Manfaat kesihatan Visual Acai Berry

Manfaat kesihatan Visual Acai Berry

Tidak ada satu tetapi dua alasan yang berbeza Mengapakah beri acai adalah baik untuk penglihatan. Orang-orang yang laporan mata berkaitan masalah mesti tahu hakikat bahawa acai yang jauh lebih baik daripada buah-buahan seperti lobak merah dan bilberries dalam memperbaiki penglihatan. Pelbagai faedah kesihatan daripada buah-buahan ini akan hanya membuka keluar ke dunia dan ada kemungkinan yang anda belum pernah mendengar tentang buah-buahan ini lagi. -Beri, asli benua Amerika Selatan akan hari yang dibawakan sebagai buah-buahan super alam kerana manfaat kesihatan yang besar yang mereka berikan. Antara faedah yang berbeza ini, beri acai boleh mengekalkan kesihatan visual yang baik dan boleh juga merawat beberapa syarat. Berikut adalah sebab-sebab mengapa ia boleh berbuat demikian.

Beri Acai – rumah harta karun Anthocyanins

Apa yang memberi buah beri acai reputasi besar mereka adalah hakikat bahawa ia mengandungi sejumlah besar antioksidan di dalamnya. Antioksidan adalah benar-benar penting untuk tubuh manusia kerana ia adalah bahan-bahan kimia ini yang boleh melawan radikal dalam badan yang boleh bertindak balas dengan enzim yang berguna, nutrien dan hormon dan menyebabkan mereka sia-sia. Walau bagaimanapun, antioksidan adalah jenis yang berbeza. Aktiviti antioksidan yang paling menonjol dalam buah beri acai dipaparkan oleh bahan kimia yang dikenali sebagai anthocyanins.

Anthocyanins yang berpigmen bahan kimia yang secara langsung berkaitan dengan kesihatan visual yang sesuai. Mereka boleh membantu mata kekal sihat dan membaiki masalah itu mula berlaku kerana Haus dan lusuh organ-organ ini. Terdapat sesetengah masalah mata yang anthocyanins yang terus dikenali untuk merawat, terutamanya keadaan glaukoma. Glaukoma berlaku apabila saraf optik secara perlahan-lahan degenerates dari semasa ke semasa, secara beransur-ansur mengurangkan ketajaman wawasan dan akhirnya memberikan orang buta. Ini adalah satu keadaan yang sangat sneaky; kerana kehilangan penglihatan tidak berlaku sekelip mata, orang ini tidak dapat memahami apa yang sedang berlaku salah sehingga ia terlambat. Glaukoma adalah sukar untuk menarik balik, tetapi anthocyanins yang diperkenalkan ke dalam badan melalui buah beri acai akan membaiki Haus dan lusuh saraf optik supaya ia sentiasa berfungsi. Orang-orang yang tetap minum acai akan mempunyai tiada aduan glaukoma di semua. Buah beri juga adalah ubat kawalan yang penting untuk satu lagi masalah yang sedemikian, dikenali sebagai degenerasi.

Beri Acai – sumber baik Vitamin a

Walau bagaimanapun, ini bukanlah penghujung manfaat kesihatan beri acai yang mengenai deria visual. Beri acai juga mempunyai jumlah vitamin A yang membanggakan di dalamnya. Vitamin A yang dihasilkan daripada pendahulu beta karotena yang terdapat dalam acai tersebut. Manfaat vitamin a untuk tubuh manusia yang paling penting adalah bahawa ia adalah satu pencegahan serta rawatan untuk keadaan yang dikenali sebagai nyctalopia (Rabun malam).

Orang yang mengalami keadaan ini tidak akan mampu memberi tumpuan mata beliau cekap jika ada perubahan mendadak dalam keamatan cahaya, terutamanya jika lampu dimmer. Walau bagaimanapun, kandungan vitamin A beri acai melayani bahawa masalah ini adalah di bawah kawalan dan kemudian beransur-ansur dirawat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *