Manfaat kesihatan yang tidak diketahui jantina

Manfaat kesihatan yang tidak diketahui jantina

Saya tidak mengesyorkan seks sebelum perkahwinan (Maaf untuk itu), tetapi saya percaya seks jika digunakan dengan cara yang baik adalah cukup bermanfaat untuk kesihatan. Jika anda fikirkan seks adalah hanya untuk keseronokan atau tanda cinta, fikirkan sekali lagi. Manfaat seks berlanjutan lebih daripada dalam Bilik tidur. Tahukah anda, hubungan seks adalah satu bentuk latihan mental dan fizikal? Seperti yang anda baca ini anda akan mengetahui lebih banyak manfaat kesihatan seks daripada anda pernah dikenali.

Ini mungkin mengejutkan sesetengah orang, tetapi ia adalah benar, Terdapat beberapa faedah kesihatan yang telah terbukti seks dan doktor-doktor juga mengesyorkan bersetubuh sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Seks mengurangkan tekanan:
Seks melegakan tekanan kerana ia mengurangkan tekanan darah. Penyelidikan menunjukkan bahawa orang-orang yang aktif dalam seks bertindak balas terhadap tekanan dan kurang gementar apabila diberi apa yang fikir tugas-tugas yang sukar seperti bercakap di khalayak ramai. Mereka menunjukkan keputusan yang lebih baik daripada orang-orang yang kurang terlibat dalam hubungan seks.

Meningkatkan kesihatan kardiovaskular:
Terdapat beberapa lama percaya berkata bahawa usaha-usaha yang meletihkan semasa persetubuhan boleh mengakibatkan angin ahmar jantung. Tapi ini tidak benar; didapati bahawa seks yang kerap telah tidak dikaitkan dengan strok. Sebaliknya, hubungan seks yang kerap mengurangkan risiko serangan jantung boleh membawa maut. Jadi, kali seterusnya anda merasa terangsang, memberikan ia hangat yang lazat.

Seks menyembuhkan sakit:
Kajian menunjukkan bahawa pelbagai sakit seperti sakit kepala, sakit artritis atau gejala-gejala PMS mula untuk memperbaiki juga selepas melakukan hubungan seks. Ini adalah kerana hormon oxytocin yang dikeluarkan semasa seks kenaikan Endorfin yang seterusnya menolak sakit.

Menguatkan otot lantai pelvik:
Berikut adalah satu lagi sebab untuk mengucapkan terima kasih kepada seks. Wanita yang melakukan beberapa ‘kegel’ atau senaman otot lantai pelvik semasa seks boleh mendapat faedah dari mengurangkan risiko masalah lemah kawalan kencing kerana ia menguatkan kawasan tersebut. Ia juga memberikan anda lebih banyak keseronokan.

Penggalak imuniti:
Seks yang biasa dan normal bagi sekurang-kurangnya dua kali seminggu dikaitkan dengan baik tahap antibodi yang dipanggil suntikan immunoglobulin A atau IgA. Antibodi ini melindungi anda pelbagai masalah kesihatan seperti selesema dan jangkitan.

Kalori terbakar:
Adalah dipercayai bahawa beberapa 20 hingga 30 minit seks negara boleh membakar lebih daripada 85 kalori. Dengan andaian ini, kita boleh mengatakan bahawa seks adalah satu bentuk senaman yang baik.

Melindungi dari risiko kanser prostat:
Kajian menunjukkan bahawa pancutan-mani yang kerap daripada kira-kira lima atau lebih banyak kali seminggu di kalangan lelaki yang dalam lingkungan 20an akan kurang terdedah kepada kanser prostat dalam kehidupan mereka kemudian daripada orang-orang yang mempunyai kurang atau tiada pancutan mani.

Seks juga adalah lebih baik daripada mengambil kulit yang tidur kerana ia membantu anda tidur lebih baik secara semula jadi. Menurut pengkaji, oxytocin yang dikeluarkan semasa orgasme menggalakkan sleeps lebih baik. Seperti yang disebutkan di atas ia juga adalah satu bentuk latihan mental yang baik kerana ia meningkatkan harga diri supaya kita rasa baik dan bangga diri.

Oxytocin yang dikeluarkan semasa puncak syahwat juga dipanggil hormon cinta. Meningkatkan tahap ia membantu kami bon dan membina cinta dengan perasaan luarbiasa.

Bagi wanita, ada juga sebab untuk bergembira. Masa yang akan datang, anda mempunyai tempoh anda; Jangan takut apa-apa kesan sampingan. Sesetengah orang dahulu mempercayai bahawa persetubuhan semasa haid boleh mempunyai kesan yang negatif kepada kesihatan seseorang. Tetapi, doktor telah membuktikan bahawa seks semasa tempoh adalah selamat dan menyeronokkan selagi langkah berjaga-jaga yang mencukupi akan diambil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *