Manfaat kesihatan dengan baris bawah lebih sihat

Manfaat kesihatan dengan baris bawah lebih sihat

Pendekatan penjimatan kos baru untuk penjagaan kesihatan korporat adalah apa doktor mengarahkan- dan Syarikat-syarikat utama yang dua mungkin mempunyai hanya preskripsi.

Mengikut unjuran yang terkini oleh Amerika Syarikat Jabatan Kesihatan dan manusia Perkhidmatan, penjagaan kesihatan akan kira 20 peratus daripada keluaran negara kasar negara menjelang 2016. Dan dengan kos penjagaan kesihatan semakin meningkat, majikan akan mendesak untuk pendekatan yang segar untuk merekabentuk manfaat kesihatan pekerja.

Malaysia (GSK) menyokong pendekatan holistik tiga-pillared untuk mengurangkan kos penjagaan kesihatan dan menyediakan penjagaan yang lebih baik. Ia memerlukan:

• Pencegahan: untuk orang sihat, lebih lama.

• Campur tangan: memberi pesakit ubat-ubatan yang betul pada masa yang sesuai untuk mengekalkan kesihatan mereka.

• Inovasi: mencari penawar baru dan membuat hidup-berakhir penyakit terkawal.

GSK dan Pitney Bowes, Inc. telah menaja penerbitan “Reka bentuk manfaat: tujuh langkah-langkah untuk keputusan berasaskan nilai kebaikan kesihatan” untuk panduan majikan yang mahu untuk mengubah pendekatan mereka untuk faedah merancang, membangunkan pekerja yang sihat dan mendapat pulangan yang lebih baik ke atas pelaburan penjagaan kesihatan mereka.

Buku yang dikarang bersama oleh David Hom dan Jack Mahoney daripada Pitney Bowes, panduan majikan melalui mengumpul, menyusun, menganalisis dan bertindak balas terhadap data kesihatan pekerja mereka sudah mempunyai atau boleh mudah mendapatkan tetapi sering digunakan apabila membuat keputusan-keputusan Reka bentuk manfaat.

“David Hom dan Jack Mahoney akan merubah cara majikan dan pelan kesihatan berfikir tentang Reka bentuk manfaat,” kata GSK di Scott Smith. “Walaupun Tempahan ragu-ragu pendengar dimenangi oleh pendekatan sesuai Reka bentuk berasaskan nilai manfaat.”

Pitney Bowes mendapati tiga yang kronik penyakit-penyakit kencing manis, asma dan darah tinggi-pendorong utama Kesihatan kos bagi Syarikat. Penginapan Hospital dan bilik kecemasan Lawatan sehingga, dan orang tidak mengambil ubat-ubatan secara tetap- dan orang-orang pesakit berpengalaman lebih tinggi kos perubatan pada tahun berikutnya.

Mahoney dan Hom diturunkan bersama-insurans untuk ubat-ubatan dalam Kumpulan penyakit kronik yang terpilih daripada mengumpul dalam kos kakitangan, dan kemudian diukur kemajuan. Garis bawah adalah simpanan bersih sebanyak $1 juta pada tahun 2004 dan berterusan penjimatan keseluruhan penjagaan kesihatan yang ketara.

“Bukti strategi berasaskan nilai anda sedang orang,” penulis membuat kesimpulan. melabur dalam pekerja sihat menjadikan Syarikat sihat- dan boleh membantu menyelamatkan penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *