Manfaat herba Cina dan Akupunktur Sydney

Manfaat herba Cina dan Akupunktur Sydney

Semua orang menikmati urutan setiap sekarang dan kemudian. Walau bagaimanapun, beberapa teknik urut boleh Manfaatkan kesihatan anda dengan cara yang positif, termasuk membantu dalam gangguan psikologi seperti Insomnia, kemurungan, kebimbangan, dan walaupun penyakit Parkinson. Penggunaan herba Cina dan Akupunktur Sydney boleh mendapat manfaat anda dengan ketara. Teknik urutan yang kuat ini telah diamalkan selama berabad-abad. Cina purba percaya bahawa teknik urut membuka kawasan-kawasan badan yang menjadi disekat menyebabkan kesakitan, ketidakselesaan dan penyakit lain. Melawat herba Cina dan mendapatkan teknik Akupunktur di Sydney boleh membantu meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan.

Tuina dilafazkan (Twee Na) adalah teknik urut Cina yang menyediakan pesakit dalam rawatan beberapa penyakit biasa. Selama bertahun-tahun, teknik ini digunakan untuk menggalakkan kesihatan yang baik dan penyembuhan. Teknik ini juga dikenali sebagai akutekanan. Ia melibatkan penggunaan tekanan yang ditambah kepada perkara utama di dalam badan untuk merangsang aliran semulajadi badan. Ini boleh membantu membantu dalam penyembuhan memproses dan membawa balik baki.

Terdapat beberapa faedah dengan penggunaan Tuina yang pertama yang digunakan dalam Dinasti Ming pada 2300 SM untuk membantu dalam penyembuhan bagi penyakit seperti Insomnia, kebimbangan, kemurungan, sakit kepala dan masalah pencernaan & haid. Sejak itu, Tuina yang telah kini telah juga dilabel akutekanan berdasarkan teknik yang. Berikut adalah beberapa faedah menggunakan Tuina Cina pemulihan urut sebagai rawatan.

Terdapat faedah untuk pengurangan stres, dan meningkatkan ketegangan sakit kepala. Tuina meningkatkan aliran dan peredaran kepada badan. Faedah-faedah lain termasuk meningkatkan tenaga dan melegakan keletihan. Manakala Perkhidmatan Urutan Tuina melegakan fikiran dia ia memperbaiki corak tidur dan meningkatkan stamina dalam pesakit juga. Melegakan kesakitan otot, sendi, dan haid adalah besar manfaat daripada Tuina juga.

Walaupun ini hanya beberapa faedah Tuina Cina urut, atau akutekanan rawatan telah menunjukkan hasil dalam sedikit beberapa rawatan. Peningkatan faedah yang mungkin dengan rawatan tambahan seperti ubat-ubat herba, dan lain-lain rawatan seperti Akupunktur.

Rawatan biasanya mengambil kira-kira sejam untuk melaksanakan dan ia boleh dilakukan kedua-dua dengan pakaian atau mematikan. Tujuan rawatan adalah untuk mencari kawasan badan di bawah paksaan kebanyakan. Penggunaan teknik-teknik urutan Tuina dijangka kehilangan aliran tenaga yang bergerak melalui badan anda. Apabila aliran mantap badan boleh semulajadi pulih dengan sendirinya.

Ingat bahawa ia adalah penting bagi anda untuk mengekalkan aliran tenaga sihat dan berehat ke dalam hidup anda untuk kekal sihat. Tuina memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan badan yang dilaksanakan melalui kebanyakan tekanan yang berbeza untuk setiap pelanggan. Pada permulaan rawatan pengamal akan bertanya beberapa soalan mengenai anda sejarah kesihatan yang lepas untuk memahami apa yang membawa anda ke titik ini dan bagaimana anda terbaik akan mendapat manfaat daripada rawatan. Pengamal-pengamal banyak menawarkan rawatan dalam seni akutekanan dan Akupunktur namun bijak untuk melakukan sedikit penyelidikan untuk memastikan anda tahu perbezaannya.

Mengetahui Bilakah badan anda adalah di bawah paksaan adalah sesuatu yang kita semua merasa dan memahami. Membolehkan ahli terapi Tuina atau herba yang bersenam kinks anda melalui Perkhidmatan Urutan dan akutekanan boleh memberi manfaat kepada anda dalam cara yang anda mungkin tidak bayangkan. Mengambil langkah ke arah kesihatan yang lebih baik dan mencubanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *