Manfaat kesihatan daripada bayam

Manfaat kesihatan daripada bayam

Berapa banyak kalori yang masuk bayam

Bayam bayi adalah makanan diet yang inovatif, kerana ianya rendah kalori dan tinggi sifat-sifat pemakanan. Bayam datang dalam beberapa jenis antaranya berperisa bayam, Rejimen dan Bloomsdale. Semua jenis bayam mempunyai satu perkara yang penting secara umum, Semua mereka adalah mengurangkan kalori makanan sangat menyihatkan pilihan pilihan.

Bayam merupakan pilihan yang rendah kalori, seperti 1 dan 1/2 cawan bayam hanya 10 kalori dan bayam rebus atau kukus hanya 41 kalori setiap cawan. Bayam sememangnya pilihan makanan kurang lemak gula bagi orang-orang yang memerlukan untuk slim down. Semasa meneliti kandungan kalori bayam, ia menjadi jelas dengan cepat bahawa ini adalah makanan yang super dan mungkin dimakan dengan hampir tiada had, kerana ia hanya mempunyai 10 kalori setiap hidangan 1 dan 1/2 cawan.

Pemakanan & ganjaran Kesihatan

Sayur bayam termasuk memberikan jumlah mineral magnesium yang tinggi. Magnesium ialah sesuatu mineral yang dituntut oleh setiap sel dalam badan anda. Magnesium adalah perlu untuk fungsi jantung, saraf dan otot yang betul bersama-sama dengan tenaga dan metabolisma. Kanak-kanak kerap melambangkan bayam untuk menjadi bekalan kekuatan yang berdasarkan persona kartun Popeye.

Tetapi, bayam adalah, sebenarnya, sumber yang besar memberi kekuatan otot meningkatkan keberkesanan bersama-sama dengan penghantaran tenaga melalui seluruh badan. Lebih baik anda tisu-tisu otot berfungsi yang anda membakar kalori yang berlebihan. Meningkatkan penggunaan bayam dan juga lain-lain makanan magnesium yang tinggi untuk menyediakan peningkatan sebanyak metabolisma dan membakar sehingga kalori.

Bayam juga sumber penting vitamin dan nutrien termasuk kalium, besi dan antioksidan yang termasuk vitamin C. Vitamin C pertempuran toksin yang berbahaya dalam tubuh lain masing-masing, membina sistem imun dan menghalang kemerosotan sel. Bayam juga mengandungi serat diet, dan itu adalah sukar bagi sistem anda untuk mencerna. Akibatnya badan menggunakan tenaga tambahan untuk memproses.

Nilai pemakanan dalam bayam adalah luar biasa. Bayam mempunyai nutrien yang membekalkan perlindungan daripada risiko pelbagai jenis kanser. Bayam juga diiktiraf untuk anti keradangan kualiti serta. Bayam mempunyai vitamin C, vitamin E, beta karotena dan zink. Dan, kerana kiraan kalori dalam bayam begitu rendah, anda boleh makan hampir seberapa banyak yang anda mahu.

Vitamin E membantu melindungi kulit dari penuaan pramatang dan dipercayai untuk membantu melindungi daripada risiko beberapa jenis kanser.

Beta karotena adalah penting untuk visi yang baik dan betul kesihatan mata. Tetapi ia juga mempunyai sifat-sifat yang penting untuk mengurangkan risiko kanser tertentu dan membantu melindungi jantung.

Zink menyediakan manfaat termasuk sensasi yang lebih baik daripada bau dan rasa, dan sistem imun yang kuat. Beberapa kajian terkini menunjukkan bahawa mengambil suplemen pemakanan zink, atau hanya diet yang kaya dengan zink membantu luka untuk sembuh dengan lebih cepat.

Bayam akan dinikmati secara mentah atau dimasak. Satu cawan bayam mentah mengandungi kalori 7, 1 kalori dari lemak lemak tepu 0g 24mg natrium, serat diet 1g dan 1 g protein. Bayam menyampaikan Vitamin (RDA 56%), Vitamin C (RDA 14%), kalsium (3% RDA) dan seterika (RDA 5%).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *