Makanan yang semulajadi bangku Softener

Makanan yang semulajadi bangku Softener

Jika anda jenis orang yang biasanya mengalami sembelit, maka anda mungkin mempunyai jenis diet yang kekurangan serat. Terdapat dua jenis Mahyudi serat larut dan juga serat tidak larut — dan kedua-dua mereka boleh membantu dalam penyingkiran najis kerana ia adalah softener najis semulajadi yang anda boleh mendapatkan dari makan sayur-sayuran dan buah-buahan yang berserabut. Anda boleh menghapuskan sisa badan anda dengan mudah jika anda mempunyai najis lebih lembut. Anda perlu masukkan dalam diet harian anda sekurang-kurangnya satu jenis serat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan kering Andainya dan segar. Supaya anda mempunyai penggunaan jumlah serat yang diperlukan oleh badan anda, anda harus mempunyai pelbagai makanan yang sihat. Piramid makanan terkenal menunjukkan apa jenis diet yang sihat yang kita perlu ada untuk menjadi cergas dan sihat. Anda juga perlu mempunyai banyak air dan senaman yang membantu badan anda membuat najis anda menjadi lebih lembut, supaya ia boleh dihapuskan dengan mudah. Walau bagaimanapun, jika anda masih mengalami sembelit setiap sekarang dan kemudian, kemudian anda harus berunding dengan serta-merta dengan doktor anda mengenai Apakah langkah sihat yang perlu anda lakukan.
Buah-buahan dan sayur-sayuran

Setelah pengambilan untuk hampir semua jenis –whether sayur-sayuran dan buah-buahan segar atau kering – boleh membantu meningkatkan fiber pemakanan anda. Kajian telah menunjukkan bahawa orang dewasa sepatutnya untuk pengambilan kira-kira 25 hingga 30 gram serat setiap hari untuk kekal sihat dan cergas. Kebenaran yang menyedihkan adalah bahawa kebanyakan orang hanya mempunyai separuh daripada pengambilan diperlukan. Perlu diingat bahawa buah-buahan dan sayur-sayuran semulajadi najis softeners dan dalam usaha anda untuk mengelakkan sembelit, anda perlu sekurang-kurangnya mempunyai dua atau tiga keping buah-buahan serta sayur-sayuran setiap hari. Softener najis semulajadi untuk adalah epal kerana ia mengandungi jumlah tinggi pectin yang sangat penting dalam membuat najis untuk melembutkan dan lain-lain buah-buahan kering Andainya seperti Rajah, prun dan raisins.
Bijirin penuh

Satu lagi jenis makanan yang banyak dapat membantu badan anda untuk melembutkan najis itu adalah bijirin. Menurut kajian, bijirin penuh boleh membantu mencegah sembelit dan ia juga boleh membersihkan kolon pencernaan untuk mengelakkan kanser kolon mempunyai. Bijirin penuh akan jadi najis softeners dan pakar-pakar kesihatan mencadangkan bahawa setiap orang harus makan bijirin penuh seperti oatmeal, beras perang, millet dan quinoa dan elakkan makan terlalu banyak makanan yang diproses terutamanya yang telah ditapis putih tepung kerana serat makanan yang telah dikeluarkan dalam apa-apa jenis makanan. Anda juga perlu menyertakan makanan gandum dalam diet harian anda untuk mengelakkan pembentukan gas usus. Dalam usaha anda untuk menambah jumlah yang lebih banyak serat diet anda, anda

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *