Manfaat kesihatan jus Lemon

Manfaat kesihatan jus Lemon

Air limau diketahui telah digunakan sebagai minuman yang menyegarkan sejak zaman Moguls ini. Penyiasatan modem cenderung menyokong penggunaan ini, minyak pati yang sangat baik untuk menyejukkan badan. Penggunaan ini boleh dilanjutkan dengan pengambilan jus lemon dengan air dan gula sebagai minuman terbaik untuk diambil apabila anda mempunyai demam

Apabila suhu badan tinggi, sama ada dari kesan matahari atau daripada keputusan penyakit, ia adalah perlu untuk mengambil minuman biasa untuk mengelakkan dehidrasi. Gula bukan biasanya wajar sebahagian daripada diet yang sihat, Namun begitu ia mempunyai peranannya untuk bermain dengan lemon, dan walaupun ada tidak syak lagi bahawa penambahan madu jika ada adalah sangat perlu diutamakan.

Kandungan tinggi vitamin C lemon yang telah digunakan selama beratus-ratus tahun untuk menangkis scurvy kalangan kelasi dan pelancong. Terdapat sedikit natrium, supaya buah-buahan yang baik sebagai bahan perisa bagi mereka yang diet garam yang rendah.

Kerana di sesetengah negara pengeluar lemons melanjutkan penyimpanan harta mereka dan memperbaiki penampilan oleh salutan mereka dengan diphenyl kimia dan waxing buah-buahan, ia adalah langkah yang bijak untuk mencuci lemon dengan sedikit sabun unscented dan kemudian basuh sebelum menukar keseluruhan buah-buahan untuk jus.

Pulpa yang ditinggalkan dari jus secara yang sangat baik untuk kulit dan juga boleh melegakan gigitan dan sengatnya serangga. Jika anda menambah bahagian-bahagian yang sama dengan air tandas dan glycerin saki-baki campuran boleh dibuat untuk memastikan tangan licin.

Morel doktor dan Rochaix menunjukkan bahawa ekstrak lemon yang apabila vaporized akan meneutralkan bakteria dan meningococcus, kepialu, pneumococcus staphylococcus pada dari 15 hingga 180 minit.

Frenchman gastronomically cenderung, Charles Richet, yang dikatakan oleh Dr Valnet untuk telah menemui bahawa jus lemon yang ditambah ke Tiram mentah sebelum memakannya memusnahkan 92% bakteria hadir dalam masa 15 minit. Alasan yang baik untuk menunggu sebelum anda makan!

Maklumat ini adalah berkaitan dengan idea bahawa jus lemon adalah terapi yang paling penting untuk digunakan dalam semua kes-kes jangkitan saluran pernafasan dan sebagai tonik.

Syarat jus dicairkan dengan air, yang tidak bahaya mengambil apa-apa kuantiti yang berpatutan daripada jus lemon. Pastikan memilih firma, kosongkan lemons berwarna yang sudah mula layu. Tanda-tanda awal penuaan boleh dilihat di mana batang sekali pernah berkhidmat dengan buah-buahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *