Manfaat kesihatan hablur kuarza silika

Manfaat kesihatan hablur kuarza silika

Manusia moden yang sentiasa tertumpu kepada meningkatkan kualiti hidup. Hasilnya, beliau adalah selama-lamanya, berusaha melahirkan baru penyelidikan dan penemuan tentang bahan-bahan semula jadi yang pelbagai. Daripada ini, silika seolah-olah baru tertanya-tanya nutrien yang telah ditangkap imaginasi berjuta-juta. Silika atau hablur kuarza telah digunakan untuk memulihkan kesihatan dan kecergasan dalam banyak kes. Walaupun ubat-ubatan konvensional tidak mengakui peranan silika setakat yang besar, ia telah digunakan pelbagai jenis perubatan alternatif untuk masa yang lama. Dalam pergelutan ini antara pengamal-pengamal perubatan alternatif dan dalam frateniti perubatan, satu soalan perlu masih ditangani; Adakah Kristal kuarza silika benar-benar mempunyai manfaat kesihatan atau ianya hanya hogwash?

Soalan ini boleh ditangani dalam beberapa cara.

Salah satu cara untuk memahami sebenar penyembuhan Kristal kuarza silika adalah untuk menyelidiki ke dalam kerja sebenar hablur kuarza silika di dalam bidang-bidang seperti manfaat penyembuhan dan kesihatan. Orang telah menggunakan Kristal kuarza selama berabad-abad dalam proses penyembuhan yang pelbagai. Prinsip asas dalam proses ini adalah hampir sama. Pada dasarnya, Semua pengamal perubatan tenaga percaya bahawa penyakit adalah apa-apa tetapi ketidakseimbangan tenaga dalam badan kita. Perkara dan tenaga akan inter-convertible seperti yang ditunjukkan oleh Einstein dalam teori kerelatifan beliau terkenal. Ini bermakna bahawa perkara ini tidak lain hanyalah tenaga yang sentiasa dalam keadaan getaran. Oleh itu apabila getaran ini adalah selari dengan satu sama lain, maka kita kekal sihat. Jika terdapat herotan dalam frekuensi getaran ini, kita mempunyai masalah dan penyakit di dalam badan.

Oleh itu, pemulihan kesihatan yang baik memerlukan pemulihan keseimbangan tenaga dalam badan. Ini boleh dilakukan dengan bantuan daripada hablur silika. Ia dilihat bahawa silika mempunyai sifat yang boleh membantu dalam re-aligning tenaga di dalam badan. Tenaga mereka mengubah ciri-ciri yang boleh membantu dalam penyegerakan tenaga dalam badan kita.

Satu lagi cara untuk memahami kesan sebenar Kristal kuarza silika adalah bertanya kepada orang yang mempunyai “berada di sana dan melakukannya”. Seperti yang disebutkan sebelum ini, Sains ini telah berada di sana selama berabad-abad dan mempunyai ratusan pengikut. Ramai yang berpendapat bahawa hablur kuarza silika Sesungguhnya telah membantu mereka untuk pulih dan sembuh dari pelbagai penyakit.

Selain mengembalikan imbangan tenaga dalam badan, silika mempunyai beberapa faedah kesihatan yang lain juga. Ia adalah salah satu blok-blok bangunan yang paling penting badan kita. Ia membantu dalam mengukuhkan tulang-tulang kita dan menghalang masalah seperti osteoporosis. Ia adalah ramuan penting untuk kecergasan dan kesihatan kulit anda. Jumlah silika di kolagen yang mencukupi membantu dalam menghasilkan kulit sentiasa lembut dan lembut. Tisu-tisu penghubung perlu silika untuk mengekalkan kekuatan mereka.

Orang-orang yang mahu percaya bahawa “kehidupan bermula pada 40”, perlu tambahan silika untuk memastikan kulit dan tulang-tulang mereka di dalam keadaan yang baik. Kehadiran mineral ini dalam makanan anda boleh mencegah penuaan pra-matang dalam semua jenis borang dan bentuk. Oleh itu, Kristal kuarza silika tidak mungkin elixir of life yang benar tetapi mereka benar-benar membantu anda untuk meningkatkan kualiti hidup!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *