Manfaat kesihatan Probiotics

Manfaat kesihatan Probiotics

Badan manusia mengandungi berbilion-bilion bakteria dan mikroorganisma lain. Istilah “probiotics” merujuk kepada makanan dan pemakanan tambahan yang mengandungi bakteria berguna yang menyerupai bakteria yang dijumpai dalam badan manusia. Penyelidik percaya bahawa bakteria ini boleh memberikan faedah kesihatan yang sama, yang tidak bacterias dalam badan.

Probiotics terdapat dalam makanan kesihatan dan makanan seperti minuman yogurt, susu, Tai, beberapa jus dan soya. Kebanyakan produk makanan lain seperti bijirin, granola Bar dan minuman tenaga yang kini touting kemasukan probiotics juga. Sumber yang baik pada makanan dan produk-produk makanan yang mengandungi jumlah berguna probiotics adalah kesihatan pengguna laporan majalah.

Beberapa probiotics keadaan dan penyakit yang boleh membantu merawat cirit-birit, jangkitan yis faraj, Sindrom usus, kanser pundi kencing, jangkitan usus, pouchitis dan ekzema pada kanak-kanak. Baca lebih lanjut mengenai faedah-faedah probiotics untuk kanak-kanak di keibubapaan majalah seperti ibu bapa, ibu bapa dan Housekeeping yang baik.

Majalah wanita banyak Laporan penyelidikan mengenai manfaat kesihatan probiotics’. Majalah wanita mempunyai terutamanya telah mempromosikan makanan yang mengandungi probiotics sebagai makanan ringan yang sihat.

Membentuk majalah, majalah, Tempahan dilaporkan hasil daripada satu kajian baru dari jurnal Periodontology yang ditemui orang-orang yang makan makanan yang kaya dengan asid lactic lebih daripada dua auns, telah 6o peratus risiko yang lebih rendah bagi penyakit periodontal yang teruk daripada orang-orang yang tidak makan apa-apa makanan yang kaya dengan asid lactic Kesihatan seorang wanita. Majalah kesihatan wanita lain yang menyebut probiotics adalah Kesihatan, kecergasan dan kesihatan wanita. Lelaki juga boleh mendapat manfaat daripada probiotics. Baca tentang cadangan probiotik untuk lelaki dalam majalah Kesihatan lelaki seperti lelaki Kesihatan, otot & sesuai dan jurnal lelaki.

Bakteria asid laktik, termasuk keperitan Lactobacillus dan Bifidobacterium, adalah paling biasa jenis mikrob yang digunakan dalam suplemen probiotik. Bakteria asid laktik menukar gula dan karbohidrat lain ke dalam asid laktik. Ini memberikan rasa masam untuk menggunakan makanan tenusu seperti yogurt dan merendahkan ph baki makanan, yang menghasilkan peluang-peluang yang sedikit untuk kerosakan makanan.

Probiotics membantu badan flora usus secara semula jadi berlaku untuk memantapkan diri. Doktor, pakar pemakanan dan lain-lain profesional perubatan biasanya mengesyorkan pesakit mengambil probiotics selepas mengambil kursus antibiotik. Tuntutan-tuntutan penyelidikan yang lain adalah bahawa probiotics menguatkan sistem imun untuk melawan alahan, penggunaan alkohol yang berlebihan, tekanan dan penyakit-penyakit lain. Penggunaan makanan prebiotic juga boleh membantu menyokong Kesihatan faedah probiotics.

Lebih banyak penyelidikan diperlukan untuk membuktikan keberkesanan probiotics pada tubuh manusia. Seperti juga dengan mana-mana makanan tambahan, rujuk doktor anda atau lain-lain profesional kesihatan sebelum mengambil apa-apa yang baru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *