Maklumat tentang insurans kesihatan untuk menjaga perbelanjaan anda ke bawah

Maklumat tentang insurans kesihatan untuk menjaga perbelanjaan anda ke bawah

Pembeli penjagaan kesihatan perlindungan sering membayar terlalu banyak untuk perlindungan kerana mereka memegang salah tanggapan umum. Tidak memahami apabila Kumpulan insurans adalah lebih baik daripada perlindungan kesihatan individu dan apabila ianya tidak, membuat pilihan yang buruk tentang liputan penjagaan kesihatan yang rendah boleh ditolak dan gagal untuk memahami peranan ejen insurans boleh menjadi mahal.
Jika anda pernah membeli sebuah kereta yang anda mungkin belajar bahawa yang jika anda melabur lebih banyak usaha penyelidikan Perodua, akhirnya mendapati diri anda membelanjakan duit untuk auto anda. Liputan penjagaan kesihatan adalah tidak berbeza. Mempunyai kefahaman yang baik tentang perlindungan perubatan boleh membantu anda menjatuhkan perbelanjaan anda.
Kumpulan Perubatan insurans adalah sering. tetapi tidak semestinya, lebih baik daripada perlindungan perubatan keluarga. Kerap kali ia adalah satu dasar yang lebih mahal dengan faedah-faedah yang lebih rendah. Selalunya kontrak anda boleh dilindungi oleh anda sendiri adalah lebih baik kedua-duanya berdasarkan harga tetapi juga berdasarkan faedah.
Polisi insurans kesihatan bukan Kumpulan yang anda boleh membeli tanpa pekerja adalah biasanya better-priced dan mempunyai faedah yang lebih baik bagi orang-orang yang sihat. Ini adalah kerana syarikat-syarikat insurans perubatan boleh menafikan perlindungan kepada orang-orang yang mempunyai syarat-syarat yang sedia untuk jenis pelan-pelan. Ini bermakna bahawa syarikat insurans mempunyai perbelanjaan yang lebih rendah berkaitan dengan polisi-polisi bukan-Kumpulan. Pengguna membayar kurang untuk mereka.
Membeli satu kontrak anda sendiri boleh memberi anda lebih banyak pilihan. Jika anda tidak berpuas hati dengan pilihan yang ditawarkan melalui pelan perlindungan perubatan Kumpulan majikan anda, pelan individu yang mungkin tersedia yang mempunyai faedah-faedah yang anda mahu.
Membeli polisi insurans penjagaan kesihatan boleh ditolak rendah atau zeo sering adalah satu kesilapan yang mahal. Polisi-polisi insurans perubatan yang telah tiada deduktibel adalah biasanya sangat mahal.
Mereka kadang-kadang menawarkan perlindungan yang lebih baik daripada rancangan potongan tinggi tetapi kadang-kadang dalam kontrak pemasaran adalah mengelirukan. Deduktibel tidak hanya kos saham. Anda mungkin mempunyai potongan rendah polisi, tetapi coinsurance yang tinggi atau copayments yang tinggi. Anda boleh membayar beribu-ribu ringgit dalam kos saham polisi insurans kesihatan 0 boleh ditolak.
Dasar-dasar boleh ditolak yang tinggi, di sisi lain, yang biasanya jauh lebih berpatutan dan biasanya akan mempunyai tahap perlindungan untuk pembedahan dan penyakit-penyakit utama yang sama. Kebanyakan faedah-faedah yang anda akan terima di hospital untuk tempoh kemasukan yang panjang mungkin akan sama sama ada anda memilih dasar boleh ditolak rendah atau tinggi pelan boleh ditolak.
Yang berkenaan mengenai yuran-yuran broker insurans juga boleh menyebabkan anda untuk membayar lebih daripada apa yang anda perlu. Ejen insurans penjagaan kesihatan tidak dibenarkan untuk mengenakan sebarang bayaran. Mereka akan dibayar oleh syarikat insurans kerana ejen merendahkan perbelanjaan pembawa insurans dengan mengurangkan apa yang mereka perlu membayar untuk mengiklan dan perbelanjaan yang berkaitan dengan pekerja mereka.
Ejen insurans kesihatan yang boleh meningkatkan pengalaman membeli-belah anda dengan memberi anda nasihat yang lebih benar tentang pembawa insurans yang berbeza. Dia boleh juga menjimatkan banyak masa dengan memberikan anda harga dan maklumat untuk dasar dari beberapa syarikat semua sekali gus.
Mengetahui lebih tentang kumpulan insurans perubatan, pilihan yang boleh ditolak dan peranan broker insurans kesihatan yang boleh menjimatkan masa dan wang. Belajar lebih lanjut tentang insurans kesihatan boleh menyebabkan anda mendapatkan kontrak yang lebih murah yang lebih baik untuk keperluan anda dan keperluan insurans kesihatan keluarga anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *