Manfaat kesihatan minyak Krill

Manfaat kesihatan minyak Krill

Minyak yang diekstrak daripada krill adalah sangat berkhasiat; Ia mengandungi asid lemak omega-3, astaxanthin, serta vitamin A, D, dan E. Jenis-jenis asid lemak omega-3 yang terdapat pada minyak krill terutamanya akan DHA dan EPA, dua nutrien yang sangat berfaedah. DHA telah dikenali untuk mengurangkan gula dalam darah, mengurangkan kolesterol dan mengurangkan keradangan. EPA, di sisi lain, memainkan peranan penting dalam sistem saraf pusat dan menyumbang kepada fungsi otak yang betul.

Astaxanthin adalah nutrien yang agak biasa yang sebenarnya yang berwarna merah pigmen, pigmen yang bertanggungjawab ke atas warna yang Krill. Astaxanthin dianggap antioksidan dan menyumbang kepada kesihatan yang baik dalam beberapa cara, ia membantu mengawal hormon, melindungi otak dan meringankan gejala-gejala penyakit. Vitamin dalam minyak krill adalah bermanfaat untuk sebab-sebab yang jelas, walaupun minyak yang tidak memberikan kuantiti yang tinggi vitamin ini.

Sebagai tambahan kepada manfaat tertentu yang dibawa oleh nutrien yang dilindungi setakat, krill minyak telah ditunjukkan untuk meningkatkan tumpuan dan ingatan, serta meningkatkan suasana keseluruhan kami. Selain itu, minyak krill mempunyai kebolehan yang khas untuk meningkatkan kesihatan hati, menguatkan sistem imun dan juga mengubati masalah kulit yang banyak. Banyak kesan-kesan yang wajar mengambil minyak krill juga disebabkan oleh minyak, yang menerangkan populariti yang minyak ikan juga telah menikmati ikan. Walau bagaimanapun untuk beberapa sebab-sebab krill minyak adalah jauh lebih baik daripada minyak ikan generik. Sebagai contoh, minyak krill mempunyai jumlah antioksidan, kandungan EPA yang tinggi dan banyak lagi jangka hayat yang lebih besar.

Kini kami telah meliputi semua manfaat luar biasa minyak krill, ianya berbaloi untuk memikirkan tentang beberapa kesan sampingan mungkin juga. Walaupun asid lemak yang powerhouse pemakanan, memakan yang cukup mereka akan sering mengakibatkan cirit-birit dan senak. Minyak krill memang tidak boleh diambil oleh sesiapa sahaja dengan kerang alahan, atau oleh sesiapa sahaja yang mengambil darah penipisan perubatan. Bagi orang lain hanya ingat apa-apa yang baik dalam lebihan tetapi diambil sederhana krill minyak akan menyumbang kepada kesihatan anda secara keseluruhan baik dalam pelbagai cara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *