyl L carnitine paling mudah diperolehi melalui penggunaan satu zakar dirumus khas Kesihatan minyak (profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), yang digunakan secara langsung untuk zakar dan diserap ke dalam kulit untuk keberkesanan yang maksimum. Zakar khusus vitamin, mineral, asid amino dan pelembab yang terkandung dalam produk ini menyediakan pelbagai manfaat kesihatan zakar yang membuatkan anda rasa besar dan persembahan terbaik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *