Manfaat jus lobak merah – kulit buatan sendiri penjagaan

Manfaat jus lobak merah – kulit buatan sendiri penjagaan

Terdapat banyak manfaat jus lobak merah bagi badan, termasuk kulit. Lobak merah mengandungi vitamin, mineral dan nutrien untuk kesihatan secara keseluruhan. Jus tidak hanya digunakan untuk kegunaan, ia dibuat untuk membuat sabun buatan sendiri! Ia didapati dalam kebanyakan produk penjagaan kulit yang komersial dan buatan sendiri.

Manfaat kesihatan:

Lobak merah mengandungi vitamin A dalam bentuk Beta-karotena. Minum jus lobak merah boleh membantu mengekalkan visi yang baik, meningkatkan imuniti badan, mengeluarkan indigestible gentian, membantu dalam pencegahan kanser, penyakit jantung dan angin ahmar. Ia mengandungi gula semulajadi, jadi orang-orang yang kencing manis ingin minum jumlah yang sedikit.

Jus ini mungkin menarik, bagi sesetengah orang, minum dengan sendirinya, jadi Tambah atau mencampurkannya dengan jus buah-buahan lain untuk meningkatkan rasa buah. Dengan berbuat demikian, anda akan menambah nutrien untuk minuman anda! Menimbangkan gabungan lazat seperti: lobak merah dan pisang, lobak merah dan nenas, lobak merah dan oren, lobak merah dan mangga atau lobak merah dan beri hitam. Menggunakan jus yang diperbuat daripada buah-buahan segar atau sayur-sayuran, daripada jenis botol, memaksimumkan faedah-faedah kesihatan secara keseluruhan. Harian segelas jus lobak merah, (8 oz.), boleh membuat satu perbezaan yang menyihatkan! Badan akan menyerap minum lebih daripada jumlah ini.

Manfaat penjagaan kulit:

Jus lobak merah boleh menawarkan penjagaan kulit semula jadi yang indah. Faedah-faedah daripada vitamin A dan C adalah kesihatan kulit. Vitamin A adalah penting untuk pertumbuhan tisu badan. Ia menyediakan manfaat antioksidan, menyerang radikal bebas yang boleh menyebabkan kedutan pra-matang, eczema, dermatitis dan ruam. Antioksidan yang boleh bertindak sebagai sunblock yang semulajadi dan membantu penyembuhan sunburns. Faedah vitamin c membantu meningkatkan keanjalan kulit, dengan pengeluaran kolagen. Jus ini membantu meningkatkan nada kulit tidak sekata, menghalang parut, menggiat semula kulit, membantu menghilangkan bintik hitam, menyediakan bantuan jerawat, mempunyai sifat anti-radang, menggalakkan kulit licin, lembut dan lembut.

Jus segar mengandungi nutrien kesihatan lain: manfaat vitamin K, asid folik, mangan, B6, asid panthenic, kalium, besi dan tembaga. Apabila minum dengan air, ia mengekalkan badan dan kulit serta terhidrat. Hanya berhati-hati dan Jangan minum terlalu banyak jus lobak merah. Ia boleh, buat sementara waktu, bertukar kulit anda warna yellowish orange. Ia didapati dalam kebanyakan produk penjagaan kulit yang komersial dan buatan sendiri: sabun, menghadapi krim, losyen dan sebagainya.

Membuat sabun buatan sendiri:

Oleh kerana jus lobak merah menawarkan manfaat penjagaan kulit yang indah itu, ia digunakan sebagai sabun yang membuat minyak. Sabun susu kambing mengandungi asid alpha-hydroxy dan lemak mentega yang kaya yang memberi kelembapan kepada kulit. Apabila membuat sabun buatan sendiri, seperti kambing susu sabun, anda boleh menambah jus ini dengan banyak kulit lain menyuburkan minyak. Untuk memberikan anda sabun warna oren yang indah, gantikan jus lobak merah air dalam nisbah 1:1. Sabun, ia akan membosankan dari masa ke masa, tetapi memberikan rupa yang cantik dan segar, siap sabun buatan sendiri. Menimbang adunan kambing susu, comfrey dan lobak merah jus untuk sebuah bar sabun yang bagus. Kombinasi semulajadi sabun lain merupakan gabungan lobak merah, buttermilk, madu dan minyak avokado.

Mempertimbangkan minum jus lobak merah, dijadikan daripada lobak merah segar, pengambilan harian. Selain itu, pertimbangkan untuk menggunakan produk-produk kecantikan yang komersil atau buatan sendiri yang dibuat dengan jus ini. Jus lobak merah menawarkan manfaat vitamin A dan vitamin C yang baik serta lain-lain nutrien, keseluruhan, kesihatan badan dan kulit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *