Manfaat kesihatan Amazing Fucoidan di Limu Moui

Manfaat kesihatan Amazing Fucoidan di Limu Moui

Asal Limu adalah minuman lazat yang mengandungi 83 peratus dibentuk limu Malay, jenis coklat rumpai laut yang kaya dengan vitamin, mineral, antioksidan dan nutrien lain yang bermanfaat. Salah satu komponen utama limu Malay adalah sebatian yang dipanggil fucoidan, yang telah menjadi subjek kajian penyelidikan lebih 760 membuktikan faedah kesihatan yang mengagumkan.

Banyak kajian-kajian ini disiasat fucoidan dan kesan anti-kanser yang kuat. Ia telah ditunjukkan untuk menghalang pertumbuhan tumor dan mencegah metastasis atau barah dari satu bahagian badan yang lain. Fucoidan walaupun telah dijumpai untuk mendorong apoptosis dalam sel-sel kanser – bererti bahawa ia menyebabkan sel-sel yang mati. Kajian ini telah menunjukkan kesan-kesan berfaedah fucoidan di dalam pergaduhan pelbagai jenis kanser, termasuk lymphona, kanser paru-paru dan kanser kelenjar dan tisu-tisu penghubung.

Manfaat Fucoidan, menjangkau baik hanya kanser, walaupun. Ia telah ditemui untuk menyokong dan meningkatkan fungsi sistem imun secara umum; Malah, ia adalah hampir sama dalam pembinaan molekul susu badan manusia, yang dikenali untuk memberi sokongan imun yang sangat baik.

Orang-orang yang telah menggunakan laporan asal Limu pelbagai manfaat, termasuk meningkatkan tenaga, tidur yang lebih tenang, memperbaiki pergerakan sendi, walaupun peningkatan kesihatan kulit mereka.

Sekurang-kurangnya seorang doktor telah melaporkan peningkatan ketara pesakit disyorkan fucoidan. Md Jepun yang telah dikesan 550 pesakit tersebut, dan melaporkan bahawa kebanyakan mereka telah sembuh sepenuhnya dari pelbagai bentuk kanser dalam beberapa bulan. Pesakit kencing manis beliau melihat mereka gula darah dan tekanan darah yang berkurangan ke tahap biasa, dan pesakit dengan sejarah panjang daripada artritis reumatoid adalah gejala yang percuma selepas menggunakan fucoidan selama lima bulan.

Akhirnya, Beginilah penyelidik satu apa terpaksa berkata:

“Pada pendapat saya, saya ada di tangan saya penemuan kesihatan terbesar masa kita, malah mengatasi penemuan penisilin dan antibiotik. Pendapat saya berasal dari pengalaman saya sendiri meningkatkan kesihatan dengan asal Limu serta pengalaman positif yang dramatik lebih seratus orang-orang yang dengan siapa saya telah berkongsi ia.”

-Thomas F. Bailey, Ph.D

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *