Manfaat kesihatan senaman Calisthenics

Manfaat kesihatan senaman Calisthenics

Ramai orang memandang rendah kuasa calisthenics. Calisthenics yang besar untuk meningkatkan otot, fleksibiliti, daya tahan, dan penyelarasan. Calisthenics meningkatkan kekuatan otot anda dengan cara yang akan membantu mencegah kecederaan terutamanya untuk punggung yang lebih rendah yang merupakan sebuah kawasan masalah bagi ramai orang. Mungkin sebab calisthenics diabaikan begitu adalah kerana mereka sangat mudah dan anda secara amnya hanya menggunakan berat badan sendiri untuk rintangan. Anda dengan mudah boleh menekan setiap bahagian tubuh dalam tempoh masa yang singkat.

Sebelum mata anda menjadi sayu pada idea melakukan senaman calisthenics, perlu diingat bahawa ia mengambil masa hanya beberapa sesi singkat setiap minggu untuk memperbaiki keseluruhan udara. Senaman bodyweight-galas ini membantu meningkatkan tahap metabolisma semasa anda membina otot – yang bertukar badan anda menjadi Mesin pembakaran lemak.

Senaman calisthenics yang besar bahawa mereka mempunyai bukti masa. Sebelum rutin senaman moden datang ke kemasyhuran, senaman calisthenics adalah cara untuk pergi. Pada zaman dahulu, pahlawan akan mengharungi satu program latihan yang progresif yang terlibat menggunakan bodyweight sendiri untuk meningkatkan kekuatan. Melakukan bench press tidak akan mendapatkan anda hampir sama jenis keputusan sebagai menolak objek pegun atau mendaki gunung.

Asal-usul Calisthenics disebabkan Gimnastik, dan salah satu kelebihan utama senaman calisthenics adalah bahawa ia tidak memerlukan penggunaan sebarang peralatan khusus untuk melakukan senaman. Satu lagi perkara yang hebat mengenai senaman jenis ini adalah bahawa ia boleh dilakukan di mana-mana dan yang terlalu pada bila-bila masa. Ia tidak berisiko dan tidak menyebabkan apa-apa kerosakan kepada tubuh, ia boleh dilaksanakan oleh orang-orang hampir semua peringkat umur. Tambahan lagi, ianya murah, kerana salah satu boleh melakukannya tanpa melabur dalam peralatan sukan.

Berkali-kali apabila seseorang memberitahu bahawa senaman perlu diterapkan dengan diet regimen, perkara yang pertama yang datang ke rumah beliau ialah untuk berat dan pantas pantas jenis senaman rutin. Walaupun ini adalah sesuai jenis senaman untuk membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih cepat, ini bukanlah sentiasa terbaik jenis senaman untuk semua orang. Orang-orang yang telah mengalami kecederaan, telah menjalani satu pembedahan semalam atau mempunyai penyakit, seperti penyakit jantung, tidak dapat melibatkan diri dalam berat dan pantas pantas jenis senaman rutin.

Calisthenics paling biasa senaman untuk membina otot-otot perut. Mulakan dengan bahagian belakang anda rata di atas tanah, kaki yang bengkok di lutut, dengan roh kaki rata di atas tanah. Meletakkan tangan sama ada di belakang kepala, atau anda melintasi chris pada dada anda, dan memindahkan dada anda ke arah lutut. Sangat baik untuk otot-otot abdomen atas.

Gantung dari bar yang masuk ke dalam untuk L-duduk. Kini menjunam ke belakang, supaya kaki anda menjadi menegak. Kemudian mula mengalihkan kaki anda daripada sisi-ke-sisi; memulas teras anda sambil cuba untuk mencapai seberapa sejauh yang anda boleh. Pelbagai gerakan anda akan meningkat dengan amalan serta baki. Senaman calisthenics ini adalah besar dari obliques.

Banyak seperti a push-up satu-lengan; tapi alih-alih mempunyai berat badan yang diagihkan antara kaki dan tangan anda, anda terutamanya bergantung hanya satu melengkapkan. Jika anda benar-benar benar-benar pendek, kemudian mungkin kaunter kukuh yang baik akan dilakukan, sebaliknya pergi Cari dinding! Mungkin melakukan beberapa harga rendah yang tetap untuk mendapatkan ke dalamnya, dan apabila anda bersedia menggunakan hanya satu tangan. Ia boleh membantu untuk bersandar ke depan sedikit supaya lengan terus bellow dada anda, dan pivot kerana anda lebih rendah dan meningkatkan diri anda kembali.

Yang lebih mencabar daripada mencangkung yang biasa, bahawa kaki anda tidak pada tahap yang sama, lebar bahu apart. Agak satu adalah rata di atas tanah dan sedikit di hadapan anda, manakala yang lain adalah sedikit di belakang anda; berehat beberapa objek itu kira-kira dua kaki dari tanah. Jika anda mahu visual bayangkan yang seperti yang anda telah menjalankan; seseorang menyambar kaki belakangnya anda apabila ia berada di udara, meminta anda untuk berhenti, dan melaksanakan squats.

Saya berjalan sehingga kepada orang ini dan berkata kepadanya, “Man anda serius kelihatan seperti watak buku komik, apakah nama?”. Lelaki itu ketawa dan memberitahu saya namanya (kami akan panggil dia Cesar). Cesar dan saya bercakap tentang kepentingan pemakanan dan dia memberitahu saya kira-kira tiga latihan utama yang menjadi asas tubuhnya Sparten. Jadi di sini adalah tiga senaman yang anda harus menggabungkan ke dalam rutin anda dengan masa rehat 2-3 minit antara set.

Banyak anda telah membaca wawancara saya dengan Hit dari calisthenics kingz. Dalam wawancara itu beliau menyebut bahawa beliau tidak melatih dengan berat. Hit dibina seperti sebuah kereta kebal dan juga kuat yang menakjubkan. Jadi sekarang anda sedar, anda boleh mendapatkan senaman yang berkesan jika anda berada di jalan raya dan tidak mempunyai akses kepada berat, atau jika anda hanya tidak mahu menggunakan berat, atau jika anda hanya mahu belajar sebahagian daripada latihan berat badan yang melampau tersebut. Artikel ini menerangkan dengan tepat bagaimana untuk melakukannya. Dalam syarat-syarat yang mudah.

Bodyweight calisthenics latihan berbeza daripada bentuk-bentuk latihan, (yang membawa kepada keberkesanan), dan akan tekanan badan dalam adab berbeza daripada bentuk-bentuk latihan, seperti angkat berat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *