Mama, saya berasa sakit dan menyakitkan kulit saya

Mama, saya berasa sakit dan menyakitkan kulit saya

Pendedahan kepada matahari adalah dikaitkan dengan semua jenis kanser kulit, tetapi jenis kanser kulit yang paling biasa adalah kanser penyakit kulit. Kerap sunburns teruk dan pendedahan matahari yang kuat di zaman kanak-kanak meningkatkan risiko kanser kulit sel basal. Kanser sel basal kulit biasanya muncul di kawasan-kawasan yang terdedah dengan matahari, yang biasanya muka dan leher, tetapi juga pada but dan kaki. Hakikat bahawa ia adalah menunjukkan remaja dan orang-orang dalam lingkungan 20an merupakan kebimbangan yang besar untuk dermatologi. Insiden kanser sel basal kulit di Amerika Utara akan naik sebanyak 10% setahun.

Memohon perlindungan matahari krim setengah jam sebelum kanak-kanak atau bayi anda pergi ke luar dan memohon semula ia kerap, terutamanya selepas mereka telah telah renang atau mendapat basah. Juga, gunakan produk dengan matahari faktor perlindungan (SPF) sekurang-kurangnya 30. Produk dengan SPFs 60 menawarkan perlindungan yang lebih besar tetapi ia tidak bermaksud anak anda dengan selamat boleh menghabiskan empat kali lebih panjang di bawah matahari. Skrin matahari mengurangkan kerosakan yang dilakukan oleh sinar matahari tetapi mereka tidak menghalang mereka sepenuhnya. Anda dan anak-anak anda perlu masih perlindungan sehingga dengan pakaian dan mendapatkan naungan pada hari yang paling hangat.

Apabila terdapat tiada naungan, pakaian anak-anak anda dalam pakaian longgar-pemasangan dan berikan mereka luas brimmed topi dan cermin mata hitam berkualiti baik. Kulit lebih banyak yang ditutup dengan pakaian, lebih baik. Cari bahan-bahan dengan yang ketat tenunan, kerana mereka adalah terbaik pada menyekat sinar ultraviolet yang berbahaya. Ibu bapa harus sedar bahawa apabila pakaian basah ia halves perlindungan yang diberikan oleh bahan.

Petua untuk ingat sebelum pergi ke matahari:

* Had masa di bawah matahari antara 10:00 pagi hingga 4:00 petang.

* Gunakan pelindung matahari setiap jam setengah. SPF 30 atau lebih dan pastikan ia tidak telah luput.

* Ingat tompok-tompok ini; leher, puncak chin kaki dan belakang tangan.

* Membawa beberapa jenis Jeli petroleum untuk melindungi mereka.

* Membawa topi dan cermin mata hitam untuk seluruh keluarga. Memastikan mereka berguna sepanjang tahun.

Beberapa petua tentang bagaimana untuk mengelakkan perjuangan dengan anak-anak anda menggunakan pelindung matahari:

* Beritahu anak anda bahawa pelindung matahari adalah solek khas atau cat yang dibuat hanya untuk mereka.

* Cuba semua jenis untuk sunscreens seperti buih, gel dan semburan.

* Biarkan anak anda menggunakannya sendiri dan kemudian pergi ke atas diri anda.

* Dapatkan yang jenama mesra kanak-kanak yang mereka mengenal pasti, seperti watak kartun, dan lain-lain.

Ia adalah penting bahawa ibu bapa mengubah sikap mereka mengenai menghabiskan masa dalam matahari, dan di mana lebih baik untuk memulakan berbanding dengan bayi dan kanak-kanak mereka. Sentiasa menyemak anda dan kulit anak anda, dan hubungi doktor anda jika anda perasan sebarang perubahan warna yang tidak teratur dalam kulit. Ia adalah penting bahawa kanak-kanak diajar jenis maklumat ini apabila mereka muda, kerana pada usia itu mereka memilih sehingga dengan mudah dan ia menjadi sifat kedua. Kanak-kanak perlu digunakan untuk memakai perlindungan matahari, ia adalah penting sebagai makan dan memberus gigi mereka. Ingat bahawa selaran matahari yang boleh merosakkan menyeronokkan hari matahari, tetapi kesannya yang negatif boleh bertahan seumur hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *