Manfaat kesihatan Chia benih akan membantu anda mengelakkan alahan

Manfaat kesihatan Chia benih akan membantu anda mengelakkan alahan

Apa manfaat kesihatan chia benih ada kaitan dengan alahan? Banyak. Alahan muncul lebih biasa kini daripada mereka sekali. Ada saintifik hipotesis tentang mengapa ini adalah transpiring, tetapi satu perkara yang kita tahu pasti: alahan akan hakikat kehidupan yang malang.

Rasanya setiap kali anda keluar untuk Makan tengah hari dengan rakan-rakan anda, sekurang-kurangnya seorang drills pelayan tentang kandungan menu untuk memastikan mereka tidak akan sampai dengan reaksi alahan.

Mungkin anda mempunyai alahan diri anda, atau mungkin anak anda mempunyai alahan. Jika itu berlaku, anda akan sangat menyedari bagaimana menyusahkan boleh menguruskan diet yang betul tanpa menggalakkan alahan anda.

Alergi yang biasa adalah dicetuskan oleh gluten. Gluten adalah bahan protein yang diberikan apabila kanji dialih keluar daripada bijirin. Ia adalah apa yang memberi cohesiveness untuk doh, jadi ia digunakan dalam beberapa resipi roti, gandum, Rai, dan barli. Gluten membentuk kira-kira 80% protein yang terkandung dalam biji gandum. Seperti yang anda ketahui, gandum didapati dalam pelbagai produk: biskut, roti, bijirin, biskut, Pai, kek, pastri… Ia adalah sukar untuk mengelakkan daripada ia sepenuhnya.

Malang, makanan yang bebas gluten tidak sentiasa rasanya sama.

Jika anda mempunyai alahan gluten yang atau sesiapa dengan Alergi gluten yang tahu, ada yang jadi gandum yang akan mengubah hidup anda. Anda tidak lagi perlu khuatir tentang menggantikan yucky merasa makanan gluten dalam resipi anda, dan anda akan mencapai banyak memberikan manfaat kesihatan yang lebih daripada gandum atau bijiran lain.

Makanan ajaib ini dinamakan chia. Ia dituai oleh Aztek dan maya dari zaman dahulu lagi, dan mereka dikagumi ia sangat bahawa ia adalah termasuk dalam bayaran tahunan kepada Imam yang elit dan kelas pemerintah. Rasul-rasul, pelari dan askar makan chia untuk mengekalkan diri pada laluan pergunungan Amerika Selatan, dan hari untuk kaum peribumi Mexico telah menjadi legenda sebagai atlet-atlet yang super yang berpunca daripada diet mereka Chia.

Chia ialah benih pelagik terbeban dengan pemakanan serat, protein, nutrien, dan kuantiti Tempahan besar omega-3 dari mana-mana sumber yang berasaskan tumbuh-tumbuhan. Anda boleh bagi mentah, mengisar, menggunakan chia tepung penaik dan menambahnya ke Stew, sup, salad dan apa-apa lagi. Ianya dapat menyesuaikan diri, mudah dihadam, dan dalam setiap contoh bebas gluten. Selain itu, ia mempunyai rasa yang sederhana supaya ia tidak mempunyai kesan ke atas rasa apa sahaja yang anda bersedia.

Berikut adalah beberapa lagi manfaat kesihatan Chia. Biji chia mengandungi:

Semua 8 asid amino (blok bangunan protein).

Kalsium untuk memastikan kukuh tulang dan gigi.

Fosforus untuk membantu mengekalkan kesihatan buah pinggang anda.

Kalium, yang mengawal tekanan darah dan memastikan sel-sel berfungsi dengan betul.

Magnesium, yang penting untuk mengekalkan hati yang sihat. Magnesium menstabilkan rentak jantung anda dan membantu untuk melindungi terhadap kaunseling darah yang tidak normal.

Antioksidan untuk meneutralkan radikal bebas di dalam badan, yang menggalakkan kesihatan jantung.

Jika anda bersungguh-sungguh memelihara satu Pelan makan waras dan menjauhi gluten, perkara terbaik yang perlu dilakukan adalah untuk mengekalkan beberapa chia di pantri anda pada setiap masa. Chia benih mempunyai jangka hayat lima tahun, jadi walaupun anda tidak masak dengan kerap, anda tidak perlu menekankan tentang ia akan buruk.

Mula mengintegrasikan chia ke dalam diet anda. Anda akan lega akhirnya telah menemui yang hebat bebas gluten gandum untuk menikmati dalam resipi, dan manfaat kesihatan Chia akan membuat anda menghargai untuk kepentingan diri sendiri. Manfaat kesihatan Chia benih tidak hanya akan pasti anda tidak perlu menekankan tentang alahan lagi, tetapi mereka akan membuat anda lebih bertenaga dan memberi rasa kesejahteraan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *