Manfaat kesihatan asparagus

Manfaat kesihatan asparagus

MANFAAT KESIHATAN ASPARAGUS BUDAYA RAKYAT
Cara kembali tahun-tahun awal dalam China, asparagus adalah secara tradisional digunakan sebagai penyejukan terapi untuk tidak henti-henti bronkitis, kesesakan paru-paru dan batuk kering. Aggressions wanita, kecurangan dan masalah haid dikatakan dapat diatasi dengan asparagus. Asparagus adalah cemerlang dalam merawat keasidan yang berpunca daripada pemakanan makanan yang manis, halus dan intoxicating.

Greece juga menyedari manfaat kesihatan asparagus dan tradisinya adalah disyorkan untuk mereka yang mempunyai jangkitan buah pinggang, serta orang-orang yang berlebihan berat badan. Ia juga digunakan dalam ubat-ubatan indigestions, mengurangkan pelbagai ketidakselesaan buah pinggang dan pundi kencing, penyakit sendi dan gout.

Tradisional perubatan permohonan asparagus serta digunakan untuk membaik pulih gagal visi, toothaches dan meringankan kesakitan akibat sengatnya lebah.

ASPARAGUS
Asparagus adalah sayur-sayuran yang berasal dari Eropah, Afrika Utara dan Asia Barat dan kini ditanam di pelbagai tempat di seluruh dunia. Pada zaman awal, asparagus digunakan sebagai sayur-sayuran dan perubatan kerana sifat-sifat diuretik dan rasanya yang tersendiri.

Asparagus adalah sayur-sayuran yang sangat produktif yang sesuai tumbuh di tempat sejuk. Ia hasil 8 hingga 10 paun bagi setiap meter persegi 100. Ia boleh terus menjadi produktif selagi ia dijaga dan dengan iklim yang sesuai untuk 15 hingga 25 tahun. Penanaman asparagus memerlukan 3 tahun sebelum dituai awal yang

Kepentingan pemakanan setiap 100g
• Kalori 25.4g
• Protein: 2.2g
• Lemak: 0.12g
• Karbohidrat: 3.88g
• Air: 93.22g
• Serat: 2.1g

Lembing hijau yang plump daripada asparagus berair dan tender dan dianggapkan sebagai makanan itu dalam masa yang awal. Asparagus menyerah di California pada Februari tetapi adalah biasanya bermula dari April hingga Mei. Midwest meluas musim yang semakin meningkat untuk bulan Julai.

MANFAAT KESIHATAN YANG ANALITIS
Sebagai saintifik dikaji, asparagus beruang manfaat-manfaat kesihatan yang berikut:

• Menggalakkan kesihatan jantung betul. Asid folik mempunyai terbaik untuk menggalakkan dan mempromosikan betul dan tepat prestasi dalam kardiovaskular dan meningkatkan kesihatan.
• Diuretik semulajadi. Sebagai asas untuk keselesaan kalium yang dicampur dengan yang asparagines asid amino aktif, menawarkan asparagus kesan diuretik yang.
• Makanan untuk kesihatan Flora usus. Inulin, satu borang khas karbohidrat bahawa seseorang individu tidak dapat mencerna yang mengandungi dalam asparagus. Pemakanan yang mempunyai kuantiti yang unggul inulin, pertumbuhan dan prestasi bakteria mesra seperti Bifidobacteria dan Lactobacili meningkat.
• Yang lahir disebabkan combatant. Termasuk asparagus dalam diet harian wanita yang mengandung, membantu menggalakkan bayi yang sempurna dan penyampaian yang betul.

ASPARAGUS MAKANAN TAMBAHAN

MEMBERSIHKAN KENCING MUKTAMAD
Membersihkan kencing muktamad oleh rahsia alam semula jadi merangkumi campuran herba dan tumbuh-tumbuhan untuk membersih dan menguatkan saluran kencing keseluruhan, termasuk buah pinggang, pundi kencing dan uretra yang tepat.

EKSTRAK ASPARAGUS
Untuk kesihatan saluran kencing betul, ekstrak asparagus adalah salah satu daripada bahan-bahan herba yang unggul. Ekstrak asparagus adalah detoxifier yang mujarab yang pemakanan menyokong fungsi saluran kencing. Mengandungi 4% di perkarangan utama asparagus-asparagosides.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *