Manfaat kesihatan Chia benih

Manfaat kesihatan Chia benih

Chia benih biasanya dimakan di Mexico kerana ia adalah Khas Bekalan organik protein, serat, asid lemak dan beberapa mineral dan vitamin seperti kalsium, fosforus, magnesium, vitamin C antara lainnya. Bilik-bilik ini mempunyai omega-3, yang hairan asid lemak perlu yang dikenali mempunyai kelebihan kesihatan yang cemerlang. Kerana benih chia adalah penuh dengan pelbagai nutrien, ini Selain itu dikenali sebagai superfood ini. Di kalangan benih chia beberapa kelebihan, yang ketara adalah keupayaan untuk mengelakkan masalah jantung. Selain itu, ia akan membantu untuk memperbaiki sistem penghadaman kerana ia menyerap air untuk menyediakan sebahagian besar diperlukan untuk membersihkan sistem. Ia adalah salah satu sebab mengapa ia Selain itu adalah mencapai kepentingan antara Menu penyembuhan yang paling berkesan.

Satu isu yang biasanya mempengaruhi pengguna adalah bagaimana untuk menggunakan benih chia dalam diet mereka untuk menggunakan manfaat luar biasa. Potongan keseluruhan nasihat adalah untuk memulakan mengambil dalam jumlah yang lebih rendah dan berkembang secara berperingkat kerana ia boleh menyebabkan perut kembung dan gas pada mulanya. Kerana ini berubah menjadi gel apabila direndam di dalam air, mereka mungkin akan mudah ditambah kepada beberapa persediaan seperti puding kocak. Disamping itu, mereka boleh digunakan sebagai kacang selain ais-krim serta coklat yang rangup. Berikut adalah beberapa cara di mana anda boleh hanya memasukkan benih chia dalam diet anda:

* Chia benih boleh ditambah kepada jus buah-buahan serta air semata-mata. Anda boleh mendapatkannya sebaik sahaja ia telah direndam selama kira-kira 15-20 minit.

* Mereka membuat pilihan yang lebih baik daripada beberapa kacang lain untuk menambah luluh, rasa serta pemakanan untuk menu harian anda. Anda juga boleh menggunakan mereka daripada mentega, keju atau apa-apa barang lain yang serupa dengan Sarapan Pagi.

* Gel diperbuat daripada biji chia membuat tambahan yang sangat baik kepada telur, bijirin, yogurt, puding dan bahkan susu kocak.

* Atlet-atlet yang mencari minuman yang sihat boleh menggunakan biji chia sebagai sumber tenaga. Campur dalam air dan tambah jus limau nipis untuk membuat minuman yang lazat.

* Anda boleh Selain itu mengisar biji chia serta membuat penggunaan tepung dalam adunan pelbagai, sup, salad, gulai dan hidangan daging. Ini meningkatkan kandungan nutrien makanan sehari-hari.

* Cara yang paling mudah untuk menggunakannya akan sebagai snek lazat bagi menggantikan snek yang tidak sihat serta fattening.

* Mereka boleh juga ditambah dalam yang digoreng bersama-sama dengan sayur-sayuran lain.

Satu sebab yang biji chia telah menjadi sangat popular ialah, mereka memberikan pilihan yang baik untuk tepung gandum atau bijirin mungkin. Lebih rendah kalori dan kaya dengan pelbagai khasiat, ia mempunyai Indeks glisemik rendah yang rating yang menjadikannya amat sesuai untuk pesakit kencing manis serta mereka yang mencari untuk menumpahkan berat. Ia mempunyai tambahan berturap sebagai pilihan bagi mereka yang mencari untuk diet bebas gluten atau bahkan untuk semata-mata menambah kandungan serat dalam makanan mereka. Manfaat Chia benih tadi telah diakui walaupun mereka telah digunakan selama beratus-ratus tahun. Makanan penyembuhan semula jadi seperti biji chia adalah hadiah dari alam semulajadi kepada kita serta akan banyak banyak pilihan yang lebih baik berbanding makanan tambahan mengandungi bahan kimia sintetik. Jadi sekarang, anda perlu belajar bagaimana untuk menggunakan chia benih, pastikan anda memasukkan mereka dalam diet anda, jelas selepas berunding dengan doktor anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *