Manfaat kesihatan Champagne

Manfaat kesihatan Champagne

Champagne wain perayaan yang adalah sebenarnya pertama arak yang dijadikan 2,000 tahun yang lalu, dinamakan sempena sebuah pekan kecil di Perancis. Wain dari Wilayah champagne dikenali dari zaman pertengahan. Pada ketika itu arak adalah sama ada merah atau putih. Wine sparkling komersial yang pertama dihasilkan di kawasan Limoux Languedoc pada tahun 1535. Wain Sparkling biasanya datang dari kawasan-kawasan di mana anggur tidak mempunyai cukup matahari untuk masak mengikut piawaian wain lain.

Kita yang semua telah mendengar tentang faedah perubatan merah dan putih wain. Tetapi penemuan baru turunkan champagne telah mendapat faedah perubatan juga. Apabila menaikkan segelas Champagne dan toasting ‘Sorakan’, sikap adalah secara amnya satu cara memuji kesihatan dan kesejahteraan secara figuratif. Menurut kimia dalam jurnal pertanian dan makanan Malaysia diterbitkan pada April 2007 mendedahkan bahawa penggunaan yang sederhana Champagne sebagai punca di sebalik perlindungan otak. Wain ini berdasarkan hari kajian bersama Universiti Reading dan Universiti Cagliari boleh membantu melindungi otak terhadap kecederaan yang dialami semasa angin ahmar dan lain-lain penyakit, seperti Penyakit Alzheimer dan Parkinson. Jadi sekarang apabila kami mengumpul segelas Champagne dan menjerit ‘Sorakan’, kita boleh benar-benar sungguh-sungguh.

Sebab Champagne dengan keupayaan untuk menghadapi otak menurut penyelidik terletak di kehadiran tinggi polyphenols yang makan dalam setiap botol. Wain merah telah diisytiharkan sebagai jenis wain untuk minum, sihat kerana kepekatan polyphenols tertinggi. Polyphenols dikenali antioksidan, yang dipercayai akan membantu mengelakkan kematian sel akibat tekanan oksidatif. Kajian-kajian lepas mendapati Champagne mengandungi jumlah yang tinggi daripada sebatian fenolik, tyrosol dan asid caffeic jenis lain.

Ahli-ahli sains menjalankan ujian untuk mengetahui jika polyphenols yang ditemui di Champagne begitu juga memberi manfaat kepada orang-orang dalam wain merah. Boleh diukur tahap polyphenols telah diekstrak daripada noir Chardonnay dan hotel ini mempunyai pilihan / Meunier hotel ini mempunyai pilihan dan beberapa contoh sel-sel otak di Korteks telah disediakan sel-sel daripada tikus. Selepas mengasingkan sel-sel tetikus kepada dua kumpulan-kumpulan “salah satu yang akan biarkan sahaja” dan yang akan menembusi ekstrak Champagne saintis-saintis numerik strok pada sel-sel dan melihat tindak balas. Para saintis dipantau bagaimana sel-sel otak bertindak balas terhadap kewujudan peroxynitrite, itulah yang reaktif kompaun yang dijumpai dalam otak semasa keadaan radang. Ia dijumpai pretreatment ekstrak arak Champagne mengakibatkan penting perlindungan neurotoxicity.

Para saintis percaya bahawa ekstrak Champagne yang dilindungi sel sel-sel otak dalam pelbagai cara, mencatatkan bahawa dalam sampel dengan kepekatan tertinggi wain, fungsi sel otak adalah benar-benar dipulihkan dari semasa ke semasa. Mereka juga percaya bahawa asid caffeic dan tyrosol boleh membantu menormalkan sel-sel yang respon kepada kecederaan dengan sifat-sifat mereka yang anti-radang. Sebatian ini juga bertindak sebagai peringkat selular mop, pada dasarnya membersihkan dan mengeluarkan bahan-bahan kimia yang berbahaya daripada tubuh. Penyelidik juga menulis bahawa tiada bukti bahawa polyphenols pemakanan boleh cross yang “halangan darah otak” yang menyarankan bahawa tingkah laku molekul di atas berpotensi untuk bertindak dengan cara yang sama, dalam sistem saraf pusat manusia, jika dimakan.

Ia adalah terlalu awal untuk memberitahu jika mengambil Champagne akan mempunyai manfaat untuk masa yang lama, kerana jumlah polyphenols dalam Champagne amat berbeza dari “pelbagai, vintaj dan pelbagai faktor-faktor alam sekitar”. Tetapi saintis berharap dapat menumpahkan lebih banyak cahaya potensi kesan bermanfaat Champagne kesihatan manusia dan jangka hayat, dengan minat yang khusus pada pengaruhnya ke atas penuaan.

Tetapi, yang lebih banyak dan lebih banyak penyelidikan dilakukan, Champagne mempunyai peluang untuk Pusingkan daun baru di Sains Perubatan pada masa akan datang. Tugas memelihara kehidupan ini mungkin salah satu, Champagne mengambil baru, tetapi ia satu Semoga pergi ke kepala anak dan kami, kemampuan manusia. Dengan rakan-rakan masyarakat kesihatan yang meningkatkan tarafnya, Champagne adalah juara baru kami. Jadi, kerana ia meletakkan cork yang kecederaan otak, kita berhasrat anda mempunyai satu roti bakar Dom Perignons, Veuve Clicquots, dan Louis Roederers satu dunia. Masukkan kaca anda dengan wain tersebut dan memudahkan fikiran anda, “Cheers”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *