Manfaat daripada jurnal latihan yang baik

Manfaat daripada jurnal latihan yang baik

Kebanyakan daripada kita telah dilatih pada satu bahagian dalam kehidupan kita. Kemungkinannya adalah, jika anda pernah mengambil latihan anda serius anda telah digunakan dalam latihan jurnal atau log latihan.

Perbezaan utama di antara latihan jurnal dan log latihan, adalah apa yang anda dokumen mereka selepas setiap senaman atau hari, dan lain-lain. Jurnal latihan akan hal itu. Mereka adalah lebih daripada jurnal log. Mereka biasanya akan merangkumi perkara-perkara seperti kesihatan mental dan bagaimana anda berasa sepanjang hari atau senaman anda. Mereka boleh mencapai sedikit ke dalam beberapa maklumat statistik tetapi ini biasanya disimpan untuk log latihan.

Log latihan secara amnya dicipta untuk menutup beberapa template. Sebagai contoh. Setiap hari anda mengisi borang yang mempunyai medan yang sama. Perkara-perkara seperti berat badan semasa senaman harian, maklumat diet, Adakah semua perkara-perkara yang boleh dimasukkan ke dalam latihan Log pada asas harian.

Saya tidak akan mengesyorkan semua laluan satu atau semua yang lain, jurnal dan log adalah penting untuk mengekalkan sejarah masa lalu anda dengan berkesan. Saya dapati melalui pengalaman dan bahawa demi kemudahan yang bagus mempunyai dua digabungkan bersama-sama dalam beberapa cara. Cara ini adalah lebih mudah untuk diingati untuk melakukan kedua-duanya.

Manfaat daripada rakaman anda trainingThe nombor satu manfaat recoding latihan anda adalah untuk mempunyai sejarah yang terperinci untuk melihat kembali pada. Ini boleh menjadi amat berguna dalam perancangan. Sebagai contoh untuk memikirkan apa yang telah bekerja untuk anda dan apa yang tidak. Ianya sangat berguna untuk memikirkan sebab-sebab kecederaan atau untuk kelesuan.

Anda pernah duduk dan cuba untuk merancang latihan dengan apa-apa untuk bekerja dengan? Jika anda mempunyai sesuatu untuk melihat kembali atas satu huraian yang terperinci apa yang anda telah lakukan ke atas beberapa minggu yang lalu mudah merancang ke hadapan, dan berkesan meningkatkan intensiti senaman anda, dan lain-lain untuk meningkatkan untuk masa depan.

Jurnal terperinci memang juga benar-benar mempunyai hanya untuk kegunaan peribadi, dan dapat melihat kembali pada bulan yang lalu dan tahun yang lalu, untuk mengingati akaun yang berbeza.

Sila juga boleh dicetak semula artikel ini selagi anda menyimpan biografi kapsyen dan penulis berikut dalam kebijaksanaan dengan semua hyperlink.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *