Maklumat kardiovaskular – menarik fakta dan penyelesaian

Maklumat kardiovaskular – menarik fakta dan penyelesaian

Berita baik adalah bahawa maklumat kardiovaskular seolah-olah akan memberitahu kita bahawa buat pertama kalinya dalam sejarah kadar kematian daripada penyakit jantung sudah mula jatuh. Malah maklumat kardiovaskular yang terbaru menunjukkan kadar kematian Tahunan akibat penyakit arteri koronari dari tahun 1996 ke 2006 menurun sebanyak 36.4 peratus dan kadar kematian sebenar yang menjatuhkan 21.9 peratus. Walaupun nombor-nombor ini sememangnya mengagumkan kita tidak kehilangan tapak hakikat bahawa serangan jantung masih berlaku setiap 3 saat di Amerika Syarikat, kebanyakan orang-orang yang berlaku di awal pagi apabila sebagai platlet dalam darah adalah terutamanya melekit dan terdedah kepada bentuk beku. Tetapi itupun boleh mengubah agak bergantung kepada sama ada atau tidak orang yang dihidupkan dengan rejim aspirin harian atau mengambil beberapa jenis lain darah yang nipis seperti ikan minyak atau preskripsi darah pencair, seperti orang-orang yang sering ditetapkan untuk tekanan darah tinggi.

Sekarang, penyakit jantung adalah penyakit nombor dua Tempahan maut hanya mengatasi oleh kanser. Walaupun penambahbaikan dalam tahun-tahun kebelakangan ramai kardiologi takut bahawa penyakit jantung adalah posisi yang sesuai untuk mendapatkan kembali tempat yang atas kategori penyakit Tempahan maut kerana semasa wabak obesiti, dalam kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak, yang seolah-olah akan menyapu bukan sahaja di Amerika tetapi seluruh dunia.

Obesiti adalah diklasifikasikan sebagai mempunyai berat badan 20 peratus lebih daripada berat badan idea anda, dan menyumbang kepada faktor-faktor risiko kardiovaskular yang pelbagai termasuk tekanan darah tinggi, kencing manis dan tidak aktif. Ketiga-tiga ini jatuh ke dalam kategori berisiko tinggi untuk menyumbang kepada penyakit arteri koronari.

Sedikit lagi maklumat kardiovaskular yang menarik adalah bahawa deposit plak dalam arteri yang selalunya bermula di zaman kanak-kanak. Jadi bagi orang-orang kita yang tinggal pada anjing Panas, hamburger, makanan goreng dan Aiskrim seperti kanak-kanak peluang kami berjalan sekitar dengan sekurang-kurangnya beberapa aliran darah mengurangkan plak arteri dan meletakkan tekanan pada hati kita untuk bekerja lebih keras dan lebih cepat untuk bersaing dengan permintaan.

Bagaimana pula dengan kardiovaskular maklumat mengenai penawar semula jadi?

Menurut kajian yang dijalankan di Universiti Texas di Houston pemeriksaan herba Cina yang mendapati bahawa kebanyakan herba ini mengandungi satu sifat-sifat penyembuhan. Bahan yang seolah-olah bertanggungjawab untuk sebahagian besar manfaat adalah nitrik oksida. Nitrik oksida telah ditunjukkan kepada tekanan darah yang lebih rendah dengan santai atau mengembangkan saluran darah yang besar. Hasil meningkat darah aliran ke tengah-tengah.

Kajian-kajian lain yang bebas telah menemui bahan-bahan semulajadi lain yang berguna untuk kesihatan jantung dan arteri yang juga termasuk suplemen minyak ikan omega 3, bawang putih, biji Labu, dan pelbagai derivatif semulajadi yang ditunjukkan untuk mengurangkan kolesterol darah seperti policosanol, dan stanols loji dan gelatine.

Kesimpulannya, penyakit jantung dan arteri masih merupakan masalah yang serius yang memberi kesan kepada hampir 70 juta rakyat Amerika. Beberapa tahu mereka yang mempunyai penyakit jantung manakala yang lain tidak. Berita baik adalah bahawa kekal aktif, Makan diet rendah lemak tepu, berkata tidak kepada Rokok, mengekalkan tekanan darah di bawah kawalan, kehilangan orang-orang pound tambahan beberapa, dan melaksanakan pengurangan kolesterol asli tambahan atau ubat-ubatan preskripsi jika perlu anda boleh secara mendadak meningkatkan besar peluang anda mengelakkan peristiwa koronari yang serius. Di samping itu, dengan kualiti dan kuantiti maklumat kardiovaskular meneruskan memberi petunjuk yang kita akan dapat membuat pilihan yang lebih bijak dalam pertempuran orang kita sendiri terhadap jantung dan arteri berkaitan penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *