Manfaat kesihatan makan burger

Manfaat kesihatan makan burger

Kita telah semua dengar atau Baca bahaya makan fastfood terlalu banyak. Dan walaupun hamburger telah dikategorikan boleh di Jabatan itu, terdapat hampir tidak apa yang rumit untuk membangkitkan tentang memakan secara kerap, malah dalam bentuk burger. Malah, diet daging lembu telah didapati menjadi lebih bermanfaat daripada makan daging babi dan ayam secara kerap. Ini adalah fakta-fakta nutrisi setiap Restoran hamburger harus menekankan agar pelanggan berasa selesa.

Setakat pergi kandungan kalori, daging lembu menyediakan lebih setiap hidangan daripada ayam. Pada 219 kalori setiap 100 gram, daging lembu boleh diharapkan untuk memberi tenaga dan rezeki untuk sokongan otot berat atau ketat aktiviti fizikal yang mencukupi. Pasti, teknikal, lebih banyak kalori bermakna lebih pertambahan berat. Tetapi mendapat lemak sebenarnya bergantung kepada fakta bahawa anda sedang memakan lebih daripada apa yang anda perlukan. Tahap saiz, jantina dan aktiviti seseorang akan memberi kesan kepada berapa banyak kalori yang mereka benar-benar memerlukan setiap hari. Tetapi dengan anggaran Pertubuhan Kesihatan Sedunia 2300 kalori bagi lelaki dan 2100 untuk wanita, anda boleh selamat menganggap bahawa diet cheeseburger satu hari, yang sepatutnya sekitar 367 kalori, boleh diterima.

Dan kemudian kita mempunyai conjugated asid linoleik yang pada dasarnya menyumbang 47 peratus lemak daging lembu. Dalam sebuah artikel yang disiarkan dalam perubatan Sains Sukan dan senaman, terkonjungsi asid linoleik sebenarnya telah didapati menggalakkan pertambahan kekuatan otot dan kehilangan lemak yang dipertingkatkan. Dan Mari kita tidak lihat ke atas fakta bahawa tahap lemak dalam badan yang sihat sebenarnya membolehkan ia menyerap vitamin larut lemak seperti A, D, E dan K, yang penting semua.

Peminat juga sepatutnya senang untuk ambil perhatian bahawa burger adalah sebenarnya sumber yang kaya dengan kalium, menawarkan kira-kira 355 mg per 100 gram berkhidmat. Kalium adalah penting dalam penghadaman, fungsi jantung, pengecutan otot, penyerapan nutrien dan dalam pengaliran elektrik impuls dalam sistem saraf. Di samping itu, ia juga menawarkan zink lima kali lebih banyak daripada ayam, satu nutrien penting yang terlibat dalam metabolisme anda. Sekarang, kata sastera, peningkatan jumlah pengambilan zink sebenarnya boleh meningkatkan paras testosterone dalam badan. Dan hasilnya, meningkatkan prestasi atlet dalam acara sukan.

Dan kemudian akhirnya, kolina-lain nutrien penting yang didapati lebih dengan banyaknya dalam daging lembu yang memainkan beberapa peranan penting seperti metabolisme lemak, perlindungan kerosakan hati dan membran sel pengeluaran – dan vitamin B12, yang memudahkan fungsi normal otak dan sistem saraf serta pembentukan darah (bersama-sama dengan besi, daging lembu yang dikenali sebagai salah satu sumber tertinggi).

Daging lembu telah boleh dinilai untuk jadi lama sekarang dan orang seolah-olah memuatkan tuduhan membuta tuli kerana takut. Apa yang mereka tidak tahu adalah bahawa mereka sebenarnya akan membolehkan diri mereka terlepas peluang pemakanan setiap kali mereka berpaling terus pergi ke restoran hamburger. Daging lembu, seperti segala-galanya, adalah hanya satu ancaman kesihatan jika anda pergi melebihi jumlah yang disyorkan. Tetapi jika gaya hidup anda lebih daripada menggantikan diet anda tetap burger, anda tidak perlu takut kesan-kesan yang telah ditetapkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *