Mamogram yang disimpan hidup saya

Mamogram yang disimpan hidup saya

Jadi, sudah dua tahun. Saya sebutkan tahun lepas dalam ruangan ini bahawa mamogram yang menyelamatkan hidup saya. Saya berterima kasih! Yang akan berfikir saya memerlukan mamogram nyawa (Khas X-ray payu dara yang boleh mengesan kanser)? Saya tinggal yang sihat kehidupan tidak salai, tidak pernah dalam darah, berhati-hati dengan diet saya, dan telah menyebabkan gaya hidup aktif. Mujurlah, sejak saya bertukar 40, aku tetap pemeriksaan untuk kanser payudara. Ia menyelamatkan hidup saya.

Pada 50, saya mempunyai mamogram yang mencurigakan, maka biopsy jarum, yang menunjukkan kanser agresif, kecil kecil saya payudara supaya ia telah dialih keluar oleh biopsy itu sendiri. Saya hanya perlu mempunyai sedikit tisu yang dikeluarkan, yang mengesahkan ia tidak merebak. Kerana saya telah ditangkap lebih awal, saya tanpa kanser.

Jika anda seorang wanita lebih daripada 40, sila dapatkan mamogram untuk Tahunan. Jika anda tidak mampu satu, panggilan dalam negara Jabatan Perkhidmatan Kesihatan di (800) 511-2300. Ia adalah hidup anda. Mesej dari California Kesihatan komunikasi kerjasama ini, disokong oleh Oliver dan Amanah kebajikan Jennie Donaldson.

FAKTA: Kajian di The New England Journal of Medicine mendapati bahawa mammograms yang menyumbang kepada penurunan sebanyak 24 peratus kematian akibat kanser payudara di antara tahun 1990 dan 2000.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *