Manfaat kesihatan betik dan betik untuk penjagaan kulit

Manfaat kesihatan betik dan betik untuk penjagaan kulit

Betik mengandungi arginine yang dikenali sebagai penting untuk kesuburan lelaki dan juga carpain, enzim yang dianggap baik untuk jantung.

Fibrin juga berlaku dan perkara ini tidak biasanya mewujudkan di kingdom tumbuhan; dalam diri manusia, ia membentuk sebahagian daripada proses darah beku.

Pepaya adalah sumber vitamin C, dengan 82mg per 100g (4oz), yang bijak dan kaya dengan karotena.

Selepas rawatan dengan antibiotik penggunaan jus betik dengan cepat akan membantu re-establishment biasa bakteria dalam usus yang akan menghancurkan oleh rawatan.

Beberapa faedah kesihatan lebih banyak betik

1. Betik mengandungi jumlah kalium yang tinggi dan daging betik adalah sangat tinggi dalam Vitamin A.

2. Betik benih dan daun adalah berguna dalam merawat cacing usus mewujudkan di dalam badan.

3. Betik membantu mencegah sembelit dan juga membantu dalam penghadaman. Betik mengandungi protein yang dipanggil papain yang satu enzim penghadaman yang membantu dalam proses penghadaman biasa.

4. Betik jus membantu mengurangkan jangkitan-jangkitan usus besar bayaran dari jangkitan, nanah dan mukus. Penggunaan yang kerap akan membantu dalam memperbaiki masalah.

5. Kulit betik yang cemerlang untuk merawat kulit yang luka dan kerusi yang tidak sembuh dengan cepat.

6. Betik adalah rendah kalori dan tinggi nilai bahan oleh itu ia adalah makanan yang belum jelas bagi orang-orang Diet.

7. Sentiasa memakan betik membantu melegakan loya dan rasa loya.

8. Betik mempunyai sifat-sifat anti-radang dan sifat-sifat kejain.

Sifat anti-radang dalam betik akan membantu mengurangkan sakit bagi kesakitan tersebut daripada artritis, edema dan osteoporosis.

9. Betik adalah sangat baik bagi mereka yang sering mengalami selsema, batuk atau selsema kerana pengambilan betik meningkatkan sistem imun.

Attentiveness tinggi Vitamin C dan Vitamin A yang terkandung dalam betik adalah sangat berfaedah untuk membuat lebih kuat sistem imun.

10. Betik juga sangat baik untuk rambut dan membantu mengawal kelemumur. Syampu betik adalah baik untuk rambut dan boleh diperolehi di kedai-kedai kesihatan yang banyak.

Betik untuk penjagaan kulit

Jerawat: Menggunakan topeng menggunakan sebelah berserabut kulit betik hijau pada jerawat.

Diet betik yang menyokong rawatan dalaman. Gunakan topeng jeruk betik parut dalam cuka seminggu sekali.

Mencairkan betik cuka dengan air dalam nisbah satu hingga 10 dan menggunakannya sebagai pembersih kulit. Merawat kawasan degil cuka pekat betik dengan betik minyak.

Bintik-bintik: letakkan sebelah berserabut kulit dari betik hijau yang matang ke bintik-bintik yang menunggu pudar tompok-tompok.

Kelemumur: Syampu rambut dengan cuka cair betik yang pelbagai dengan jus lemon dan meninggalkan selama 20 minit. Basuh rambut dengan cuka betik cair.

Syampu rambut betik boleh juga didapati di kedai-kedai makanan kesihatan.

Kulit dengan liang-liang yang dibesarkan: Washings atau compress dengan cuka betik cair.

Kulit, kasar: orang asli Amerika rub kulit yang tidak sekata dengan bahagian kulit daripada betik masak yang berserabut.

Kulit, tidak jelas: untuk pembersihan kulit yang mendalam, menggunakan topeng betik yang diikuti oleh aplikasi betik kertas cuka, dicairkan dengan air dalam nisbah satu hingga 10.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *