Manfaat kesihatan yang luar biasa daripada makanan Omega 3

Manfaat kesihatan yang luar biasa daripada makanan Omega 3

Omega 3 makanan telah mendapat banyak populariti dari semasa ke semasa kerana mereka manfaat kesihatan yang menakjubkan. Terdapat sejumlah besar makanan yang berbeza yang anda boleh makan yang mengandungi Omega 3 asid lemak yang tidak sihat untuk badan anda. Kajian menunjukkan bahawa Omega 3 asid lemak yang benar-benar membantu untuk mencegah pelbagai jenis penyakit.

Dalam masyarakat moden ini adalah amat penting kerana diet yang dahsyat yang kebanyakan orang adalah tertakluk kepada. Sesiapa yang mendapat jumlah asid Omega 3 yang sihat setiap hari melalui diet mereka boleh mengelakkan masalah kesihatan yang serius. Makanan Omega 3 adalah penting kerana ia mengandungi asid lemak Omega 3 yang unik yang telah ditunjukkan untuk melindungi jantung dan membantu mencegah gejala-gejala kemurungan.

Asid lemak ini telah membantu manusia kekal sihat untuk beberapa waktu sekarang. Sebab utama mengapa asid ini begitu penting bagi badan adalah kerana badan tidak dapat mencipta mereka sendiri. Asid ini sangat penting, yang bermaksud bahawa badan memerlukan mereka selama-lamanya.

Mendapatkan asid ini melalui makanan amat penting kerana mempunyai badan yang benar-benar tidak dapat mengeluarkan asid yang semata-mata. -Tiga jenis utama asid lemak yang terkandung dalam makanan khas ini adalah ALA, DHA dan EPA. Ini jelas adalah singkatan bagi setiap jenis asid lemak.

Kedua-dua jenis asid lemak yang penting untuk kesihatan otak yang mencukupi adalah EPA dan DHA. Penggunaan asid lemak ALA salah satu makanan yang anda boleh makan yang optimum adalah minyak dari biji flaks. Cara terbaik untuk mendapatkan jumlah asid omega DHA dan EPA adalah melalui minyak ikan.

Cara yang disyorkan untuk mendapatkan tahap asid Omega-3 EPA dan DHA yang tinggi adalah melalui suplemen minyak ikan daripada melalui makan ikan yang sebenar. Terdapat senarai panjang makanan Omega 3 yang anda boleh makan untuk mendapatkan jumlah kualiti semua asid lemak penting. Brokoli, kerang, cauliflower, walnut, bayam, kale, badam, tuna, udang, tauhu, kupang, hoki, salmon, kubis, sardin, dan Strawberi akan memberikan anda jumlah yang sihat ini minyak pati.

Makan diet yang sihat dan seimbang yang menggunakan makanan yang di atas akan memberikan anda jumlah yang sihat ini minyak pati. Diet yang sihat dan seimbang akan memaksimumkan kesan keseluruhan daripada makanan yang anda makan yang mengandungi minyak lemak yang penting.

Termasuk sekurang-kurangnya beberapa makanan di atas dalam diet harian anda akan membolehkan anda untuk hidup gaya hidup lebih sihat dengan perlindungan jantung dan fungsi otak yang optimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *