Manfaat kesihatan blueberry – buah-buahan yang asli Amerika Utara

Manfaat kesihatan blueberry – buah-buahan yang asli Amerika Utara

Adakah anda tahu bahawa blueberry dalam salah satu buah-buahan Tempahan underrated yang biasanya tersedia kepada kita semalam? Ia memiliki latar belakang yang panjang dan cemerlang di Amerika tetapi lagi majoriti daripada kita tidak mengira ia antara makanan kegemaran kami. Apabila anda pergi melalui kelebihan kesihatan kita benar-benar perlu. Apa-apa yang comapres kepada sebahagian baik blueberry yang enak, berair untuk merawat rasa kami buds dan membantu tubuh kita untuk kekal sihat seperti yang mungkin.

Di zaman ini, ada yang sentiasa akan akan laporan akhbar mengenai bagaimana makanan tertentu boleh menjadi berbahaya untuk kesihatan anda, walaupun ia adalah sebelum ini dianggap baik bagi anda. Blueberry, sebaliknya, anda boleh berasa benar-benar selamat dengan. Sebagai salah satu permata kecil alam semula jadi, ia boleh membekalkan Kesihatan banyak faedah-faedah yang dikeluarkan makanan tidak boleh.

Jabatan Pertanian Amerika Syarikat Tempahan telah menunjukkan bahawa blueberry liar sebenarnya membekalkan anti-oksidan yang semulajadi lebih daripada mana-mana lain-lain buah, termasuk saudara-mara mereka ditanam (walaupun ditanam blueberry nombor 2 dalam senarai). Mereka punya lebih dari 3 kali dengan agen anti bahawa epal lakukan dan kurang daripada satu persepuluh saiz individu! Ini pada dasarnya berfungsi untuk memberi tumpuan kepada bagaimana berguna blueberry adalah untuk kesejahteraan kami, terutamanya apabila kita belajar secara khusus apa anti-oksidan menjalankan dalam badan kita.

Trend terkini condong sangat untuk makanan yang sihat dan mesra alam. Akibatnya lebih ramai orang memilih untuk menanam sayur-sayuran dan buah-buahan mereka sendiri secara perlahan-lahan. Blueberry mungkin akan buah-buahan yang paling sihat anda boleh mengambil dan juga sangat mudah untuk tumbuh secara semulajadi.

Blueberry akan buah-buahan yang biasanya asli Amerika Utara. Jenis dynamos biru yang kecil adalah pekerja yang menakjubkan apabila ia datang kepada anda kesihatan keseluruhan. Mereka adalah penuh dengan Phyto kimia dan flavonoid dari alam semulajadi. Blueberry akan rendah kalori yang penuh dengan rasa dan nutrien. Mereka sudah kejain boleh membantu dalam penglihatan malam, menangguhkan proses penuaan, membantu dalam menghalang plak di dalam otak, membantu dalam perlindungan kardiovaskular. Blueberry berada dalam keluarga yang sama sebagai azaleas, rhododendrons, cranberries dan bilberries. Kedua-duanya beri ini juga adalah buah-buahan asli Amerika Utara.

Penduduk awal Amerika Utara dihargai blueberry, mereka berkumpul dan menggunakan kedua-dua segar, kering dan sebagai ramuan daripada makanan lain. Dihargai sebagai bahan perisa dan dihormati mereka manfaat kesihatan Penyembuhan, mereka dijaga dan dipelihara kesihatan. Mereka merupakan salah satu daripada staples di dalam pelan diet Indian Amerika Utara.

Blueberry akan buah glisemik rendah – ini bermakna selepas anda mengambil blueberry anda tidak mendapat peningkatan yang pesat dalam gula dalam darah anda. Makanan glisemik rendah membantu mengawal berat badan dengan kencing manis dan benar-benar boleh menurunkan paras glukosa. Sama ada pada karbohidrat rendah dalam diet atau tidak, kita semua perlu makan karbohidrat sedikit untuk hidup – otak kita menuntut karbohidrat untuk tenaga. Blueberry padan dengan sempurna dengan diet rendah karbohidrat kerana mereka glisemik yang rendah. Indeks glisemik karbohidrat yang mempamerkan bagaimana cepat penggunaannya meningkatkan tahap gula dalam darah. Nilai-nilai berbeza dari 1 (paling yang lambat) untuk 100 (kukuh, indeks glukosa tulen). Fruktosa, (gula dalam buah-buahan) mempunyai sedikit kesan pada gula dalam darah.

Blueberry mengurangkan tekanan oksidatif ditambah beberapa kajian telah mencadangkan blueberry boleh membantu untuk menghentikan menjatuhkan kulit dan beg seperti yang kita umur. Mengurangkan tekanan oksidatif kerana kami mendapat lebih tua juga boleh membantu meningkatkan kecenderungan psikologi, termasuk jenis perasan di senility. Tekanan oksidatif telah ditunjukkan untuk dikaitkan dengan penuaan, kanser dan Alzheimer. Blueberry telah dibuktikan dalam eksperimen untuk meningkatkan keberkesanan mental, dan kajian menunjukkan hubungan yang dengan peningkatan Penyakit Alzheimer, walaupun ini sahaja dan memerlukan kajian yang lebih banyak. Kajian telah menetapkan bahawa jus blueberry boleh meningkatkan kecekapan lisan memori pada mereka dengan fungsi motor dan kemerosotan nilai kognitif kecil (ingatan).

Blueberry juga meningkatkan memodulatkan komunikasi di dalam otak. Dementia adalah masalah kenaikan yang di Amerika Syarikat dan blueberry telah ditunjukkan untuk memperkukuhkan ingatan di dewasa kanan yang menarik balik senarai perkataan dan pasangan lebih baik mengaitkan pembelajaran. Blueberry tambahan pula membantu neuron otak dari degenerating.

1) menghalang pancaran matahari ke kulit

2) Meneutralkan free-radikal yang boleh mempengaruhi penyakit di dalam badan

3) membantu lebih rendah lemak perut

4) Menggalakkan kesihatan saluran kencing. Blueberry yang mengandungi kuasa untuk melawan jangkitan saluran kencing. Juzuk yang ditemui hanya di jus-jus blueberry, cranberry menghalang bakteria menampalkan dinding pundi kencing trek Urinari dan sokongan mengurangkan jangkitan.

5) memulihkan kesihatan sistem saraf pusat – blueberry boleh membantu melindungi dan merawat masalah neurotic oleh mengurangkan kemerosotan dan kematian neuron, otak-sel-sel dan juga memulihkan kesihatan sistem saraf pusat.

6) Memperlahankan kesan penuaan serta kehilangan memori dan kemahiran motor.

7) baik untuk pesakit kencing manis – jus Blueberry boleh berkesan untuk pesakit kencing manis. Dengan meningkatkan toleransi glukosa, jus blueberry boleh meningkatkan penyerapan glukosa.

8) Membantu dalam pencegahan kanser

9) Mengurangkan aspek peluang penyakit kardiovaskular

10) meningkatkan ingatan dan pembelajaran >-. Penyelidikan terkini yang melaporkan bahawa jus blueberry meningkatkan ingatan dan pembelajaran dewasa yang lebih tua. Satu cawan setengah jus sehari yang dicadangkan atau anda boleh mengambil kuantiti setara blueberry segar… Selain itu, ia melaporkan pengurangan gula dalam darah dan gejala-gejala kemurungan.

Seperti yang anda lihat, makanan antioksidan seperti blueberry boleh menyelamatkan kita dari hampir segala-galanya. Menimpa kesihatan kami adalah kerana kejahatan oksigen. Sel-sel kita akan terus menerus dikepung oleh toksik bentuk oksigen yang telah dibuktikan mempunyai kuasa pemusnah yang garang. Setakat saintis telah dikaitkan reaksi merosakkan oksigen untuk sekurang-kurangnya enam puluh penyakit kronik yang berbeza, serta penuaan itu sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *