Manfaat kesihatan gabus

Manfaat kesihatan gabus

Gabus adalah satu fenomena yang unik alam semula jadi, lebih daripada 50% daripada jumlah sekeping gabus terperangkap udara. Udara ini diadakan tawanan kerana struktur sel sisi 14 di cork yang dikenali sebagai tetrakaidecahedron yang. Saintis Inggeris Kelvin Tuhan ditubuhkan fakta bahawa ia mengambil masa 14 badan sisi atau kawasan untuk menyelesaikan masalah membahagikan Ruang tanpa interstices ke dalam badan-badan yang seragam dari dimensi Perkhidmatan minimum.
Dalam erti kata lain, gabus adalah sepenuhnya selular dengan tiada ruang yang kosong antara sel-sel. Tiada kebocoran… Apa yang ada ialah, apakah keluar keluar. Ini juga mencatatkan nilai penebatan yang besar corks mengenai Pemanasan, penyejukan, dan bunyi deadening. Kiub satu inci gabus apabila dimampatkan di bawah sebanyak 14,000 paun per inci persegi pulangan ke 90% dari saiz asal tanpa berbuka.
Apabila anda merancang hiasan di rumah anda, Pejabat, atau dapur mengambil beban dari kaki, lutut, dan kembali. Biarkan kejutan kusyen udara semulajadi di cork hentak Berjemurlah di bawah tekanan, tidak sendi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *