Manfaat kesihatan atas Berbasikal

Manfaat kesihatan atas Berbasikal

Berbasikal berkembang lebih dan lebih popular di UK selepas kejayaan di Sukan Olimpik London 2012, dan dengan Skim di seluruh negara itu menolak untuk lebih baik Berbasikal laluan sekarang mungkin masa yang tepat untuk melabur dalam Basikal. Bukan sahaja Berbasikal cara terbaik untuk mendapatkan daripada A kepada B, tetapi ia juga hebat untuk kesihatan anda. Berikut adalah manfaat kesihatan atas kami kuda yang Basikal-Semoga mereka menggalakkan anda untuk keluar di jalan raya!

Berbasikal 1) adalah baik untuk sendi anda
Berbasikal sukan impak rendah dan tidak mempunyai kesan merosakkan sama atas lutut anda seperti berjalan. Malah, Berbasikal adalah sebenarnya baik untuk mobiliti sendi pinggul dan lutut.

Berbasikal 2) meningkatkan kecergasan kardiovaskular
Kajian telah menunjukkan bahawa Berbasikal yang kerap boleh mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 50%. Sebab? Kajian menunjukkan bahawa Berbasikal untuk bekerja boleh meningkatkan fungsi sistem kardiovaskular sebanyak 3 hingga 7 peratus.

Berbasikal 3) membantu anda menurunkan berat badan
Berbasikal fikir untuk membakar kira-kira 300 kalori sejam. Dan juga kehilangan lemak anda akan nada sehingga otot-otot di betis, paha dan rantau pelvis anda. Malah, beberapa kajian menunjukkan bahawa boleh Berbasikal yang membantu menyingkirkan yang ditakuti oren peel-selulit.

4) Berbasikal membantu kesihatan mental anda
Senaman sebenarnya ditetapkan oleh pakar perubatan untuk membantu dengan kebimbangan dan kemurungan. Ia juga membantu meningkatkan keyakinan diri dan menghasilkan Endorfin ‘hati’. Dan kerana Berbasikal berlaku di luar, anda akan bernafas dalam udara segar yang boleh membantu mengurangkan tahap stres anda.

5) Ia boleh menjadi sebahagian daripada rutin harian anda
Menunggang basikal dengan mudah dapat dimasukkan ke dalam hidup anda. Dianggarkan 70 peratus daripada semua kereta perjalanan yang kurang daripada 5 km, sama ada yang ke tempat kerja, Kedai-kedai atau lebih ke rumah kawan. Mengapa tidak melihat sama ada anda boleh menggantikan sebahagian daripada perjalanan dengan menaiki basikal?

6) Ia merangsang sistem imun anda
Menurut kajian dari Universiti North Carolina, orang-orang yang Berbasikal selama 30 minit sehari, 5 hari mengambil minggu setengah hari sakit sebanyak sebagai orang-orang yang melakukan senaman kurang. Ia difikirkan bahawa senaman membuatkan sel-sel imun lebih aktif supaya mereka bersedia untuk melawan jangkitan.

7) Berbasikal menjadikan anda kelihatan muda
Saintis percaya bahawa tetap Berbasikal boleh mengurangkan tanda-tanda penuaan dengan menyampaikan oksigen dan nutrien kepada sel-sel kulit yang lebih berkesan dan curahan toksin. Tetapi jangan lupa krim matahari!

8) Berbasikal membina kekuatan
Walaupun ia jelas bahawa Berbasikal meningkatkan kekuatan kaki anda, ia juga membantu menguatkan otot-otot lain dalam tubuh seperti abs anda dan kekuatan anda.

Jadi ada anda mempunyai ia manfaat atas kesihatan anda Berbasikal. Tetapi untuk memastikan anda sentiasa selamat manakala di jalan raya, pastikan anda akan kitted dengan topi keledar Well-pemasangan dan semua peralatan keselamatan seperti lampu dan mencerminkan pakaian. Cara-cara lain untuk kekal selamat termasuk menutup dengan krim Ahd untuk melindungi kulit anda, dan memastikan anda dilindungi untuk fisioterapi peribadi tentang insurans kesihatan anda dalam kes kemalangan dan kecederaan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *