Maklumat tentang tiga jenis kosmetik pergigian: Veneers, topi, dan implan

Maklumat tentang tiga jenis kosmetik pergigian: Veneers, topi, dan implan

Setiap tahun, orang-orang yang lebih dan lebih memilih untuk memperbaiki senyuman mereka melalui Pergigian kosmetik. Teknik-teknik yang moden dan pergigian membuat ia sangat mungkin bagi hanya kira-kira semua orang untuk memiliki sebuah senyuman yang sempurna. Doktor gigi anda boleh menjadikan gigi anda retak, discolored dan juga hilang senyum gaya selebriti.

Anda dengan selamat boleh wager bahawa hampir setiap pelakon dan pelakon pasti telah membeli kosmetik pergigian kerja pada beberapa titik dalam kerjaya mereka (masa depan anda akan diserap dalam tayangan televisyen, Lihatlah sebenar dekat mana-mana pelakon senyuman; gigi beliau akan sempurna). Walaupun anda boleh memilih dari berpuluh-puluh prosedur berbeza, artikel ini akan menumpukan hanya tiga jenis prosedur: implan, veneers dan Mahkota.

Veneers adalah kepingan nipis porselin atau plastik yang kekal akan melekat pada bahagian depan gigi anda. Untuk memasang veneers, anda mesti melawat doktor gigi anda sekurang-kurangnya tiga masa yang berlainan.

Apabila anda mempunyai kunjungan awal, doktor gigi anda akan menganalisis struktur muka anda, gigi dan kehendak peribadi anda untuk senyuman lebih baik. Sebaik sahaja doktor gigi anda mempunyai maklumat tersebut, dia akan kemudian membuat keputusan dan memilih jenis veneers yang akan memenuhi keperluan anda.

Langkah kedua tidak buruk apabila ia seolah-olah: doktor gigi anda mesti mencukur nipis lapisan enamel gigi anda. Doktor gigi anda akan kemudian sesuai dengan anda dengan satu set sementara veneers manakala makmal pergigian kraf anda orang-orang yang kekal. Selepas makmal pergigian kraf dan penghantaran peribadi anda set veneers, anda akan perlu untuk melawat doktor gigi lagi. Dia akan memasang veneers tetap anda. Selepas itu Lawatan pergigian yang terakhir, anda akan meninggalkan pejabat mereka dengan senyuman yang baru! Berapa lama anda veneers akan berlangsung? Sepuluh ke lima belas tahun jika anda menjaga mereka.

Penyelesaian yang terbaik bagi gigi yang hilang adalah untuk implan. Mana-mana doktor gigi akan memaklumkan kepada anda bahawa mereka adalah kaedah yang paling tahan lama, kekal bagi kerja-kerja pergigian yang boleh dilakukan untuk menggantikan gigi yang hilang. Kadar kejayaan untuk prosedur implan yang terletak kira-kira 95%. Implant pembedahan memerlukan masa yang agak lama dari awal hingga akhir; secara purata, mereka perlu mana-mana tiga hingga enam bulan untuk prosedur lengkap. Langkah yang pertama, walaupun bunyinya menakutkan, adalah wajib: doktor gigi anda akan pembedahan menggerudi lubang ke dalam tulang rahang anda betul-betul di mana yang hilang gigi (atau gigi) terletak. Lubang ini dipanggil “lubang perintis”.

Selepas lubang perintis implan telah telah berjaya drilled, doktor gigi anda kemudian akan bekerja pada memperluaskan lubang supaya ia dapat memegang skru implant baru anda. Hanya selepas lubang telah meningkat kepada lebar betul, doktor gigi anda akan memasukkan anda implan skru. Selepas implan di tempat yang betul, doktor gigi anda akan meletakkan penutup pelindung di atasnya.

Seterusnya diperlukan langkah daripada alam doktor gigi anda kawalan: ia dipanggil “osseointegration”. Tulang anda akan berkembang sekitar implan baru dan tegas berlabuh di situ. Langkah yang terakhir bagi pemasangan berjaya implan yang adalah untuk membuang topi dan memasang crown yang kekal di situ. Selepas anda crown baru melekat implan skru, prosedur implan selesai. Implan yang telah dipasang dengan betul boleh bertahan tiga puluh tahun atau lebih, sementara hayat jambatan dan veneers hanya sepuluh tahun.

Mahkota (kadang-kadang dipanggil caps) akan apa-apa tetapi tetap topi teracu seperti gigi yang sebenar. Ia adalah tetap di tempat langsung di atas gigi anda yang sebenar. Ia dibuat daripada pelbagai bahan-bahan: logam, damar, seramik dan porselin.

Bergantung kepada betul-betul di mulut anda mana Mahkota, doktor gigi anda akhirnya akan menentukan jenis bahan yang sesuai dengan keperluan anda. Untuk memasang crown yang betul, doktor gigi anda mesti mengisar turun ketara lapisan enamel dari gigi anda. Sebaik sahaja gigi lama anda menyerupai mengenai pusingan, doktor gigi anda kemudian akan simen Mahkota anda baru ke dalam jawatan. Melainkan anda crown baru dibuat sepenuhnya daripada logam, ia akan menjadi satu perlawanan yang jika tidak serupa untuk gigi tinggal. Jika diambil betul penjagaan, Mahkota sepatutnya berlangsung antara sepuluh hingga lima belas tahun.

Prosedur-prosedur yang dibincangkan di atas akan meningkat popular kerana masa yang berlalu. Terus mara ke teknologi depan ke hadapan dengan pesat setiap tahun. Dan tempahan bahan yang digunakan dalam kosmetik adalah jauh berbanding sebatian yang lebih tua. Jika anda ingin untuk memperindah senyuman anda, anda harus mempunyai sebuah rundingan dengan doktor gigi bandar untuk membincangkan matlamat senyuman anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *