Manfaat kesihatan coklat gelap: Jantung Amerika Persatuan laporan membantu coklat gelap hati

Manfaat kesihatan coklat gelap: Jantung Amerika Persatuan laporan membantu coklat gelap hati

Jika anda suka coklat ada berita yang baik mengenai faedah coklat gelap. Jawapan kepada soalan, “Adakah coklat gelap yang baik untuk anda?” akan datang kepada anda sekarang daripada elit sekolah perubatan Harvard. Manfaat kesihatan coklat gelap sebenarnya telah dikenal pasti dan disahkan. Seperti yang dilaporkan oleh satu Amerika tengah-tengah Association(AHA) jurnal saintifik kenyataan akhbar bertarikh 17 Ogos 2010, lebih rendah risiko kegagalan jantung adalah sebenarnya dikaitkan dengan memakan coklat gelap sekali-sekala.

Pakar-pakar memberi amaran kepada, bagaimanapun, kesederhanaan adalah mereka yang utama. Murrray Mittleman, M.D.,Dr.P.H dan Pengarah Unit Penyelidikan Epidemiologi kardiovaskular di sekolah perubatan Harvard Beth Israel Deaconess Pusat Perubatan di Boston berkata “Jika anda akan perlu melayan, coklat gelap mungkin adalah pilihan yang baik.” selagi ia berada dalam kesederhanaan

Sebab kesederhanaan adalah, walaupun manfaat coklat gelap adalah jelas dari kajian saintifik, akibat dari memakan terlalu banyak lemak dan kalori yang terlalu banyak perlu ditimbang juga.

Apa yang perlu berhati adalah lemak tepu

Apa untuk look out adalah jumlah lemak tepu dan gula kita makan dengan sebarang jenis gula-gula dan coklat produk termasuk coklat gelap. Berhati-hati ada lemak tak tepu dan kemudian ada lemak tepu yang kurang wajar. Manfaat kesihatan coklat gelap sebenarnya berasal, sebahagian, dan komponen lemak tak tepu. Lemak tak tepu dalam coklat sebenarnya membantu meningkatkan paras kolesterol HDL baik dan yang baik untuk jantung.

Kandungan lemak dalam Bar coklat yang paling Popular di Amerika

-Hershey’s Khas gelap yang dicadangkan berkhidmat saiz adalah 3 blok untuk bar saiz 6.8 besar oz(192 grams). Jumlah lemak setiap hidangan dalam 3 blok ini 11 g mana 7g adalah lemak tepu.

Berapa banyak lemak harian yang kita perlukan?

Orang dewasa yang memerlukan kira-kira 2,000 kalori setiap hari. Jawatankuasa Persatuan jantung Amerika pemakanan amat menasihatkan, berdasarkan bilangan kalori yang dimakan, bahawa orang dewasa yang sedentari menghadkan jumlah pengambilan lemak kepada kurang daripada 16 g lemak tepu dan jumlah lemak dalam lingkungan 50 hingga 70 gram jumlah harian.

Orang-orang yang aktif sebenarnya boleh mengambil lebih banyak lemak dan kalori dengan kesan-kesan negatif yang kurang kerana kadar metabolisme yang lebih tinggi secara umumnya mereka dan mereka memerlukan lebih banyak kalori. Dengan selalu bersenam, Makan sayur-sayuran dan buah-buahan dan minum sekurang-kurangnya lapan gelas air setiap hari badan kita cenderung untuk membakar lebih banyak kalori lemak dan flush lebih daripada lebihan lemak daripada sistem.

Berapa banyak gelap Khas Hershey adalah terlalu banyak?

Berasaskan mengenai saranan pengambilan lemak AHA yang sedentari dewasa harus berpegang kepada makan tidak lebih daripada dua hidangan Hershey Khas gelap. Ini akan menjadi dua hidangan 3 blok setiap Bar besar 6.8oz dalam satu hari. Dari segi lemak tepu, ini akan mengandungi g 2 X 7 = 14grams kandungan lemak tepu. Ini adalah dalam lingkungan sihat harian had Panduan (16 gram) harian penggunaan lemak tepu.

Perlu diingat ini membolehkan hanya satu lagi 2 gram lemak tepu daripada sumber-sumber lain dalam diet untuk hari itu bagi orang-orang yang sedentari.

Selain daripada lemak tepu, negatif utama dengan banyak kedai yang membeli jenama coklat adalah kandungan gula yang tinggi dalam setiap hidangan. Memerhati pelabelan pemakanan Hershey Khas gelap coklat bar kita melihat bahawa ia terdiri daripada separuh gula. Ini adalah berdasarkan setiap hidangan 36 gram yang mempunyai 18 gram gula. Dengan ini berkata, oleh semua cara menikmati manfaat kesihatan coklat gelap tetapi anda mungkin mahu mempertimbangkan jenama kurang manis dalam berbuat demikian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *